reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A gdzie je masz we krwi czy w wysciolce macicy? bo to tez roznica...wspolczuje tak czy siak:sorry2:

Ogółem we krwi, ale przypuszczam że w macicy będzie ich też dość sporo no dopiero po zwiększonej dawce sterydów i wylewów z intralipidu po ponad 2latach starań doszło u mnie do zagniezdzenia się zarodków...I to aż dwóch...

reklama
Ile mialas stymulacji? Tak z ciekawosci...
A leczenie immuno w DE jak wyglada? U Was chyba nie ma szczepien z limfocytow partnera? Robili Ci jakies wlewy? Ja sie leczylam immuno u Maliny i Pasnika w Lodzi.
Z takich wazniejszych badan to robili mi tez Receptywnosc endometrium ERA, ale u mnie akurat wykazalo, ze jest receptywne.
Mi sie udalo przy 7ym i 9ym transferze, ale wlasciwie to nie wiem co pomoglo, bo ciagle cos nowego dokladalismy.
Ja mam za soba 3 stymulacje i sumujac ponad 30 komorek z ktorych tylko pare odpadlo a reszta sie dzielila i budzila do kazdego kryo. Jesli chodzi o immuno jest dokladnie wszystko to samo albo i wiecej.Ja mam szczepionki, zastrzyki z granocytow, clexane,metformin, prednisolon,Prograf i intralipid,od ktorego juz i tak caly swiat odchodzi bo jest w sumie bardzo malo skuteczny,zaliczylam go parenascie razy. Teraz czekaja na mnie Zytokiny i NK Assay.ERA to receptywnosc endometrium i okreslenie momentu najlepszego do implantacji ,mi brakuje 2/3 KIR genow ,czyli lacznikow miedzy embrionem a endo.To tak w wielkim skrocie.
Gdzie robilas ERE w Polsce?

Witaj.

Ja lecze sie w Invimedzie, kilka innych dziewczyn tez. Sporo mocno poleca Novum w Wawie. Mamy tez kolezanke leczaca sie w Czechach, wiec jesli chodzi o Czechy moze ona cos podpowie.

40 to nie wyrok. niektore dziewczyny tu mniej kub bardziej zblizaja sie do tej granicy i nadal walcza. Jedna niedawno odebrala pozytywny wynik bety (jeszcze raz gratki).

Zapraszamy do nas. Jesli chcesz zostac na dluzej - jestes mile widziana (jak kazdy, wiec jesli ktos nas podczytuje i ma watpliwosci czy sie ujawniac, zapraszamy).

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzięki M@dziu, że odpowiedziałaś, Ciebie chyba też spotkało to szczęści jako jedną z licznych tutaj, że zostaniesz mamusią

reklama
Do góry