reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@Oczekiwanie2017 Nie, ja nie miałam żadnych efektów ubocznych ani po menopurze ani po genopeptydzie. Ogólnie, to czułam jajniki, a ostatnie dwie noce nie mogłam spać bo pulsowały, a tak to spoko.

reklama
Super :-) a jak sie czujesz? Ja mam 12.06 prenatalne

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Pappa też robisz!? Ja się czuję bardzo dobrze!!! Nie wiem co to wymioty i mdlosci. czasem mnie muli ale tak troszkę. Ale u mnie 4 lf mniej. Tylko luteine mam zabarwioną na lekki brąz cały czas ale moja dr nie widzi powodu do niepokoju (?????) bo jest wszystko ok. A prenatalne mam 2 dni przed wizytą u mojej gin... Bo tylko tak był termin. Tylko czy to nie za późno!!!

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

A ja dzis 5dpt, boli mnie brzuszek i piersi i postanowilam pracowac dzis z domu z mojej sofy - pracuje nadrabiajac zaleglosci na forum :)
Martwie sie troszke tymi bolami i denerwuje czy sie udalo, jeszcze tyle czasu do tego sikanca bo na bete nie mam gdzie isc...
Ostatnio sie zastanawialam jak to szybko sie zmienia wszystko....Po stymulacji mielismy 6 blastek myslalam sobie jeju ja juz tyle mam lat jak ja te wszystkie dzieci urodze i kiedy...... 2 blastki zostaly podane na swiezo z czego urodzila sie nasza coreczka. Nie dawno I crio - 1 blastka i nici, teraz czekam na wyniki drugiego i juz na zimowisku tylko 2 blastki i to te wolniejsze, z 6 dnia, matko mam nadzieje ze jest jeszcze szansa na rodzenstwo dla naszj pchelki bo my nie mamy nikogo, zadych babc i dziadkow dla niej wiec chociaz zeby miala kogos bliskiego... tyle trzeba myslec,stresowac sie i walczyc... grunt to chyba wierzyc, ze bedzie dobrze i ze musi sie udac... Trzymajcie sie kochane!
U mnie 3 dzien po transferze i tez bola mnie piersi i dol brzucha i jajniki caly czas. Lekarz powiedzial ze to normalne i takie bole moga byc, wiec na razie nie panikuje :) chociaz dziwny ten bol brzucha. Tez nie moge sie doczekac sikanca, beta dopiero 16 czerwca. Pracuje normalnie bo juz szalalam z nudow :) trzymam kciuki Kochana bedzie dobrze :)

Dziewczyny ja dziś po raz drugi na prenatalnych byłam ( co se będę jak se moge z pakietu z pracy). Dzisiaj orzeszek miał już 6cm, to znaczy że urósł od piątku o 5mm!!! szalone tempo!!! Wiercił się przeraźliwie i lekarz jak tylko mógł foty robił a potem patrzył co to tam widać :)

Więc tak, no jest, oczy są, rączki, nóżki, 4 komorowe serduszko, żołądek, jelita, pęcherz też są, pokrywy czaszkowe rosną. Ilość wód płodowych w normie. Tętno ok. przezierność 1,3 w najszerszym miejscu. Także nie było się do czego przyczepić:)

Baaardzo się cieszę.

Za to znów pobolewa mnie pęcherz niestety :(
Bardzo milo sie czyta takie wiadomosci! Zdrowka dla Was :)

Pappa też robisz!? Ja się czuję bardzo dobrze!!! Nie wiem co to wymioty i mdlosci. czasem mnie muli ale tak troszkę. Ale u mnie 4 lf mniej. Tylko luteine mam zabarwioną na lekki brąz cały czas ale moja dr nie widzi powodu do niepokoju (?????) bo jest wszystko ok. A prenatalne mam 2 dni przed wizytą u mojej gin... Bo tylko tak był termin. Tylko czy to nie za późno!!!

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Tak robie razem. Ja mdlosci straszne, u mnie 2 kg mniej. Lekarz powiedzial ze na tej wizycie 12.06 pomalu rozpisze mi jak mam odstawic leki. Czas leci jak szalony, jeszcze niedawno pisalysmy o punkcji, transferze a dzis o genetycznych [emoji7]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny ja dziś po raz drugi na prenatalnych byłam ( co se będę jak se moge z pakietu z pracy). Dzisiaj orzeszek miał już 6cm, to znaczy że urósł od piątku o 5mm!!! szalone tempo!!! Wiercił się przeraźliwie i lekarz jak tylko mógł foty robił a potem patrzył co to tam widać :)

Więc tak, no jest, oczy są, rączki, nóżki, 4 komorowe serduszko, żołądek, jelita, pęcherz też są, pokrywy czaszkowe rosną. Ilość wód płodowych w normie. Tętno ok. przezierność 1,3 w najszerszym miejscu. Także nie było się do czego przyczepić:)

Baaardzo się cieszę.

Za to znów pobolewa mnie pęcherz niestety :(
Super Magda. Cieszymy się razem
Z Tobą ❤️

Do góry