reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Chyba o to chodzi. Mamy sie wspierac a nie doładować. Zdolowane juz wustarczajaco jestesmy przez zycie.

Kazda z nas chce zeby ktos za.nia kciuki trzymal, a czesto w rodzinie nie można, badz nie chce sie mowic przez co sie przechodzi, dlatego taka terapeutyczna grupa jest potrzebna.

A tak swoja droga, gdzie chcialas nas opuscic?? (Żart) [emoji14]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
to prawda,kazda z nas chce czuc wsparcie....

reklama
a kiedy testujesz? bo chyba powinnas 17.04 a to drugi dzien swiat?zalecili ci beta hcg?ja glupia wczoraj zrobilam sikacza i wyszedl negatywny :(
Lekarz mówił że beta hcg w 11 dniu a sikacz w 14 dpt ale ja jestem w UK i bety nie zrobię tutaj więc kupię sobie takie testy sikane co pokazują przyrost hcg. Pokazuje czy jesteś 1 tydzień w ciąży czy 2-3 czy nie jestes więc będę widzieć czy beta rośnie.
I robię test w piątek bo już powinno coś być. Już nie dam rady czekać.

a kiedy testujesz? bo chyba powinnas 17.04 a to drugi dzien swiat?zalecili ci beta hcg?ja glupia wczoraj zrobilam sikacza i wyszedl negatywny :(
To wczoraj był Twój 7 dpt, o ile się nie myle. Na test za wcześnie, najwcześniej 6 dpt blastocysty organizm zaczyna produkować HCG po 48 h może coś wyjść, ale bez szału, jak widzisz u mnie prawie nic;) Inaczej moze jak są dwie blastki, to chyba bardzo indywidualna sprawa ,spróbuj jutro;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ale jak Ty się czujesz w ogóle?
Masz jakieś objawy. Z tego co pamiętam to chyba już przeszłas datę w której powinna zacząć sie @ ?
Ja mam straszne rozchwianie emocjonalne. Ciągle płacze. Wczoraj nawet w pracy się poplakalam na spotkaniu z nowym szefem. Masakra.
Trochę mnie boli brzuch jak na @ a jej termin jest też na piątek.
Poza tym to ok ale te dawki hormonalne dają mi popalić.
Ja sie czuje bardzo dobrze, tylko spiaca jestem troche (wczoraj pol wieczoru przespalam) i czuje takie rozpieranie w.srodku.No i ruczalam.wczoraj w.pociagu jak do domu jechalam az ludzie sie patrzyli, ale to ze szczescia ze ladne beta byla.

Masz racje ja juz po terminie @ chyba z tydzien. Troche na twarzy mnie wywalilo z tej okazji, ale ja mam bardzo slaba.cera niestety... pozatym innych @ objawow nie mialam.

A jutro... do pracy. Juz zapomnialam jak tam jest...

Lekarz mówił że beta hcg w 11 dniu a sikacz w 14 dpt ale ja jestem w UK i bety nie zrobię tutaj więc kupię sobie takie testy sikane co pokazują przyrost hcg. Pokazuje czy jesteś 1 tydzień w ciąży czy 2-3 czy nie jestes więc będę widzieć czy beta rośnie.
I robię test w piątek bo już powinno coś być. Już nie dam rady czekać.
Hmmmm nie wiedziałam,ze sa takie testy:) a mi lekarz kazał robić 14dpt i to beta hcg o sikanych testach nawet nie wspomniał,tylko kazał czekac 2 tygodnie i robic bete.

To wczoraj był Twój 7 dpt, o ile się nie myle. Na test za wcześnie, najwcześniej 6 dpt blastocysty organizm zaczyna produkować HCG po 48 h może coś wyjść, ale bez szału, jak widzisz u mnie prawie nic;) Inaczej moze jak są dwie blastki, to chyba bardzo indywidualna sprawa ,spróbuj jutro;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
wiem,zee stanowczo za wczesnie,ale same wiecie jak to jest z tym czekaniem....
Zastanawiam sie czy jutro nie zrobic beta hcg?Myslicie ze cos moglaby pokaazac?

reklama
Właśnie sie wpisałam- dzięki. Tez mam taka nadzieje, tylko ona mi pozostała. Fakt jest taki ze musimy mrozić zarodki bo jest duże prawdopodobieństwo hiper - tak na ostatniej wizycie mówił lekarz. Wiec transferu w tym miesiącu pewnie nie bedzie. Boje sie czy crio przeżyją zarodki, a nie mrozimy pęcherzyków. Nie wiem czy dobrze robimy. Mam co do tego wątpliwości. Mój maż twiedzi ze jak nam sie nie uda to trudno - mamy już jedno dziecko i trzeba sie tym cieszyć. Tylko ze ja tak bardzo pragnę drugiego dziecka. Mowie mu o tym, niestety on uważa ze nie chce spędzić kolejnych 2 lat na ciągłym stresie czy sie uda czy nie. Mam jedna i niepowtarzalna szanse jak sie nie uda z 6 zarodków zapłodnionych nie będę miała drugiej pewnie, bo sie na to nie zgodzi. Dlatego jestem w takim stresie. Na niczym innym nie mogę sie skupić.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
I ja mialam podejrzenie hiperki. Odczekalam 2 cykle.

I wczoraj mialam piekna bete. Nie martw sie za bardzo.
Rozumiemyvtwoja potrzebe dzieci, szkoda ze maz tego nie rozumie...

Trzymamy kciuki zeby sie udalo.

Ostatnia edycja:
Do góry