reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej dziewczyny pisalam wczoraj ale nilt mi nie odpowiedzial moze przez to ze duze zamieszanie.Jestem przed crio na sztucznym dzis moj 12dc.3dni przed okresem mialam.zalecenie przyklejenia plastrow z estradiolem.Od wczoraj boli mnie brzuch tak sie czuje jakbym miala jajniki opuchniete.Jak myslicie to na owulacje tak czy wynik estradiolu.Nigdy sie tak nie czulam.Bol nie jest mocny ale boli non stop
Też się jakoś dziwnie czuje przy tym estradiolu tylko że ja mam obecnie estrofem 3x1 oraz plastry 2 szt co 2 dni. Jak zgłaszałam ból brzucha i głowy lekarzowi to powiedział że to wynik stresu i tyle.. Więc już sama nie wiem co o tym myśleć...

Zamieniłaś swoje motto na blastusia :pTrzymaj nie puszczaj :)

Nie zmieniłam, co jakis czas program zapomina o mojej sygnaturze [emoji58]

Dziękuje wszystkim za kciuki przydadzą sie. Jestem pozytywnie nastawiona, ale jak bedzie to sie dopiero okaże [emoji6]
A muszę powiedzieć,ze juz odczuwam delikatne ukłucia w podbrzuszu, nie wiem czy to dobrze czy złe ale sie obserwuje. A pani akupunkturzystka kazała cały czas sie rozgrzewać, głównie stopy maja być ciepłe- taka wskazówka [emoji6]

Dzoasia mam nadzieje,ze u Ciebie wszystko dobrze sie skończy i obejdzie sie bez zabiegu.

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Niestety w Pl jest malo lekarzy ktorzy znaja sie na tej mutacji mthfr ona zaczyna byc u nas dopiero badana. Za to apteki bardzo szybko opanowaly drozyzna leki na to. Hehe ostatnio bedac w aptece zauwazylam ze jest polka z lekami solgara wiec sie pytam czy jest kwas foliowy metylowany i w jakiej cenie. Babeczka najpierw podala mi cene za syntetyk czyli 39 zl za 60 tabl wiec dla pewnosci dopytalam czy to metyl bo juz chcialam brac. Niestety to byl syntetyk a za metylowane i tu uwaga :errr::errr: 30 tabl za 190 zl rozesmialam sie glosno i podziekowalam. Taki to mamy popierdolony kraj tylko zysk i zysk. A w USA kwas foliowy Solgara za 100 tabl 50 zl plus wysylka czyli za 2stowki mamy 4 op i 400 tab a w Pl caly hu..:growl::growl:
W witaminach dla ciężarnych jest metylowany kwas foliowy.

Dziewczyny ja na razie w domu. Byłam z tym skierowaniem i stwierdzili, że skoro nie ma zagrożenia życia itp to lepiej zgłosić się rano i być na czczo, wtedy porobią badania i zdecydują. Niczego się nie dowiedziałam. Taka sytuacja. :(

reklama
Do góry