reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Gosia321 mój brał tradycyjne leki na poprawę nasienia. clostilbegyt i potem tamoxifen . Żadnych więcej suplementow, poza witaminami. Tyle że uprawia sport i musiał przystopować, i z aktywnością i z odżywkami typu bialko. Do tego przewiewna bielizna i spanie bez ubrań. Rezygnacja z sauny, opalania i dużego wysiłku. Nie wiem co tu było skuteczne. Androlog męża mówi że jest jego trzecim takim przypadkiem.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczynki, ja dzisiaj 6 dzień stymulacji właśnie zapodalam sobie zastrzyk z cetrotide, nie był przyjemny, po południu gonal o jutro wizyta, coś jeszcze będę brała przed punkcją? Chyba zależy od tego ile pęcherzyków wyrosło... Narazie czuję się ok, pozwoliłam mężowi jeszcze na przytulanki, bo do punkcji już przerwa, a za długa przerwa też niedobrze, jego załoga też musi się zregenerować;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Daj znac jutro po wizycie. Czekam z niecierpliwoscia na info[emoji4] [emoji110] ja dzis gonal, menopur i orgalutran.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Udanej niedzieli :-)
Ja jednak jadę na ten darmowy obiad :p ale tak mi się nie chce wiem, że to będzie dla mnie dół straszny.

Gosia321 mój brał tradycyjne leki na poprawę nasienia. clostilbegyt i potem tamoxifen . Żadnych więcej suplementow, poza witaminami. Tyle że uprawia sport i musiał przystopować, i z aktywnością i z odżywkami typu bialko. Do tego przewiewna bielizna i spanie bez ubrań. Rezygnacja z sauny, opalania i dużego wysiłku. Nie wiem co tu było skuteczne. Androlog męża mówi że jest jego trzecim takim przypadkiem.

To sport kazano mu ograniczyć? My myśleliśmy, że sport sprzyja produkcji i M. zaczął nawet częściej chodzić na siłownie, bieganie i basen. To była jakaś bardzo obciążająca dyscyplina?

Gosia321 czytam o tym clostibeyt i zazwyczaj stosuje się go u kobiet u mężczyzn za bardzo nie bo niby oni nie mogą przyjmować leków bo to niszczy plemniki, ale czytałam, że są duże poprawy ale później jak się odstawić to jest masakra z nasieniem jak to jest teraz u was bo zastanawiam się, czy tego też nie kupić? a ten tamoxifen to pp co brał jak to jest na raka piersi?

A który dpt w pon będzie u ciebie? A ruchliwosc jaka plemniorow była u Was?

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Wlasnie chwycilam za badanie nasienia i stan na miesiac przed punkcja nastepujacy:
W 1 ml -2,3mln
Calkowita liczba 10mln
Ruch progresywny 27%
Progresywny szybki 6%
Progresywny wolny 21%
Nieprogresywny 15%
Nieruchome 58%
Ruchliwosc 42%
Liczba progresywnych 0,6mln
Prawidlowa budowa 2%

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No właśnie szok z tym sportem. Głównie siłownie właśnie musiał ograniczyć i treningi ogolnorozwojowe. Tyle że on ćwiczył 6 dni w tygodniu po min 3h. Było to dla niego ogromne wyrzeczenia. 10 kg przybrał od razu. Mąż musi być ciągle w dobrej formie w związku z praca. Myślę że tu chodziło o ogólne obniżenie temp. Ma zylaki jeszcze ale je robi dopiero w kwietniu. Myślę że jak ktoś siedzi za biurkiem, lub jest kierowca zawodowymi to trochę więcej ruchu jest wskazane. Nawet jak ktoś ma fizyczna pracę np. Na budowie, to taki basen czy bieganie to inny rodzaj wysiłku fizycznego. Myślę że jak najbardziej wskazany.
Obecnie wrócił już do pełnej aktywności. Leków nie bierze. W poniedziałek idzie na badanie nasienia, bo ma zrobić przed wizyta u urologa. Tyle że na wynik czekamy tydzień, bo chcemy jeszcze porozmawiać z konkretnym andrologiem. Dam znać co wyszło.

Do góry