reklama
annemarie
Fanka BB :)
ja sie po punkcj lepiej czulam jak przed punkcja( slon 9 miesiac) ,jasne ze moze cie troche kluc,bo masz ,nie dosyc ze jajniki jak dwa kalafiory w dodatku podziurawione jak sitko(bo jakos musze te oocyty wyciagnac) oprocz tego swietnie sie spi,potem jedziesz do domku ,i wykorzystujesz meza na maxa,krory wokol ciebie skacze ,jak przy ciezko chorejNie polecam dzwigac,biegac,na silowni cwiczyc ,bo moze sie zdarzyc to co sie zdarzyc nie powinno.Spokojnie i na luzie to pierwszy krok do upragnionego dzidziusiasa gorsze rzeczy w zyciu niz punkcja,no i zajebi******* sie spi
panierkaa90
Jestem po 2 iui , a jeśli jestem tu to znaczy ze się nie udało. Szczerze wątpię w skuteczność iui , oczywiście to zależy od problemu z jakim kto się zmaga, jeśli no wrogi sluz to iui jest rozwiązaniem bo sluz omija. Jeśli jakieś grubsze problemy ( ja mam endometrioze , bardzo małe amh ) - ja jestem na nie.Dziewczyny jestem po dwóch nieudanyych crio transferach więcej zarodków już nie mam i pieniążków też. Czy warto spróbować inseminacji czy komuś się udało?
Co do pieniążków, nas 2 iui wyniosły ok 5 tys ( dojazdy, wizyty, leki , sama iui) ... jestem zdania że lepiej się wstrzymać i odczekać nawet te pół roku czy rok i spróbować invitro kolejny raz ( może podejść do procedury z KD- ja najprawdopodobniej tak właśnie zrobię ).
M@gda
Moderatorka
Świeże, choć zastanawiamy się nad ponownym zbadaniem parametrów i ewentualnym mrożeniem.Chyba moje pytanie zostało pominięte w tym natłoku informacji.
Czy do ivf miałyście mrożone nasienie czy na świeżo wasi mężowie podawali? Lepiej złożyć depozyt?
U nas jednym z czynników było słabe nasienie.
Chyba moje pytanie zostało pominięte w tym natłoku informacji.
Czy do ivf miałyście mrożone nasienie czy na świeżo wasi mężowie podawali? Lepiej złożyć depozyt?
Miałam świeże ... nie wiem co jest lepsze. Chyba świeże - na logikę takimi wychodzi.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
annemarie
niee,ja tylko tak technicznie pytam ,gdzie to znalezcKalendarz ci się otwiera?? Ja utworzyłam nowy wątek dla zgromadzonych przez ciebie artykułów.
M@gda
Moderatorka
niee,ja tylko tak technicznie pytam ,gdzie to znalezc
Póki co założyłam takie wątki:
Link do: Skarbnica wiedzy ivf
Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać
Link do: Kliniki - gdzie się leczymy
annemarie
jasne,ze lepsze swieze nasienie,ale jesli u was jest z tym problem,to oczywiscie mrozcie i nie czekajcie ,az nie bedzie co mrozic Parametry nasienia lubia sie zmieniac,niestety nie zawsze na lepsze..Zawsze macie jakies zabezpieczenie. My pomimo nasienia 1A ,mamy zamrozone tez.Chyba moje pytanie zostało pominięte w tym natłoku informacji.
Vinszka
Świeże, choć zastanawiamy się nad ponownym zbadaniem parametrów i ewentualnym mrożeniem.
U nas jednym z czynników było słabe nasienie.
A mogę zapytać co było nie tak?
U nas właśnie jedyny powód to mała ilość w koncentracji. Reszta jest ok.
reklama
M@gda
Moderatorka
Mała ruchliwość.A mogę zapytać co było nie tak?
U nas właśnie jedyny powód to mała ilość w koncentracji. Reszta jest ok.
Podziel się: