reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

witajcie,
w koncu i ja dolaczam do was. Jestem drugi dzien po transferze, nie wiem jak pzretrwac do 10-go dnia. Cały czas siedzie na forach i czytam o objawach. Po relanium cały czas chce mi sie spać i to pomaga nie myśleć. Czy przy pierwszej weryfikacji warto robic BHCG czy tylko estradiol i progesteron?

reklama
witajcie,
w koncu i ja dolaczam do was. jestem drugi dzien po transferze, nie wiem jak pzretrwac do 10-go dnia.
Witaj.

Przede wszystkim spokojnie, bo zle emocje nie pomoga.

Jakbys chciala pogadac, jestesmy wlasnie po to zeby sie wspierac.

Lez, czytaj ksiazki, ogladaj tv, moze poprawi sie pogoda, wyjdz do slonka.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

No nawet szybko zleciało :) Widzę masz jakoś inaczej niż ja, pewnie dlatego że mam długi protokół. Zobaczę kiedy będę miała punkcję ;) Dostajesz L4 na punkcję? W ogóle dziewczyny zawsze dają L4 na punkcję i dzień transferu?

Dziękuję za szczegółowy opis :)
Ja biorę L4 od dnia punkcji do testu.

1494252763-aaaaaa.jpeg
czy któraś nie potrzebuje? Brałam na godzinę przed transferem

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się

A co to? Na co to?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Bertha, ty sie leczysz w Krk. Ktos tu pytal o kliniki w Krk, dalabys rade cos podpowiedziec?

witajcie,
w koncu i ja dolaczam do was. Jestem drugi dzien po transferze, nie wiem jak pzretrwac do 10-go dnia. Cały czas siedzie na forach i czytam o objawach. Po relanium cały czas chce mi sie spać i to pomaga nie myśleć. Czy przy pierwszej weryfikacji warto robic BHCG czy tylko estradiol i progesteron?
Kazda klinika chce inaczej. Iludniowe zarodki mialas? I w ktorej dobie po transferze miałaby być pierwsza weryfikacje?

Witaj.

Przede wszystkim spokojnie, bo zle emocje nie pomoga.

Jakbys chciala pogadac, jestesmy wlasnie po to zeby sie wspierac.

Lez, czytaj ksiazki, ogladaj tv, moze poprawi sie pogoda, wyjdz do slonka.

leze i czytam forum, jest to moje drugie podejście i boje sie, jak nie uda sie to sie zalamie. Tym razem mialam transfer dwóch zarodków.

Kazda klinika chce inaczej. Iludniowe zarodki mialas? I w ktorej dobie po transferze miałaby być pierwsza weryfikacje?

miałam 4 dniowe zarodki, w sobote transfer. Przez majowke punkcja wypadła na 2-ga maja i nie było szansy aby transferować 5 dniowe zarodki bo klinika nie czynna w sobotę. Pierwsza weryfikacja jest na 10.05, druga na 13.05, a trzecia na 17.05. Z poprzedniego doświadczenia wiem ze pierwsza weryfikacja wykazała wysoką betę, ale to pozostałości po zastrzykach, przy drugiej weryfikacji juz beta spadała, a trzecia na zero czy 0,1 juz nie pamiętam dokładnie.

miałam 4 dniowe zarodki, w sobote transfer. Przez majowke punkcja wypadła na 2-ga maja i nie było szansy aby transferować 5 dniowe zarodki bo klinika nie czynna w sobotę. Pierwsza weryfikacja jest na 10.05, druga na 13.05, a trzecia na 17.05. Z poprzedniego doświadczenia wiem ze pierwsza weryfikacja wykazała wysoką betę, ale to pozostałości po zastrzykach, przy drugiej weryfikacji juz beta spadała, a trzecia na zero czy 0,1 juz nie pamiętam dokładnie.
Widzisz, mnie doktor kazal po 2 tyg od transferu betowac. I dlatego pytam kiedy pierwsza weryfikacja. Proponuje trzymac sie zalecen lekarza i jesli za pierwszym razem bety nie kazal - nie rob. Nie pomoże ci, bedzies,tylko myslala czy to juz ciaza czy jeszcze nie.

reklama
Bertha, ty sie leczysz w Krk. Ktos tu pytal o kliniki w Krk, dalabys rade cos podpowiedziec?

Tak. Ja leczę się w Parens w Krakowie. Ja mam póki co bardzo dobra opinie o tej klinice. Ale to moja pierwsza i jedyna klinika wiec nie mam porównania. Jestem z Wrocławia, ale mój gin współpracuje z Janeczko przy in vitro.
Dzisiaj jadę na punkcję, transfer jakby co będzie w niedziele. Także będę mogła coś więcej powiedzieć.

Mi dr Janeczko bardzo podrasował, podoba mi się organizacja kliniki i jak wyglada (np invicta swoją kolorystyka żółto niebieska mnie przeraża [emoji23] - robiliśmy badania nasienia w invicta). Dzwonia, dopytują, maja zorganizowany proces ze informują mailowo w 1 i 3 dniu życia zarodków o statusie, w 4 dzień dzwonią z info o transferze, przed transferem jest rozmowa z embriologiem. To na razie teoria, za kilka dni będę wiedziała jak jest w praktyce. Ktoś mnie kiedyś pytał czy akceptują wyniki badań z zewnątrz - jak najbardziej, ja robiłam wszystkie poza klinika. Nasienie tylko powtarzaliśmy u nich, i bardzo się cieszę bo tak profesjonalnego wyniku badania to nie widziałam - a robiliśmy w 4 różnych miejscach.

Co mi się nie podoba - to nie ma się kontaktu bezpośredniego na komórkę do dr, tylko trzeba dzwonić przez rejestracje.

Jakby co, pytaj.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry