reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Gosia ,
szczerze mowiac sama nie wiem co o tym sadzic,bo z jednej strony jest to specjalne podloze ktore wspomaga rozwoj embrionu i ma zmniejszac ryzyko poronienia,z drugiej strony zwieksza ilosc ciaz ,ale nie przeklada sie to na ilosc urodzonych dzieci. Ma polepszyc komunikacje pomiedzy ebrio i endometrium. Robili jakies badania ,ktore przeprowadzono na 1300 pacjentkach w 14 roznych klinikach ,efekt ponoc taki ze zwiekszyla sie ilosc ciaz i zmniejszyla poronien.Wierzyc w to ???Jesli masz na to kase ,to sprobowac zawsze warto,tyle ze ...u was nie lezy problem w implantacji i poronieniach a w plemnikach .Chyba bedac w tej sytuacji skupilabym sie na TYM temacie. Moja klinika oferuje mi wszystkie cuda i tez sie nad tym zastanawiam co w koncu brac. Jest duzo dziewczyn ,ktore to braly ,zaciazyly i pozostaly w tej ciazy,pytanie jest czy dlatego ze to wziely ,czy z tysiaca innych powodow ? To jest niestety powod ,dla ktorego klinik moga nam wszystko wciskac i opowiadac ,bo nikt nigdy nie udowodni co na koncu pomoglo. A kasa leci.
Dokladnie dobrze mowisz kliniki wcisna wszystko :)
Czy nie ma problemu z implantacja mysle ze tez jest a potwierdza albo wyklucza to wyniki immunologiczne. Jak plemniki jeszcze byly super i staralismy sie naturalnie to tez nigdy nie zaskoczylo :(
A nie opisujesz tu embrio glue
Bo ja pytam o embri gen

To ja też jak poznaje kogoś w realu najpierw obserwuje zanim się otworze. Mi potrzeba dużo czasu, żeby się do kogoś przekonać. I też łatwiej mi rozmawiać pisać na forum. Szczerze to ja jestem zamknięta osoba. Dzięki m staram bardziej otwierać się do ludzi. Choć nie powiem ze szwagierka a znamy się już 14 lat nie potrafię nadawać na tej samej fali. Nie umiem znaleźć tematu. Natomiast z koleżanką, która poznałam 2 lata temu non stop rozmawiamy czy to przez massenger czy w realu. Nawet po kilka godzin.
To samo jak poznalam @M@gda to tez na początku troszkę skrępowana byłam, ale szybko przeszło :) M@gda jesteś super słuchaczka i super się z Tobą rozmawia :*

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
A dzięki, dzięki. Mnie też się z tobą bardzo dobrze rozmawiało, bo też umiesz słuchać. Ale my najpierw poznałyśmy się tutaj :)
Do siebie było nam w końcu najbliżej, jako, że pochodzimy z jednego miasta :)

reklama
ja też jeszcze z umiarem, im bliżej wizyty tym bardziej się boję że coś nie tak , ale już chce mieć za sobą tą wizytę i serduszkową i wtedy zacznę się cieszyć na całego. jak na razie nawet z mężem jeszcze na głos boimy się mówić o dzieciątku badz dzieciątkach
Jak bede w srode sprawdzac przyrost to ty juz bedziesz miec wizyte :) wyspij sie jutro do poludnia to szybciej zleci :) chyba ze chodzisz do pracy....nie pamietam:p

Do góry