reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Roksii89 musisz dokładnie androloga spytać. Nasz powiedział co jest w ulotce napisane i powiedział że u mężczyzn stosuje się je na poprawę nasienia, na pobudzenie produkcji komórek. Zaufalismy mu i maz Clo brał od maja do sierpnia, po badaniach lekarz powiedział że jeszcze spróbuję podrasowac wyniki przed ivf , było już 40 mln ale jeszcze ruch i morfologia słaba i przepisał tamoxifen. W październiku były dwie kreski. Badanie w listopadzie wykazało poprawę morfo i ruchu, bez zwiększenia ilości. Przypominam że pierwsze badanie 0-marzec, a drugie pojedyncze-maj.
Przepraszam za post pod postem, nie mogłam edytować poprzedniego.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
My nie mieliśmy Clo ale był tamoxifen. Był też jakiś żel na testosteron i w ulotce było napisane, żeby wcierać w plecy, ramiona itp ale nie w jadra no ale androlog zalecił właśnie w jądra. Tylko, że po tym wszystkim się pogorszyło, choć według lekarza to nie wina tego leczenia. Poza tym ani nasz lekarz ani androlog nie pytali o sport, bieliznę itp. Tylko kilka badań i leki a jak leczenie nie pomoże to nie proponowali innego. Teraz już tylko pro fertil.
Dziekuję Ci za informacje.
Miłej niedzieli dziewczyny i dużo wiary!

reklama
Dziewczyny czy uważacie że mrożenie komórek jajowych to dobry pomysł.? Tzn. Zaznaczylam że chce aby zamrozili moje komórki., bo zapladniac będą oczywiście 6 a resztę można mrozic, w invicta kosztuje to 900 zł., ostatnio moje komórki były bardzo słabe i tak się zastanawiam czy to dobry pomysł bo skąd mam wiedzieć jakiej jakości teraz

Dziewczyny czy uważacie że mrożenie komórek jajowych to dobry pomysł.? Tzn. Zaznaczylam że chce aby zamrozili moje komórki., bo zapladniac będą oczywiście 6 a resztę można mrozic, w invicta kosztuje to 900 zł., ostatnio moje komórki były bardzo słabe i tak się zastanawiam czy to dobry pomysł bo skąd mam wiedzieć jakiej jakości teraz
To bardzo dobry pomysł bo nie wiesz kiedy i jak gwałtownie zacznie spadać ci amh. Moja znajoma w lipcu miała 1.3, w listopadzie 0.6 a w styczniu 0.1. Dramat.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Aniasiwa
Ja miałam badania estradiolu i progesteronu 2 razy, czekałam na nie w sobotę w klinice i dopiero wtedy zapadła decyzja o transferze dr. Powiedziała że bez dobrego poziomu estradiolu mimo dobrego endo transferu by niebyło

Aniasiwa
Ja miałam badania estradiolu i progesteronu 2 razy, czekałam na nie w sobotę w klinice i dopiero wtedy zapadła decyzja o transferze dr. Powiedziała że bez dobrego poziomu estradiolu mimo dobrego endo transferu by niebyło
ku..de i co teraz ja mam zrobic?zrobic na wlasna reke?jutro?i dzwonic do nich?odnosze wrazenie ze robia wszystko zeby udalo sie dopiero za 4 razem a nie wczesniej...no mowie wam..ostatnio jak sie spytalam o naciecie otoczki to uslyszanlam ze to dopeiro moj drugi transfer i zeby sie nie nastawiac...to cholera jasna:wściekła/y:ja che zeby sie udalo juz...i zrobic wszystko zeby wyszlo...

Aniu
Nie wiem co doradzić co klinika to inne metody ja na naturalnym cyklu a od dzisiaj biorę lutinus a od jutra fragmin, co do nacinania to podobno embriolog proponuje ale ty masz chyba jak dobrze pamiętam 5 dniowe zarodki to im chyba nie trzeba? Ktoś tu chyba o tym wspominał.

reklama
Aniu
Nie wiem co doradzić co klinika to inne metody ja na naturalnym cyklu a od dzisiaj biorę lutinus a od jutra fragmin, co do nacinania to podobno embriolog proponuje ale ty masz chyba jak dobrze pamiętam 5 dniowe zarodki to im chyba nie trzeba? Ktoś tu chyba o tym wspominał.
mam 3 dniowe...powiedzieli ze embriolog decyduje ktory zarodek jest rozmrazany i trzeba naciac,to zalezy czy otoczka jest gruba...ale chodzi mi o to jest tyle narzedzi do pomocy w sprawdzeniu parametrow a nie wszystkie kliniki z nich korzystaja...rozumiem ze gdybym miala badania estradiolu to bysmy wiedzieli wiecej i lepiej wiec czemu nie zlecaja tego badania?no nic musze chyba zaufac...i sie nie nastawiac:(

Do góry