reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Chyba juz nie jestem... zaczal mnie zajebiscie bolec brzuch i chlusnela zywa krew... czekam tylko na meza zeby przyjechal z pracy i jade do kliniki... ale na cud nie licze... Boze dlaczegooooo mi to robisz?????!!!!
Kochana to może krwiak. Trzymam mocno kciuki, daj znać jak tylko czegoś się dowiesz.

[emoji127] 28.10.2017

reklama
Chyba juz nie jestem... zaczal mnie zajebiscie bolec brzuch i chlusnela zywa krew... czekam tylko na meza zeby przyjechal z pracy i jade do kliniki... ale na cud nie licze... Boze dlaczegooooo mi to robisz?????!!!!
Mam nadzieję , że wszystko będzie dobrze, jestem z Tobą myślami, trzymaj się ciepło i koniecznie napisz co po wizycie.

@dżoasia, mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy. Tyle tu dziewczyn na różnych etapach miało plamienia, krwawienia (o różnej intensywności) i okazywało się, że z Maluszkiem było dobrze. Jesteśmy tu z Tobą myślami.

Jasne, ze 7dc to wczesnie. Ja moja pierwsza wizyte mialammeczoraj a to byl 17dc. Crio mam ustalone na poniedzialek a to juz 22dc, wiec glowa do gory. Masz jeszcze czas a ja tez lece na sztucznym cylku.
Jak sadzicie w ktorym dniu cyklu moze byc transfer ma sztucznym najpóźniej...ja mam pierwsza wizyte monitorujaca dopiero w 29dniu cyklu

O k..wa!
Ty nie czekaj na męża. Taksi i jedź! Dzwonilas do kliniki?
Może to krwiak..oby...na pewno to tylko jakiś krwiaczek pękł.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana trzymaj sie. Bedzie dobrze. Daj znac co lekarz powiedzial. Trzymam mocno kciuki za dzidzie[emoji110] [emoji110] [emoji110]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a ile powinno miec endo, zeby transfer mial szanse sie udac? Bo tak naprawde to nie wiem jaka jest idealna liczba.

U mnie w klinice minimalna wartością jest 7mm. Maksymalnej nie znam (nie interesowalam się, bo i tak jej nie osiągnę). Ja miałam piękne blastocysty podawane przy endo 7,8 i 7,3 i nic nie wyszło. W nadchodzącym cyklu będę walczyć, żeby było trochę większe (moim marzeniem jest 8-9mm). Im większe (ale też nie za duże - któraś z dziewczyn pisała, że u Niej do 14mm) tym lepiej - Maluszek ma lepsze podłoże i może się bardziej wgryzc. Ale oprócz wielkości liczy się też jego struktura.

Jak sadzicie w ktorym dniu cyklu moze byc transfer ma sztucznym najpóźniej...ja mam pierwsza wizyte monitorujaca dopiero w 29dniu cyklu

Z tego co tu dziewczyny piszą to trochę późno ta wizyta. Moim zdaniem też trochę to późno - standard to ok. 10-15 dc . Chyba, że masz takie długie cykle, że lekarz wie, że wcześniej nie ma po co sprawdzać.

reklama
Do góry