reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Już po wizycie a wiec jest 6 pęcherzyków bardzo ładnych bo juz mają po 16mm dostałam jeszcze zastrzyki z Orgalutranu mam robić z rana a wieczorem Puregon i jeśli progesteron będzie wysoki to orgalutran dwa razy dziennie i wizyta w środę jak będzie wszystko dobrze to punkcje juz w piątek lub niedzielę; ) jestem taka szczęśliwa, że wszystko dobrze idzie pan doktor stwierdził ,ze nie spodziewał się ze że tak ładnie zareaguje na zastrzyki ;)

reklama
Już po wizycie a wiec jest 6 pęcherzyków bardzo ładnych bo juz mają po 16mm dostałam jeszcze zastrzyki z Orgalutranu mam robić z rana a wieczorem Puregon i jeśli progesteron będzie wysoki to orgalutran dwa razy dziennie i wizyta w środę jak będzie wszystko dobrze to punkcje juz w piątek lub niedzielę; ) jestem taka szczęśliwa, że wszystko dobrze idzie pan doktor stwierdził ,ze nie spodziewał się ze że tak ładnie zareaguje na zastrzyki ;)
Super, bardzo się cieszę!

Dziewczyny nie bylam wpisana w kalendarz bo aplikacja na tel mi wariuje a mam remont w domu i nie mam dostepu do komputera wiec tak: Jestem po wizycie [emoji5] wiec dzisiaj oficjalnie lekarz potwierdził że będzie Oliwka i Filip [emoji7][emoji64][emoji480] dzieciaczki sa zdrowe i rosną [emoji173] Oliwka ma 271 g a Filip 265 g [emoji4]
Górne zdj Oliwia a dolne Filip [emoji7]
1501502944-aaaaaa.jpeg

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Cudowne dzieciaczki :*

dr. Zamora. Ogolnie ile czasu się przebywa w Novum podczas punkcji az do momentu jak wyjdę. To moej pierwszee ivf.
Ja miałam punkcje na godzinę 10, musieliśmy być tak ze 20 min wczesniej- badali mi ciśnienie, trzeba wnieść opłatę itp. Potem się czeka aż poprosi do siebie lekarz anestezjolog, rozmawiał z nami, sprawdził wszystkie dokumenty, rzucił jakiś żarcik na rozluźnienie atmosfery. Potem wysłał męża do specjalnego pokoju (w wiadomym celu). Ja musiałam się ubrać w ich ubranko, zrobić siusiu no i na fotel. Podają środek po którym zasniesz i nie czujesz nic. Po wszystkim lezalam ze 40 min, można się ubrać, iść do kawiarni na kanapkę i herbatę i tam się czeka na wizytę u swojego lekarza. Dostaje się wypis i do domku:-) Trzeba zarezerwować sobie około 4 godzin. Tak się rozpisalam bo wiem że można mieć obawy przed punkcją a teraz może trochę łatwiej Ci to przyjdzie. Pozdrawiam ;-)

Hello dziewuszki:) właśnie dotarłam do domciu...:) ufff dzień długi jak niewiem:)
Poprosili mnie na punkcje z której pamiętam tylko podanie do welflonu środka usypiającego:) Nawet niewiem jak znalazlam się spowrotem na wyrku:) pobrali az 23 oocyty. Masakra:) zamrozili 13 a 6 będą zapładniać. Niewiem czy dojdzie do transferu z powodu tak dużej ilości oocytów:( ale to okaże się pewnie niebawem. Teraz leżę i relaksik. Dzięki za wsparcie, bardzo miło było poprzeglągać wasze komentarze.
Wow piekny wynik

reklama
Do góry