reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny czy mam na własną rękę robić jakieś badania ? Po nie udanym transferze chciałabym aby następny sie udał a jak robić to jakie ???

Dziewczyny mam pytanie do dziewczyn, które mają większą wiedzę odnośnie in vitro niż ja. Jak to jest z embrioglue w przypadku criotransferów? Na stronie Novum znalazłam, coś takiego, czy to znaczy,że embrioglue ma sens tylko w przypadku świeżych transferów?
Jak działa Embryo Glue?
Renata | 2013-1-4

Jestem po dwóch nieudanych criotransferach. Czy podanie enzymu embryo glue przy kolejnym crio mogłoby pomóc w implantacji zarodka?

Medium (pożywka) do transferu embrionów o handlowej nazwie EmbryoGlue ma w swoim składzie kwas hialuronowy, który zwiększa lepkość roztworu i ma ułatwiać przyleganie embrionu do śluzówki macicy, co według producenta zwiększa szanse na implantację. Ukazało się wiele prac naukowych badających czy rzeczywiście kwas hialuronowy dodany do roztworu do transferu zwiększa szansę na ciążę.

Jeśli chodzi o rozmrożone zarodki w roku 2010 ukazała się praca w amerykańskim piśmie medycznym Fertility and Sterility: Hyaluronan-enriched transfer medium in cleavage-stage frozen-thawed embryo transfers increases implantation rate without improvement of delivery rate, w której udowodniono, że transfer rozmrożonych zarodków w stadium podziałowym (czyli 2-3 dniowych) z zastosowaniem medium z dodatkiem kwasu hialuronowego zwiększa ilość ciąż, ale nie zwiększa ilości porodów. Autorzy tej pracy nie rekomendują używania tego medium przy transferach rozmrożonych zarodków w stadium podziałowym.

W nOvum stosujemy rutynowo medium, które ma w swym składzie kwas hialuronowy do większości transferów niemrożonych zarodków. Wskazania do zastosowania rodzaju mediów ustalamy indywidualnie (w przypadkach niektórych rodzajów hodowli wskazane są inne pożywki).

Embriolog nOvum

Ja prosiłam o EmbrioGlue do criotransferu też i nikt nie mówił, że nie ma sensu.

To dziwne ze Ci nie podali[emoji16]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu
Podadzą, tylko za 2 tygodnie. Tutaj jest aborcja bez przyczyny możliwa do 14 tygodnia ciąży. Ale że było dużo aborcji że względy na płeć (czyli że rodzice nie chcieli czy to dziewczynki czy to chlopca) przy robieniu testu , robione jest też jaka płeć ma dziecko tylko pacjentka- matka może się dowiedzieć dopiero 14 tyg ciąży żeby takowej aborcji zapobiec

Podadzą, tylko za 2 tygodnie. Tutaj jest aborcja bez przyczyny możliwa do 14 tygodnia ciąży. Ale że było dużo aborcji że względy na płeć (czyli że rodzice nie chcieli czy to dziewczynki czy to chlopca) przy robieniu testu , robione jest też jaka płeć ma dziecko tylko pacjentka- matka może się dowiedzieć dopiero 14 tyg ciąży żeby takowej aborcji zapobiec

Wooo rany co za niesprawiedliwosc co Ja bym mogla miec i 4 corki gorzej z moim m [emoji848][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry