M@gda
Moderatorka
Katka, tu mogę ci tylko powiedzieć co ja robiłam, ale ktoś bardziej obeznany w temacie może się odezwie.Dziewczyny ja tylko pytanie. Mój mąż ma pkemniki bardzo słabe zarodki były niby piękne ale jednak. Jakie badania powinien wykonać żeby naprawdę sprawdzić stan nasienia prócz sperminogramu? Ja leczę się za granicą i tu przy podejściu 3 raz będą badać genetyke jak to wygląda? Kiedy się to robi. A brzuch mnie boli a najgorsze ze mimo wszystko do przyszłego piątku musze pełno hormonów lykac i zastrzyki. Bo oni chcą i tak zobaczyć co jest w środku.
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Moj mąż ma ładną budowę plamników, ale mało ruchliwe, a wręcz nie ruchliwe. Tą ruchliwość trzeba było zbadać oddzielnie. Ruchliwość jestgłównie problemem przy naturlanym zajciu, w ivf można 'ręcznie' wybrać plemnik i zapłodnić komórkę.
Co do genetyki, to mieliśmy z mężem robione kariotypy - to badanie stwierdza, czy liczba chromosomów jest poprawna i czy są całe, nie zdegenerowane. czyli czy nie brakuje części kodu genetycznego. Nie miałam natomiast żadnych pogłębionych badań.
Dziewczyny, ktoś coś??