reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Antykoncepcja jest przy dlugim protokole. Ja szlam krotkim i od 2dc mialam leki na stymulacje. Czy dlugi czy krotki protokol zalezy od lekarza bo dobiera go konkretnie do danej pacjentki.

Ktoś mnie wprowadzi w błąd zajrzałam w krate i mam lek progynova 21 to nie są tabletki anty. A ja zamiast przeczytać co to jest to powtarzam glupoty

Cześć dziewczyny, oczywiście czytam Was od dawna i wertuje wpisy z różnych lat w zależności od interesującego mnie tematu. Kilka słów o mnie... o dziecko staramy się z mężem od ponad 3 lat, mam za sobą 4 poronienia - wszystkie przed 7 tc, oraz 1 ciążę biochemiczna. We wrześniu 2016 pierwszy raz pojechałam do kliniki Invicta w Gdańsku i zaczęłam przygotowania do procedury IVF. Juz na pierwszej wizycie dowiedziałam się, że nie kwalifikuje się do standardowego in vitro bo nie są znane przyczyny poronień. Oczywiście miałam za sobą setki różnych badań, które na nic nie wskazywały. Lekarz zasugerował dodatkowy pakiet badań i program z pgs ngs. Koszta mnie przerazily, ale czego się nie robi dla..... Dwukrotnie podchodzialam do stymulacji żeby zebrać jak największą liczbę zarodków do badań preimplantacyjnych. Docelowo mieliśmy 5 z czego 4 okazały się być zdrowe. To fantastyczny wynik. 7 lutego podeszłam do pierwszego transferu. Podane zostały dwie blastocysty.
Dziś jest 5 dpt, test płytowy pozytywny, beta 21.3. Jutro powtarzam betę, robię progesteron i estradiol juz w ramach II weryfikacji. Póki co jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że tym razem uda mi się urodzić zdrowe dzieci

A, jest. Sprawdziłam. Miałam Witamina D metabolit 25(OH). Czyli dobra :)

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku
Czyli jak pójdę do laboratorium i powiem, że chce zrobić poziom witaminy D 3 to mam powiedzieć jakiej formie nie kumam za bardzo o co chodzi. :p

Czyli jak pójdę do laboratorium i powiem, że chce zrobić poziom witaminy D 3 to mam powiedzieć jakiej formie nie kumam za bardzo o co chodzi. :p
Tej 25, nie 1,25. Bo chodzi o to ze forma 25 to "zapasy" organizmu które chcesz sprawdzić zeby wiedzieć czy i jak suplementowac. I ona przekształcana jest w 1,25 czyli formę aktywna, któa jes nie stabilna a jej poziom sie wacha.

reklama
Ja miałam taką biopsję i to nic nr zaszkodzi. Ledwo czujesz ukłucie. Ja sie 3 lekarzy dopytywałam czy mogę 3 dni po niej na basen ( miałam wykupiona naukę pływania) i zero przeciwskazań, wszystko można. I nie stresuj sie, jakto wlokniaczek to nie ma czym sie martwić tylko niech to potwierdza. Poza tym podpytają lekarza co ci będzie ja robił co on widzi z usg bo na pewno bardziej doświadczony jest od zwykłego gina w tych sprawach.
Dziękuję bardzo, trochę się uspokoiłam. Pozdrawiam ☺

Do góry