reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja Ci powiem po stracie tamtych zarodków co miałam postanowiłam ze znajdę przyczynę i wynalazłam immunologie . Biorę teraz te okropne leki które wyniszczają mi organizm bo to sam syf , do tego zawiesiłam działalność żeby ograniczyć stres , jestem na diecie bezglutenowej , nie pije już od dłuższego czasu kawy , alkoholu zero papierosów , biorę masę dodatkowych leków i jak pomyśle ze teraz mogło by się nie udać to strach ogarnia mnie o moja psychikę [emoji20]

A gdzie badałaś tę immunologię? Słyszałam coś o badaniach NK, allo-mlr. To te badania czy jeszcze jakieś inne?

I dziękuję wszystkim za odpowiedź do mojego poprzedniego wpisu :)

U mnie w szóstym dniu stymulacji było widać podobno 6 pęcherzyków, po 3 z każdej strony, ale były malutkie. Estradiol wynosił tylko 66. W dziewiątym dniu stymulacji podobno miałam 4 dojrzałe pęcherzyki i 4 prawie dojrzałe i został dołączony antagonista, żeby za wcześnie nie popękały. Estradiol wzrósł do 400. W dwunastym dniu stymulacji lekarz powiedział, że mam tylko 3 dobre pęcherzyki, a pozostałe są malutkie i nie nadają się jeszcze do pobrania. Estradiol wzrósł prawie do 900. Dzisiaj jest piętnasty i ostatni dzień stymulacji, jutro się dowiem, ile ostatecznie będę miała pęcherzyków. Już dzisiaj mam sobie robić zastrzyk pregnylu i po 36 godzinach punkcja. Mam wysokie AMH, bo ponad 4, mam 26 lat, nie wiem czemu tak mało wyprodukowałam :( Może miałam za małe dawki leków, ale w sumie czemu lekarz nie zwiększał ich w trakcie.. W środę rano punkcja, o ile będzie co pobierać. :(
Nie wiem jaki mam estradiol , lekarz tylko powiedział że parę ż nich jest już prawie dojrzałych i z 250 gonalu zwiekszyl mi już dziś i na 2 nastepne dni na 300 jednostek i od dziś mam już zastrzyk orgalutran i następne dwa dni wstrzykiwac . W środę kontrola :/ Czarno to widze

Witaj!
Fajnie ze dolaczylas do naszej grupy wsparcia :d

Pposiedzisz w domu... poczytasz książki... bedzie dobrze...

Mamy kalendarz, dopisz sie na betowanie,bedziemy trzymac kciuki.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Kurczę nie bardzo sie jeszcze znam na tym forum ale działam ;-)
nie siedzę w domku , chodze do pracy, praca kompletnie nie fizyczna wiec pomyslałam zeby nie wzbudzać podejrzeń uznałam z mężem ze bede do niej chodzić. Dziś 6 dpt dluuuuzy sie bardzo ,'myśli tysiące od tych pozytywnych do skrajnie opłakanych...

reklama
Dziewczyny poddałam się już, załamałam wypłakałam a dziś mega niespodzianka.
Ale po koleji ...
W piątek 21.04 zrobiłam badanie hcg(14dni po punkcji)zgodnie z wytycznymi kliniki i niestety negatywny wynik, ciąży brak, telefon do kliniki no i wiadomość proszę odstawić leki i czekać na miesiączkę. Leki odstawiłam, załamałam się i wypłakałam.
W sobotę i niedzielę trochę kiepsko się czułam, mdliło mnie i wogóle byłam nie swoja, czekałam na @ , w niedzielę rano zrobiłam sikańca czułość 10 no i oczywiście negatywny ale niczego wiecej sie nie spodziewałam i czekałam dalej na krwawienie tym bardziej że mnie brzuch już pobolewał jak na @ ale nie przyszła więc dzisiaj rano zrobiłam jeszcze raz hcg za namową męża(bo mówił że jestem jakaś podejrzana nieswoja, coś inna)ale całkowicie na nic się nie nastawiałam. Wracając z pracy odebrałam wynik i myślałam że padnę z wrażenia - HCG 71,27 pozytywny :biggrin2: Do tej pory w to nie mogę uwierzyć. Dzwoniłam do kliniki mam spowrotem brać Luteinę 3x2 i w środę powtórzyć badanie i sprawdzić przyrost. Tak bardzo się cieszę i zarazem boję czy wszystko będzie w porządku. Nie mogę w to jeszcze wszystko uwierzyć:D Jak widać na moim przypadku, trzeba walczyć, wszystko się może zdarzyć :blink:

Ostatnia edycja:
Do góry