To był mój pierwszy transfer ale podejście do calej procedury drugie. Już opisuje
Kilka tygodni temu klinika Novum brała udział w badaniu klinicznym IMPLANT, zostaliśmy zakwalifikowani przez panią dr i wszystko mieliśmy za free. Jako że było to nasze pierwsze spotkanie z in vitro i mąż ma dobre parametry nasienia zaproponowano nam klasyczne IVF. Pobrano ode mnie 5 komorek, 4 dojrzałe, 1 wykazała cechy zapłodnienia ale nie przetrwała do 3 doby więc transferu nie było.
Pani dr powiedziala, ze nie powinno sie tak zdazyc skoro komorka dojrzala a plemniki dobre. Ale sie stalo... coz, natura. Dostałam lek na lekkie wyciszenie jajnikow i w następnym cyklu z marszu rozpoczęłam stymulacje do drugiego podejścia. Tym razem pelnoplatnego
I tym razem ICSI + aktywacja komorki. Pobrano 4 komórki, 3 dojrzałe, 2 się zaplodnily, jeden zarodek mi podali a drugi zamrozili
Więc miałam już dwie stymulacje w ostatnim czasie ale transfer pierwszy. I jeśli mogę coś doradzic- odrazu startujcie z ICSI, nawet jeśli lekarz doradza inaczej