reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Liv,a dlaczego nie robia droznosci???jasne ,ze robia tylko jak po laparo kontras wogole nie pzechodzi to sie w to nie bawia.W Hannoverze,jest szpital w ktorym jest lekarz zajmujacy sie mikrochirurgia i robi to.tylko to o kant stolu mozna rozbic bo i tak przewaznie nie pomaga.
Mi mój nie chciał zrobić. Może faktycznie uznał to bez sensu.

reklama
Widze ze wszystkie juz spicie drogie Panie to ja sie wyżale. Idziemy jutro na chrzciny do brata ciotecznego mojego M a ja zupelnie nie mam na to sily... wiecie? Na dodatek moj m jest chrzestnym tego dziecka a mi pęka serce... to u nich już trzecie dziecko a nie jest to zbyt mądra i ogarnięta rodzina. I wiem,że to nikogo wina tym bardziej nie ich czy tego dziecka ale ja poprostu nie mam sily tam iść... a wydawalo mi się,że juz sobie dosc dobrze radze z dziećmi i ciążami wokół siebie... no to jednak chyba nie :/ dobranoc i aby jutro byl dobry dzien dla Was wszystkich!

Mam skierowanie na laparoskopie. Nie idę. Bo po pierwsze boję się narkozy. Po drugie -drożny nie zawsze znaczy sprawny...
Więc działamy na razie po drożnej stronie. Tylko że po pierwszej stymulacji był pęcherzyk po złej stronie. Później 2 na drożnej i iui. A teraz torbiel więc mam przerwę. I nie wiem czy podchodzić do 2 iui czy odpuścić czy próbować in vitro...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mialam oba jajowody drozne a przy ciazy pozamacicznej ( w jajowodzie) okazalo sie, ze mialam wodniaka i nie bylo perystaltyki, wiec oba nie nadawaly sie do niczego i trzeba bylo usunac nawet ten bez ciazy. To byl wielki cud, ze w ogole naturalnie zaszlam. W klinice mi mowili, ze z wodniakiem nie podejma sie leczenia in vitro, bo woda, ktora sie zbierala i wydostawala z jajowodow i tak "wyplucze" mi zarodki. To byla przyczyna mojej nieplodnosci. Plemniki praktycznie nie mialy szans sie przedostac. Ja mimo wszystko polecalabym Ci ta laparoskopie. Nie jest to bardzo inwazyjny zabieg i szybko dochodzi sie do siebie a bedziesz wiedziala na czym stoisz, nawet jak zdecydujesz sie na in vitro. Ale rozumiem Twoje watpliwosci.

Mam skierowanie na laparoskopie. Nie idę. Bo po pierwsze boję się narkozy. Po drugie -drożny nie zawsze znaczy sprawny...
Więc działamy na razie po drożnej stronie. Tylko że po pierwszej stymulacji był pęcherzyk po złej stronie. Później 2 na drożnej i iui. A teraz torbiel więc mam przerwę. I nie wiem czy podchodzić do 2 iui czy odpuścić czy próbować in vitro...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Witaj i tutaj;)))

Jest na tej str wiele osob ktorym wielokrotne iui sie nie udalo a 1ivf tak ....
[emoji110]moze pogadaj tez wkrotce z mezem przy ciastku co on na ten temat ,,,bo ponowne iui i testy negatywne to musi byc stres ,,, mi od razu odradzono iui mimo ze tsh tylko wyzszy byl a diagnoza wpisane idiopatyk, bralam lek i 1ivf udane i probuje na odwrot teraz ( naturalnie[emoji28][emoji28][emoji854])

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

To prawda, swoją drogą od podania sterydu do cc powinno upłynąć ok 7 dni żeby móc powiedzieć ze w 100 proc zadziałał. Najgorsza jest ta niepewność i niemoc.

[emoji127] 28.10.2017
Będzie dobrze Anetka. Ja mialam sterydy na nie cale 2 dni przed porodem i malutka nie maiala i nie ma problemu z oddychaniem. Urodzila sie w 30 tc.
Trzymam kciuki za Was.

Będzie dobrze Anetka. Ja mialam sterydy na nie cale 2 dni przed porodem i malutka nie maiala i nie ma problemu z oddychaniem. Urodzila sie w 30 tc.
Trzymam kciuki za Was.
Dziękuję kochana. W poniedziałek usg, trochę się boję ze nic się nie zadzialo i waga wciąż stoi. No trudno, nie jestem w stanie zrobić nic więcej niż czekać i się modlić o poprawę sytuacji [emoji52]

[emoji127] 28.10.2017

reklama
Dziękuję kochana. W poniedziałek usg, trochę się boję ze nic się nie zadzialo i waga wciąż stoi. No trudno, nie jestem w stanie zrobić nic więcej niż czekać i się modlić o poprawę sytuacji [emoji52]

[emoji127] 28.10.2017
Anetka a nic nie czujesz zeby ci brzuch urosl z tej strony co jest Piotrus?? :) jak mial tak nagadane to mysle ze sie wzial ostro za siebie, takiego "kazania" to i nawet ja bym sie posluchala:)

Do góry