reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Już po wizycie a wiec jest 6 pęcherzyków bardzo ładnych bo juz mają po 16mm dostałam jeszcze zastrzyki z Orgalutranu mam robić z rana a wieczorem Puregon i jeśli progesteron będzie wysoki to orgalutran dwa razy dziennie i wizyta w środę jak będzie wszystko dobrze to punkcje juz w piątek lub niedzielę; ) jestem taka szczęśliwa, że wszystko dobrze idzie pan doktor stwierdził ,ze nie spodziewał się ze że tak ładnie zareaguje na zastrzyki ;)

reklama
Już po wizycie a wiec jest 6 pęcherzyków bardzo ładnych bo juz mają po 16mm dostałam jeszcze zastrzyki z Orgalutranu mam robić z rana a wieczorem Puregon i jeśli progesteron będzie wysoki to orgalutran dwa razy dziennie i wizyta w środę jak będzie wszystko dobrze to punkcje juz w piątek lub niedzielę; ) jestem taka szczęśliwa, że wszystko dobrze idzie pan doktor stwierdził ,ze nie spodziewał się ze że tak ładnie zareaguje na zastrzyki ;)
Super, bardzo się cieszę!

Dziewczyny nie bylam wpisana w kalendarz bo aplikacja na tel mi wariuje a mam remont w domu i nie mam dostepu do komputera wiec tak: Jestem po wizycie [emoji5] wiec dzisiaj oficjalnie lekarz potwierdził że będzie Oliwka i Filip [emoji7][emoji64][emoji480] dzieciaczki sa zdrowe i rosną [emoji173] Oliwka ma 271 g a Filip 265 g [emoji4]
Górne zdj Oliwia a dolne Filip [emoji7]
1501502944-aaaaaa.jpeg

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Cudowne dzieciaczki :*

dr. Zamora. Ogolnie ile czasu się przebywa w Novum podczas punkcji az do momentu jak wyjdę. To moej pierwszee ivf.
Ja miałam punkcje na godzinę 10, musieliśmy być tak ze 20 min wczesniej- badali mi ciśnienie, trzeba wnieść opłatę itp. Potem się czeka aż poprosi do siebie lekarz anestezjolog, rozmawiał z nami, sprawdził wszystkie dokumenty, rzucił jakiś żarcik na rozluźnienie atmosfery. Potem wysłał męża do specjalnego pokoju (w wiadomym celu). Ja musiałam się ubrać w ich ubranko, zrobić siusiu no i na fotel. Podają środek po którym zasniesz i nie czujesz nic. Po wszystkim lezalam ze 40 min, można się ubrać, iść do kawiarni na kanapkę i herbatę i tam się czeka na wizytę u swojego lekarza. Dostaje się wypis i do domku:-) Trzeba zarezerwować sobie około 4 godzin. Tak się rozpisalam bo wiem że można mieć obawy przed punkcją a teraz może trochę łatwiej Ci to przyjdzie. Pozdrawiam ;-)

Hello dziewuszki:) właśnie dotarłam do domciu...:) ufff dzień długi jak niewiem:)
Poprosili mnie na punkcje z której pamiętam tylko podanie do welflonu środka usypiającego:) Nawet niewiem jak znalazlam się spowrotem na wyrku:) pobrali az 23 oocyty. Masakra:) zamrozili 13 a 6 będą zapładniać. Niewiem czy dojdzie do transferu z powodu tak dużej ilości oocytów:( ale to okaże się pewnie niebawem. Teraz leżę i relaksik. Dzięki za wsparcie, bardzo miło było poprzeglągać wasze komentarze.
Wow piekny wynik

reklama
Do góry