reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Super wynik będzie dobrze.U mnie pobrali 16 udalo sie zaplodnic sie 6 z czego 5 wytrzymalo do 5 doby a jeden z 5 jest w brzuszku , zostalo nam 4 mrozaczki jeszcze.No i sie nie martw
U mnie pobrali 6 Ale jeden od razu odpadł zostało 5 i dzisiaj dzwonił,że prawidłowo zaplodnily sie 3 kazał siee nie martwić

To będzie moje drugie podejście ....wcześniej dwa świżaki i crio się nie udało...no dużo by pisać...teraz chcemy drugie, ale i ostatnie, dlatego chciałabym trafić to kliniki i lekarza najbardziej polecanego, żeby sobie w razie czego nie pluć w brodę ...ale oczywiście wiem , że to nie ma regóły...jedni chwała drudzy nie....sama już nie wiem co mam robić...

Ja Fertimedice jak najbardziej polecam (bez znaczenia czy dr Szymańska, dr Goncikowska czy dr Szymusik), ale jeśli jesteście trudniejszym przypadkiem to musicie wziąć pod uwage, że pewnych rzeczy tam jeszcze nie mają/nie robią. Np. Ja muszę wykonać histeroskopie i szukam gdzie indziej (skierowanie mam na NFZ, ale prywatnie jest dużo szybciej). Ale jeśli chodzi o podejście do pacjenta, dość wysoka skuteczność, itp.to ja jestem jak najbardziej "za".

Chyba jest wszytko dobrze bo pisałam do doktorka czy moge taki lek brać powiedział że tak i abym się umowila do lekarza prowadzącego ciążę i on potem zadecyduje jak będzie ciąża czyli jest dobrze tak myślę bo jak by było zle to by tak nie pisał czyli tam moje dzieci czekają na mamcie wszystkie naraz bym wzięła: )

Dziewczyny o co chodzi z tym kalendarzem? Piszę tutaj dopiero kilka dni i nie wiem. :sad: jak to zrobić? I po co? I co tam się wpisuje? Ja nie widziałam żadnego kalendarza. Owszem czytałam jak któraś napisała żeby ktoś tam się wpisywal ale myślałam że to dla bardziej zaawansowanych lub coś. :)
Hej. Sorki, ze.dopiero teraz odpowiadam, ale u rodzicow jestem. Tate odwiedzam w hospicjum, pomagam mamie inie mialam czasu nawet zajrzec.

Co do kalendarza, to staram sie codziennie wrzucac informacje kto ma jakie wizyty i kiedy. Pod kazdym takimnpostem jest link do kalendarza, ktory dziala kak excel na komputerze i kazdy moze sie wpisac i jest tez instrukcja jak sie wpisac z telefonu.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

juz troche lepiej sie czujesz? i dostalas te leki
Evulek bylam w aptece i tam rozmawialam z farmaceutka bo nie ma takiej opcji tego Canestanu ze 2x1 przez 5 dni. Wiec moj doktorek chyba nie do kobca zorientowany w irlandzkich wielopakach[emoji6] sa 2 opcje 1 tabletka lub 3x1 na 3 dni i te wzielam. Wyslalam zdjecie lekarzowi i mowi ze ok.
Co prawda lekarz mi powiedzial ze mam sie nie smarowac clotrimazolum (nie wiem czemu skoro ten canestan to clotrimazole a wydawalo mi sie ze to to samo tylko ten canestan ma duze stezenie) posmarowalam sie rano i jest duza ulga bo dopiero na noc bede brala ten canestan i nie wiem czy w takim razie progesteron wypic czy wczesniej zaaplikowac?

Oczywiscie na ulotce pisze zeby unikac w pierwszym trymestrze i tylko za zgoda lekarza ale po pierwsze na ludzki rozum kto testowalby leki w ciazy? A po drugie farmaceutka mowila ze lekarze tu przepisuja to w pierwszym trymestrze tez i pacjentki czesto o to pytaja i to tez biora. No i chyba to bedzie mialo miejsza szkodliwosc na fasolinke niz grzyb.

Przedstawiam Wam mojego kropka ktory juz kropkiem nie jest bo ma podluzny ksztalt[emoji7][emoji7][emoji7][emoji16] drugi niestety nie mogl zostac z nami i zrobil miejsce temu jednemu.
Wg lekarza 5t0d za 2 tyg w piatek jade na kolejne usg i mam nadzieje ze bedzie serduszko[emoji173]

Poza tym wszystko jest ok, cialko zolte jest wg mnie duze(przynajmniej na usg wygladalo na olbrzyma) i lekarz nowil ze te bole to przez cialko i ze wszystko sie powieksza. Nic zlego tam nie wypatrzyl. Oczywiscie psiklam tym octaniseptem rano po prysznicu ale tak z daleka i wszystkie swedzenia przeszly w 5 min! A ze mnie nic nie swedzialo to zapomnialam lekarza zapytac...
Ale pytalam o paracetamol i powiedzial zeby oprocz nospy nic nie brac
Cudnie! Gratki!

reklama
Ewulek moje dwa malenstwa!!!w 12 tyg na usg wyszlo,ze sa dwa maluchy!!!!ryczalam jak wariatka!3 tyg temu potwierdzili plec.mam mala Majke i malego Olivierka!!!to juz 24 tydz.brzuch mam duuuzy.dzieciaczki rosna.czuje sie w miare dobrze, tylko mala mi ciśnie na nerke i czasem bardzo boli ale to wszystko nie wazne.termin mam na 22 listopad plus minus.wiadomo blizniaki.
Ewulek tak sie ciesze,ze i u Ciebie dobre nowiny!!!!gratuluje Kochana!!!ciesze sie baaaaaardzo!!!!!!
Blizniaki i to parka ... suuuuper!

Do góry