reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Chyba o to chodzi. Mamy sie wspierac a nie doładować. Zdolowane juz wustarczajaco jestesmy przez zycie.

Kazda z nas chce zeby ktos za.nia kciuki trzymal, a czesto w rodzinie nie można, badz nie chce sie mowic przez co sie przechodzi, dlatego taka terapeutyczna grupa jest potrzebna.

A tak swoja droga, gdzie chcialas nas opuscic?? (Żart) [emoji14]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
to prawda,kazda z nas chce czuc wsparcie....

reklama
a kiedy testujesz? bo chyba powinnas 17.04 a to drugi dzien swiat?zalecili ci beta hcg?ja glupia wczoraj zrobilam sikacza i wyszedl negatywny :(
Lekarz mówił że beta hcg w 11 dniu a sikacz w 14 dpt ale ja jestem w UK i bety nie zrobię tutaj więc kupię sobie takie testy sikane co pokazują przyrost hcg. Pokazuje czy jesteś 1 tydzień w ciąży czy 2-3 czy nie jestes więc będę widzieć czy beta rośnie.
I robię test w piątek bo już powinno coś być. Już nie dam rady czekać.

a kiedy testujesz? bo chyba powinnas 17.04 a to drugi dzien swiat?zalecili ci beta hcg?ja glupia wczoraj zrobilam sikacza i wyszedl negatywny :(
To wczoraj był Twój 7 dpt, o ile się nie myle. Na test za wcześnie, najwcześniej 6 dpt blastocysty organizm zaczyna produkować HCG po 48 h może coś wyjść, ale bez szału, jak widzisz u mnie prawie nic;) Inaczej moze jak są dwie blastki, to chyba bardzo indywidualna sprawa ,spróbuj jutro;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ale jak Ty się czujesz w ogóle?
Masz jakieś objawy. Z tego co pamiętam to chyba już przeszłas datę w której powinna zacząć sie @ ?
Ja mam straszne rozchwianie emocjonalne. Ciągle płacze. Wczoraj nawet w pracy się poplakalam na spotkaniu z nowym szefem. Masakra.
Trochę mnie boli brzuch jak na @ a jej termin jest też na piątek.
Poza tym to ok ale te dawki hormonalne dają mi popalić.
Ja sie czuje bardzo dobrze, tylko spiaca jestem troche (wczoraj pol wieczoru przespalam) i czuje takie rozpieranie w.srodku.No i ruczalam.wczoraj w.pociagu jak do domu jechalam az ludzie sie patrzyli, ale to ze szczescia ze ladne beta byla.

Masz racje ja juz po terminie @ chyba z tydzien. Troche na twarzy mnie wywalilo z tej okazji, ale ja mam bardzo slaba.cera niestety... pozatym innych @ objawow nie mialam.

A jutro... do pracy. Juz zapomnialam jak tam jest...

Lekarz mówił że beta hcg w 11 dniu a sikacz w 14 dpt ale ja jestem w UK i bety nie zrobię tutaj więc kupię sobie takie testy sikane co pokazują przyrost hcg. Pokazuje czy jesteś 1 tydzień w ciąży czy 2-3 czy nie jestes więc będę widzieć czy beta rośnie.
I robię test w piątek bo już powinno coś być. Już nie dam rady czekać.
Hmmmm nie wiedziałam,ze sa takie testy:) a mi lekarz kazał robić 14dpt i to beta hcg o sikanych testach nawet nie wspomniał,tylko kazał czekac 2 tygodnie i robic bete.

To wczoraj był Twój 7 dpt, o ile się nie myle. Na test za wcześnie, najwcześniej 6 dpt blastocysty organizm zaczyna produkować HCG po 48 h może coś wyjść, ale bez szału, jak widzisz u mnie prawie nic;) Inaczej moze jak są dwie blastki, to chyba bardzo indywidualna sprawa ,spróbuj jutro;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
wiem,zee stanowczo za wczesnie,ale same wiecie jak to jest z tym czekaniem....
Zastanawiam sie czy jutro nie zrobic beta hcg?Myslicie ze cos moglaby pokaazac?

reklama
Właśnie sie wpisałam- dzięki. Tez mam taka nadzieje, tylko ona mi pozostała. Fakt jest taki ze musimy mrozić zarodki bo jest duże prawdopodobieństwo hiper - tak na ostatniej wizycie mówił lekarz. Wiec transferu w tym miesiącu pewnie nie bedzie. Boje sie czy crio przeżyją zarodki, a nie mrozimy pęcherzyków. Nie wiem czy dobrze robimy. Mam co do tego wątpliwości. Mój maż twiedzi ze jak nam sie nie uda to trudno - mamy już jedno dziecko i trzeba sie tym cieszyć. Tylko ze ja tak bardzo pragnę drugiego dziecka. Mowie mu o tym, niestety on uważa ze nie chce spędzić kolejnych 2 lat na ciągłym stresie czy sie uda czy nie. Mam jedna i niepowtarzalna szanse jak sie nie uda z 6 zarodków zapłodnionych nie będę miała drugiej pewnie, bo sie na to nie zgodzi. Dlatego jestem w takim stresie. Na niczym innym nie mogę sie skupić.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
I ja mialam podejrzenie hiperki. Odczekalam 2 cykle.

I wczoraj mialam piekna bete. Nie martw sie za bardzo.
Rozumiemyvtwoja potrzebe dzieci, szkoda ze maz tego nie rozumie...

Trzymamy kciuki zeby sie udalo.

Ostatnia edycja:
Do góry