reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

jakoś wszystkie gratulowałyście... Ty też. Zreszta nieważne. Wy możecie panikować, jeździć po szpitalach a ja wiecznie uśmiechnięta nie mam prawa podzielić się swoimi obawami...
@dżoasia nie denerwuj się. Nikt Ci nie mówi, ze nie masz prawa mieć obaw. Chcemy Cię tylko podnieść na duchu, nic więcej. Od jednej dziewczyny dostalam zjebkę, że Jej nie wspieram bo innym gratuluję a Jej odwazylam się napisać, ze raczej nie ma szans, ze jest w ciąży. Nam, z takimi doświadczeniami trudno dogodzić. Sama wiesz, ze nikt złej woli nie ma. Nie bądź niesprawiedliwa. Zawsze gratuluję pozytywnej bety z zaznaczeniem, ze ważny jest przyrost. Sorry, ale mam dzisiaj kiepski dzień, źle się czuję i może nie umiem się wczuć w Twoja sytuację

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

reklama
jakoś wszystkie gratulowałyście... Ty też. Zreszta nieważne. Wy możecie panikować, jeździć po szpitalach a ja wiecznie uśmiechnięta nie mam prawa podzielić się swoimi obawami...
Dzoasia. To nie tak, ze nam wolno a tobie nie. Tobie tez wolno, ale jeszcze nie ma czym. Zrob za 2 dni bete i zmierz przyrost jeszcze raz.

Jeden kropek mogl sie ewakuowac, a i liczenie przyrostow dzien po dniu nie jest wskazane, tak jak robilas to niedziele/pon, bo nawet kalkulator nie chcial tak zadzialac poprawnie.

Jesli nadal sie niepokoisz skontaktuj sie z lekarzem.

Ale serio najgorsze co mozesz zrobic to sie stresowac. A niepokoj po serduszku tez sie nie ulotni, bedzie jeszcze duzo rzeczy o ktore bedziesz sie niepokoic.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam w ten okropny dzień pogoda jest masakryczna ;( u was też tak leje ?
Przed chwilą na papierze zobaczyłam śluz taki zabarwiony na brązowo albo trochę krwi? No nie wiem ciężko mi ocenić..... przypominam że wczoraj miałam punkcje ... myślicie że to nic takiego ?
Po punkcji to normalne ja plamilam żywa krwią dwa dni nie masz czym się martwić [emoji3]

Napisane na XT1650 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzwoniłam do laboratorium mój zarodek w 5 dobie podzielił się do 3A, pani embriolog powiedziała, że wydaje jej się iż przestał się już rozwijać ale obserwować będą do jutra tj 6 doby.
Pytałam ja o to czy gdyby był teraz transfer to czy on u mnie by nadrobił, odpowiedz nie gdyż w laboratorium ma takie same jak nie lepsze (bo idealne) warunki jak w macicy i że z takich zarodków transferu się nie robi bo one nie dają ciąży.
:(:(:(:(:(:(

Skoro embriolog walczy to widocznie szansa jest. Ty też musisz w to uwierzyć. Trzymam kciuki

to teraz przedstawiam Wam mojego bąbelka :) niestety drugi się nie wgryzł, ( przykro mi bo liczyłam na dwójeczkę, ale to kolejnym razem ) za to ten podobno piękny, coś już migotało więc prawdopodobnie już tworzące sie serduszko, ale na to jeszcze za wcześnie, kolejna wizyta 20.09. chyba oszaleje ze szczęścia.

Piekny. Niech teraz dobrze się rozwija a potem daje mnóstwo szczęścia rodzicom.

Na dzisiejszej wizycie wykonane mialam badanie usg(jajniki już o niczym nie pamiętają) :-)
Pytanie Pani doktor o owulacje, hmmm powiedziałam,że niewiem jak występuje bo zawsze przy inseminacji mialam podawany zastrzyk ovitrelle. Wiec nie jestem w stanie nic wiecej na ten temat powiedZieć. Dlatego będziemy się przygotowywać do krio na cyklu bezowulacyjnym. Jeśli posiew z kanału szyjki macicy wyjdzie ok to transfer odbędzie się po @ :-)
Zalecono mi brać od 1dc estrofem i encorton. Kolejna wizyta miedzy 7-9 dc.Dzięki za trzymane kciuki:)

Czy któras z was brała encorton i miała po nim problemy z oddychaniem?kurde strasznie szybko się męczę i oddech taki krótki mam przeczucie że to po tym g***ie :/

Napisane na XT1650 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry