reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Julek młodszy brat Zochy.
Ja: Julek a jak robi piesek ?
Julek : hau hau
Ja: a kotek?
Julek: miauuu
Ja : a kurka ( krowa i inne zwierzątka ) zawsze trafna odpowiedz Jula
Zwierzęta się skończyły więc...
Ja: Julek ? A jak jedzie pociąg ?
Julek : jak to jak ? Normalnie PO TORACH !:laugh2:

no zdarza sie,literowki mi wcisnelas;););)wiem ze nie specjalnie,mozna zawsze cofnac,ja kiedys komus przez przypadek dalam"nie madre"a laska sie z ciazy cieszyla.Mozna cofnac:Dswoja droga wiem ze robie byki bo za szybko pisze;)
powiedz jak mam to zrobic, a jak juz jestesmy przy technicznych rzeczach to jak dziewczyny wstawiacie sobie te opisy pod spodem np. z wartosciami bety? jestem w tym ciemna :(

Dokladnie dobrze mowisz kliniki wcisna wszystko :)
Czy nie ma problemu z implantacja mysle ze tez jest a potwierdza albo wyklucza to wyniki immunologiczne. Jak plemniki jeszcze byly super i staralismy sie naturalnie to tez nigdy nie zaskoczylo :(
A nie opisujesz tu embrio glue
Bo ja pytam o embri gen

nie Gosiu,pisalam o embrio genie

To teraz coś o dzieciach siostry :rofl:
Zocha miała jakieś 3 latka i jako ze moja siostra jest zagorzala katoliczka to ciagala dzieci co niedziele albo i częściej do kościoła ...
Pewnego dnia po powrocie z kościoła moja mama mówi to siostry " to jak będziecie szły to tego sklepu to POJDE Z WAMI " na co Zocha " I Z DUCHEM TWOIM ":-D

Ja tez znam 2 takie super anegdotki.

Koleżanki (mocno kościelna) córka tez 3 latka co chwile biegają do kościoła, kiedyś pojechałam z nimi do urzędu po paszport a tam takie duże drzwi drewniane jak do kościoła, a mała nagle w krzyk:
- O nie! Tylko nie do Bozi [emoji3][emoji23]

Innej koleżanki syn (mniej kościelna), podczas mszy taka cisza a on na cały kościół:
- Mamo co tak cicho siedzisz? PEWNIE SIE ZESRAŁAŚ.

Podobno nawet ksiądz płakał ze śmiechu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

powiedz jak mam to zrobic, a jak juz jestesmy przy technicznych rzeczach to jak dziewczyny wstawiacie sobie te opisy pod spodem np. z wartosciami bety? jestem w tym ciemna :(

nie sresuj sie nic sie nie stalo,odszukaj tej wiadomosci gdzie to przez przypadek wdusilas i nacisnij "cofnij ocene",odnosnie reszty nie mam pojecia.

Dziekuje Ci bardzo, nie mam problemów z waga, a wręcz jestem bliżej dolnej granicy przy moim wzroście. Ostatni Criotransfer sie nie udał, chociaż leżałam prawie przez tydzień, oszczędzałam sie, jadłam ananasa przez 3 dni po itp itd. Tym razem chce zrobić wszystko żeby nie mieć sobie nic do zarzucenia. Dlatego pytam ponieważ naczytałam sie Was przy ostatnim transferze, ze lekarze zalecają taka dietę szczególnie po. Zastanawiam sie rownież nad braniem tego cudu Ferti Formula Oil. Teraz zażywam codziennie jeszcze maca. Co jeszcze można zrobić? A kosmetykach bezzapachowych tez już wiem[emoji3]

Orzechy brazylijskie i czerwone winko wlasnie mam taka drugs kolacje

Dziekuje Ci bardzo, nie mam problemów z waga, a wręcz jestem bliżej dolnej granicy przy moim wzroście. Ostatni Criotransfer sie nie udał, chociaż leżałam prawie przez tydzień, oszczędzałam sie, jadłam ananasa przez 3 dni po itp itd. Tym razem chce zrobić wszystko żeby nie mieć sobie nic do zarzucenia. Dlatego pytam ponieważ naczytałam sie Was przy ostatnim transferze, ze lekarze zalecają taka dietę szczególnie po. Zastanawiam sie rownież nad braniem tego cudu Ferti Formula Oil. Teraz zażywam codziennie jeszcze maca. Co jeszcze można zrobić? A kosmetykach bezzapachowych tez już wiem[emoji3]

Od poczatku @ polecam najprzyjemniejsza czesc programu - codziennie lampka lub dwie czerwonego wytrawnego wina i duuuzo orzechow - brazylijskich, wloskich, migdalow - jakie masz. + tluste rybki, avocado, morelki itp a wsio to na piprawe endo. Ostatnio "wpadlam" na genialny pomysl - nasiona chia sa najbogatszym zrodlem omega -3 wiec dziewczynki na endo 2lyzki dziennie prosze jesc:) zapomnialam w ogole o nich ale ze lubie to czesto jem:) wszelkie inne cuda jak ta ferti formula - czy pomoga nie wiadomo ale na pewno warto sprobowac! :)

Ciotka postanowiła rozdać rodzinne pamiątki ..
Jedna kuzynka dostała futro inna perły itd.
Dla najmłodszej Ciotka przeznaczyła kubek po swojej mamie.
Anka: Ciociu ale ja nie chce tego starego kubka ...
Ciotka: jak Ci daje to bierz .
A: ale po co mi on ?
C: bierz bo to jest kubek po Cioci Heli
A: ale co ja mam z nim zrobić ?
C: A rób co chcesz ! Możesz przecież z niego pić!
A. No dobrze a co Ciocia w nim piła ? Kawę herbatę ?
C: Nic nie piła ! ZĘBY W NIM TRZYMAŁA :errr:

reklama
Matko dziewczyny. Wlasnie sie zorientowalam ze ja nic nie wiem w sprawie IVF. Tzn ogolnie temat ogarniam. Ale jakie ananasy? Co to jest maca? Po transferze trzeba lezec? I czemu kosmetyki bezzapachowe?
Chyba potrzebuje jakies instrukcji dla zoltodziobow :(

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Kurcia,

Ananas - ponoć pomaga w zagdziezdzaniu bo zawiera bromelaine. Ale tylko 3 dni przed i do ok 3 dni po transferze i ok 2 plasterki bo więcej i dłużej tej bromelainy powoduje skurcze.

Maca - to te jakiś zdrowy składnik do jedzenia. Nie znam połączenia z ivf

Po transferze teoretycznie nie trzeba leżeć. Jest tyle samo dziewczyn którym się udało które leżały jak i tych które normalnie funkcjonowały.

Na punkcję nie można nic zapachowego, żadnych perfum, kremów pachnących, bo to złe działa na komórki jajowe jak są pobierane.

Do góry