reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A gdzie je masz we krwi czy w wysciolce macicy? bo to tez roznica...wspolczuje tak czy siak:sorry2:

Ogółem we krwi, ale przypuszczam że w macicy będzie ich też dość sporo no dopiero po zwiększonej dawce sterydów i wylewów z intralipidu po ponad 2latach starań doszło u mnie do zagniezdzenia się zarodków...I to aż dwóch...

reklama
Ile mialas stymulacji? Tak z ciekawosci...
A leczenie immuno w DE jak wyglada? U Was chyba nie ma szczepien z limfocytow partnera? Robili Ci jakies wlewy? Ja sie leczylam immuno u Maliny i Pasnika w Lodzi.
Z takich wazniejszych badan to robili mi tez Receptywnosc endometrium ERA, ale u mnie akurat wykazalo, ze jest receptywne.
Mi sie udalo przy 7ym i 9ym transferze, ale wlasciwie to nie wiem co pomoglo, bo ciagle cos nowego dokladalismy.
Ja mam za soba 3 stymulacje i sumujac ponad 30 komorek z ktorych tylko pare odpadlo a reszta sie dzielila i budzila do kazdego kryo. Jesli chodzi o immuno jest dokladnie wszystko to samo albo i wiecej.Ja mam szczepionki, zastrzyki z granocytow, clexane,metformin, prednisolon,Prograf i intralipid,od ktorego juz i tak caly swiat odchodzi bo jest w sumie bardzo malo skuteczny,zaliczylam go parenascie razy. Teraz czekaja na mnie Zytokiny i NK Assay.ERA to receptywnosc endometrium i okreslenie momentu najlepszego do implantacji ,mi brakuje 2/3 KIR genow ,czyli lacznikow miedzy embrionem a endo.To tak w wielkim skrocie.
Gdzie robilas ERE w Polsce?

Witaj.

Ja lecze sie w Invimedzie, kilka innych dziewczyn tez. Sporo mocno poleca Novum w Wawie. Mamy tez kolezanke leczaca sie w Czechach, wiec jesli chodzi o Czechy moze ona cos podpowie.

40 to nie wyrok. niektore dziewczyny tu mniej kub bardziej zblizaja sie do tej granicy i nadal walcza. Jedna niedawno odebrala pozytywny wynik bety (jeszcze raz gratki).

Zapraszamy do nas. Jesli chcesz zostac na dluzej - jestes mile widziana (jak kazdy, wiec jesli ktos nas podczytuje i ma watpliwosci czy sie ujawniac, zapraszamy).

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzięki M@dziu, że odpowiedziałaś, Ciebie chyba też spotkało to szczęści jako jedną z licznych tutaj, że zostaniesz mamusią

reklama
Do góry