reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny powiedzcie mi kiedy zastosować dietę bezglutenowa? Czy już przed transferem - jeśli tak to na ile przed, czy dopiero po? Czy któraś z Was ma rozpisana taka dietę przykładowa przez dietetyczka i byłaby tak miła by udostępnić?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Kochana jak nie masz problemow z waga to jedz takie ilosci jak do tej pory, a wyeliminuj tylko produkty z pszenicy, owsa, zyta, jeczmienia, orkiszu. Kukurydza, gryka, proso(kasza jaglana), ryze, ziemniaki sa bezglutenowe. Uwazaj na pieczywo - czytaj sklad i wybieraj te z najkrotszym. Szczerze mowiac ja mialam w planach przy transferze stosowac bezglutenowa ale tylko troche ograniczylam gluten - pieczywo bgl mi nie wchodzi w ogole - smakuje jak pulchny papier... jak narazie wychodzi na to ze sie udalo mimo grzeszenia zwyklym pieczywem:)
Jak chcesz przykladowe menu to np. Sniadanie: platki kukurydziane, jaglane albo ryzowe z mlekiem, na II sniadanie salatka owocowa z jogurtem naturalnym i orzechami, na obiad moze byc cokolwiek na co masz ochote np z ziemniakami (oczywiscie jsk schabowy to np w panierce z maki kukurydzianej:p), na podwieczorek zupka jarzynowa z ryzem a na kolacje jakas salatka np z komosa ryzowa albo kasza gryczana :)

reklama
Czytam o progesteronie ,tzn.szukam i znajduje takie cos:
O co ludzie prosza w aptece:):):):):)
Poproszę Domestos do płukania jamy ustnej (chodziło o Dentosept)

Krem z jaja (krem Ziaja)
Poproszę coś na przeziębienie dla dziecka. W jakim wieku? 20 lat
Sidolux poproszę (chodziło o Sudocrem)
Szałwia i nabiał (chodziło o Tymianek i Podbiał)
Poproszę tabletki, takie białe i okrągłe, w kartonowym opakowaniu
Czy dostanę mleko Debilon? (chodziło o Bebilon)
Poproszę striptiz intensywny na bolące gardło (chodziło o Strepsils Intensive)
Płyn do płukania jamy intymnej
Poproszę sól filozoficzną
Maść na świąd osobisty
Poproszę test przeciwciążowy
Stoperan do uszu (chodziło o stopery)
Poproszę Halopierdol (chodziło o Haloperidol)
Nie pamiętam jak to się nazywało, ale jak mi pani pokaże, to będę wiedział, że to ten lek.

Na recepcie: krople do uszu – 10 kropli na szklankę wody
Takie kapsułki do oczu, które łykam
Poproszę szerszeń (chodziło żeń-szeń)
Syrop śledziowy (chodziło o prawoślazowy)

Na recepcie: 3x1 doustnie – dopochwowo
Poproszę Supermen (chodziło o Supremin)
Poproszę majtki przeciwporodowe
Coś na pocenie się mózgu
Poproszę Sex (chodziło o Zyx)
Nasienie koziorożca (chodziło o nasienie kozieradki)
Poproszę bukszpan (chodziło o Buscopan)
Syrop lewoślazowy (chodziło o prawoślazowy)
:D:D:D:D

jeszcze jest lisc sedesu zamiast liscia senesu :-) aczkolwiek po senesie goni na sedes więc cos w tym jest :p

Kochana jak nie masz problemow z waga to jedz takie ilosci jak do tej pory, a wyeliminuj tylko produkty z pszenicy, owsa, zyta, jeczmienia, orkiszu. Kukurydza, gryka, proso(kasza jaglana), ryze, ziemniaki sa bezglutenowe. Uwazaj na pieczywo - czytaj sklad i wybieraj te z najkrotszym. Szczerze mowiac ja mialam w planach przy transferze stosowac bezglutenowa ale tylko troche ograniczylam gluten - pieczywo bgl mi nie wchodzi w ogole - smakuje jak pulchny papier... jak narazie wychodzi na to ze sie udalo mimo grzeszenia zwyklym pieczywem:)
Jak chcesz przykladowe menu to np. Sniadanie: platki kukurydziane, jaglane albo ryzowe z mlekiem, na II sniadanie salatka owocowa z jogurtem naturalnym i orzechami, na obiad moze byc cokolwiek na co masz ochote np z ziemniakami (oczywiscie jsk schabowy to np w panierce z maki kukurydzianej:p), na podwieczorek zupka jarzynowa z ryzem a na kolacje jakas salatka np z komosa ryzowa albo kasza gryczana :)
Porady żywieniowe @dżoasia :D:D

Dziekuje Ci bardzo, nie mam problemów z waga, a wręcz jestem bliżej dolnej granicy przy moim wzroście. Ostatni Criotransfer sie nie udał, chociaż leżałam prawie przez tydzień, oszczędzałam sie, jadłam ananasa przez 3 dni po itp itd. Tym razem chce zrobić wszystko żeby nie mieć sobie nic do zarzucenia. Dlatego pytam ponieważ naczytałam sie Was przy ostatnim transferze, ze lekarze zalecają taka dietę szczególnie po. Zastanawiam sie rownież nad braniem tego cudu Ferti Formula Oil. Teraz zażywam codziennie jeszcze maca. Co jeszcze można zrobić? A kosmetykach bezzapachowych tez już wiem[emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hehe, jak masz, to dajesz :)
To teraz coś o dzieciach siostry :rofl:
Zocha miała jakieś 3 latka i jako ze moja siostra jest zagorzala katoliczka to ciagala dzieci co niedziele albo i częściej do kościoła ...
Pewnego dnia po powrocie z kościoła moja mama mówi to siostry " to jak będziecie szły to tego sklepu to POJDE Z WAMI " na co Zocha " I Z DUCHEM TWOIM ":-D

Placz placz to najlepsze lekarstwo... sen pokazuje jak bardzo tęsknisz. Pozwol sobie sie wyryczec wyzalic to wazne. Nigdy nie będzie tak samo ale pamiętaj czas goi rany chociaż odrobinę
emoji8.png

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu[/Q
a to ja coś wcisnelam? jak tak to przepraszam ale zrobiłam to nie chcacy, ja tez nie uzywam polskich znakow bo tak sie jakoś nauczylam bedac 4 lata w irl. jak to ja to przepraszam
no zdarza sie,literowki mi wcisnelas;););)wiem ze nie specjalnie,mozna zawsze cofnac,ja kiedys komus przez przypadek dalam"nie madre"a laska sie z ciazy cieszyla.Mozna cofnac:Dswoja droga wiem ze robie byki bo za szybko pisze;)

reklama
Matko dziewczyny. Wlasnie sie zorientowalam ze ja nic nie wiem w sprawie IVF. Tzn ogolnie temat ogarniam. Ale jakie ananasy? Co to jest maca? Po transferze trzeba lezec? I czemu kosmetyki bezzapachowe?
Chyba potrzebuje jakies instrukcji dla zoltodziobow :(

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry