reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny wiem, że ostatnio zasypuje Was dużą ilością pytan- wybaczcie! :) i odpowiedzcie na jeszcze jedno ;);) otóż jak odebrałam wynik bety, zadzwoniłam do Pani Doktor i na koniec rozmowy powiedziała mi, że zaprasza mnie do siebie w 25 dpt. Tutaj na forum dowiedziałam się, że serduszko jest czasem w 23 dpt a czasem w 33 dpt. Jak podzielilam się tą informacją z mężem, to on do mnie- "To po co jechać 25 dpt jak lepiej później i odrazu wszystko zobaczysz" Taka MĘSKA logika ;):) Ale czy on nie ma racji? A może w tym 25 dpt sprawdzane jest coś jeszcze i trzeba sztywno trzymać się tego terminu 25 dpt?? Nie chce wyjść na glupola i dzwonić do Pani Doktor. Część z Was jest już po takiej wizycie, jeśli możecie podzielcie się swoją wiedzą

Ja o klinice NOVUM będę wypowiadala się bardzo dobrze, bo to właśnie oni nam pomogli :) profesjonalni, mili, kompetentni a przede wszystkim skuteczni :) Ale nic nie powiem o dr Lewandowskim bo moją panią doktor jest dr Staroslawska ;) Pozdrawiam.
Konstancja, które to było twoje podejście?? Hmmm.. może powinnam wziąć też pod uwagę..

Hej dziewczyny. Czy faktycznie lezalyscie do bety te 2 tyg?
Ja dzien po transferze przelezalam, a nastepny dzień spedzilam na działce na lezaczku oszczedzajac sie na maksa, potem normalny tryb życia bez forsowania sie oczywiscie. Tyle ze ja mialam urlop ale nie lezalam tyle, większość urlopu spedzilam poza domem.

Dziewczyny wiem, że ostatnio zasypuje Was dużą ilością pytan- wybaczcie! :) i odpowiedzcie na jeszcze jedno ;);) otóż jak odebrałam wynik bety, zadzwoniłam do Pani Doktor i na koniec rozmowy powiedziała mi, że zaprasza mnie do siebie w 25 dpt. Tutaj na forum dowiedziałam się, że serduszko jest czasem w 23 dpt a czasem w 33 dpt. Jak podzielilam się tą informacją z mężem, to on do mnie- "To po co jechać 25 dpt jak lepiej później i odrazu wszystko zobaczysz" Taka MĘSKA logika ;):) Ale czy on nie ma racji? A może w tym 25 dpt sprawdzane jest coś jeszcze i trzeba sztywno trzymać się tego terminu 25 dpt?? Nie chce wyjść na glupola i dzwonić do Pani Doktor. Część z Was jest już po takiej wizycie, jeśli możecie podzielcie się swoją wiedzą
Mozesz zobaczyć np zarodek ale jeszcze serduszko nie będzie biło. Pewnie już będzie serduszko [emoji813] ale mówię żeby się nie denerwować gdyby nie było bo nie ma czym[emoji6]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

reklama
Konstancja, które to było twoje podejście?? Hmmm.. może powinnam wziąć też pod uwagę..
To był mój pierwszy transfer ale podejście do calej procedury drugie. Już opisuje :) Kilka tygodni temu klinika Novum brała udział w badaniu klinicznym IMPLANT, zostaliśmy zakwalifikowani przez panią dr i wszystko mieliśmy za free. Jako że było to nasze pierwsze spotkanie z in vitro i mąż ma dobre parametry nasienia zaproponowano nam klasyczne IVF. Pobrano ode mnie 5 komorek, 4 dojrzałe, 1 wykazała cechy zapłodnienia ale nie przetrwała do 3 doby więc transferu nie było. :( Pani dr powiedziala, ze nie powinno sie tak zdazyc skoro komorka dojrzala a plemniki dobre. Ale sie stalo... coz, natura. Dostałam lek na lekkie wyciszenie jajnikow i w następnym cyklu z marszu rozpoczęłam stymulacje do drugiego podejścia. Tym razem pelnoplatnego :) I tym razem ICSI + aktywacja komorki. Pobrano 4 komórki, 3 dojrzałe, 2 się zaplodnily, jeden zarodek mi podali a drugi zamrozili ;) Więc miałam już dwie stymulacje w ostatnim czasie ale transfer pierwszy. I jeśli mogę coś doradzic- odrazu startujcie z ICSI, nawet jeśli lekarz doradza inaczej ;)

Do góry