reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny Ja już po wizycie . A wiec zamrożone mam 3 blastki 4.1.1. cokolwiek to znaczy wszystkie są takie same . W piątek mam do podania intralipid od jutra zaczynam encorton i 19.05 mój wyczekany transfer jednej blastki [emoji7]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ale super trzymam kciuki :-*

reklama
Dziewczyny, jestem zalamana:( :( ;( w srode mieslismy punkcje, w ktorej pobrano 14 komorek jajowych, z ktorych 12 nadawalo sie do zapłodnienia. Mamy po 26 lat, ale maz ma translokacje w chromosomach, wiec moglismy zaplodnic wszystkie komorki. Uzyskano 11 zarodkow, ktore dotrwaly do 3 doby. Wszystkie trzymali az do 6 doby i od 3 do 6 nikt sie z nami nie kontaktowal... dzisiaj dowiedzielismy sie, ze do pgs zakwalifikowali tylko 2 zarodki, reszta zostala zutylizowana. Koszt PGS to 7800 zl plus koszt mrozenia 900 zl... przy wysylce do Hiszpanii na to badanie 2 zarodkow tylko koszty sa ogromne a szanse zerowe. Chcialam tranferowac dzis 6dniowe zarodki, bez mrożenia. Lekarz napiasal mi sms ze nie na to się umawialiśmy i ze zarodki zostaly zamrozone, a na badanie pgs będziemy czekac nawet ponad miesiąc, wiec ewentualny transfer moze byc za 2 miesiące lub pozniej. Zero empatii. Nie wiem, co robic, jestem zalamana, jesli zrobimy pgs to nie mamy juz pieniedzy na kolejne iv, a wiadomo, ze szanse ze pgs wskaże ze zarodki sa zdrowe beda bliskie 0... czuje sie jakby umarło 11 moich dzieci w ciagu kilku dni.. moze to glupie, ale zdążyłam je juz pokochać... ;(
Ja nie podpowiem ci co z pgs, ale wiem co czujesz. Ja trafilam na forum jak nie moglam sie pozbierac po info o hiperce, ale glownie dlatego, ze z 5 ladnie zaplodnionych jajek zostaly 2... czulam sie jakbym stracila swoje dzieci... strasznie sie czulam, nie moglam sie pozbierac, bylam w.szoku...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie mam hiperki. A moge zapytać jakie bylo u Was wskazanie do pgs i u jakiego lekarza bylas?
Przeszłam 4 poronienia ciąż naturalnych, zarodki nigdy nie były badane po poronieniu bo i nigdy nie byłam czyszczona. Pgs robiłam w invicta gdansk u dr. Hajdusianka

[emoji127] 28.10.2017

Pod wzgledem komunikacji i sluchania potrzeb pacjenta i uwzględniania w leczeniu jego mozliwosci finansowych zdecydowanie odradzam Invimed Warszawa... Trudno uzyskać jakiekolwiek informacje, sa nieslowni, lekarz narzuca Ci swoje zdanie, nawet jeśli mowisz, ze na cos finansowo nie mozesz sobie pozwolic.. jesli ktos ma problem i ma wskazania do pgs to juz chyba lepiej isc do invicty. Robia badanie na miejscu, jest taniej i szybciej wiesz jaki jest wyrok... :(
Pytalas jaki jest powod utylizacji reszty? Przestaly sie rozwijac? Byly uszkodzone?

Czuje sie tam taśmowe podejście, kazda wizyta trwala 10 minut w atmosferze pośpiechu. Lekarz nie pytał jaka jest nasza wola. U nas wskazanie do pgs jest ale raczej to ryzyko poronienia do 3 m-ca nic urodzenia chorego dziecka. Chyba wolalabym dac szanse losowi, transferowac dwie silne blastocysty bez pgs zeby na wszelki wypadek miec kase na kolejne iv. Ale lekarzy to nie interesuje :(
Ja byłam w invimedzie Wrocław i też odradzam kasa kasa kasa

Dziewczyny dziś powtarzałam bete bo dr mi kazała żeby zrobić i wysłać jej SMS i wyszła 25758 a w sobotę była 11877. Przyrost jest mniejszy niż wcześniej zawsze był. Napisałam SMS do mojej dr ale nie odpisuje. Boże czemu tak mało przyrosła!?

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny dziś powtarzałam bete bo dr mi kazała żeby zrobić i wysłać jej SMS i wyszła 25758 a w sobotę była 11877. Przyrost jest mniejszy niż wcześniej zawsze był. Napisałam SMS do mojej dr ale nie odpisuje. Boże czemu tak mało przyrosła!?

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
Po 1 sprawdz w kalkulatorze, po 2 przy takich wartosciach przyrosty juz nie sa takie duze.

Do góry