reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziękuję za wyjaśnienie. Ale od czego zależy to jaki protokół dotyczyłby mnie? U nas jest średnie nasienie męża i kiepsko rosnące pęcherzyki u mnie.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Lekarz podejmuje decyzje zapoznaje się z wynikami od wielu czynników zależy jaki protokół wybierze.
Ja szłam krótkim, u mnie owu super pęcherzyki też nasienie męża ok amh ok.

reklama
Ja mialam ogolne badania w tym prolaktyne. Tylko pielęgniarka sie pomylila i zaznaczyla cos innego (perlaktynine? Cos takiego)
No i musze zrobic jeszcze raz. A jestem w 11 dniu cyklu na antykoncepcji. No ale mam powtórzyć teraz badanie...
Niewiem czy antykoncepcja ma na to wplyw...

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości w czasie wizyty!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Już luty - kobietki, to będzie nasz rok. Niech przyniesie kolejne ciąże! Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Rok 2016 zakończony pozytywnymi wiadomościami :) :) forum odczarowane :) ciąg dalszy pozytywnych wiadomości :yes::yes::yes:;):)
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Styczeń
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

09.02 - koniczyna82 - kontrola przed transferem

10.02 - Maryn123 - pierwsza wizyta przed podejściem
10.02 - kreatola - badania prenatalne 2
10.02 - sunrisea - wizyta przed podejściem
11.02 - Milagors - transfer
13.02 - Peeggy - wizyta kwalifikująca do criotransferu
13.02 - ambicja - badania prenatalne
14.02 - Pixie_Dixie - USG pęcherzykowe / serduszkowe [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
17.02 - Peugeotka36 - wizyta u gin prowadzącego ciążę / badania prenatalne
17.02 - husann - wizyta u gin prowadzącego ciążę
23.02 - Rybka14 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27.02 - Rustynka - wizyta u gin prowadzącego ciążę

01.03 - BeataWarszawa - badania prenatalne 2
06.03 - asiex - wizyta u gin prowadzącego ciążę
07.03 - Żanka1410 - wizyta przed podejściem
09.03 - karolina1984 - kontrola przed transferem
13.-16.03 - Rybka14 - termin porodu
14.04 - Peugeotka36 - termin cc
18.06 - kreatola - termin porodu
10.07 - Maddie@ - termin porodu
12.07 - Klarsa - termin porodu
17.07 - Rustynka - termin porodu

Skontrolujcie kalendarz, gdzie którą dopisać :)

;)8-)
[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

No to kciuki zaciśniete :-) a możesz zdradzić ile kosztuje in vitro w Ovum? Na stronie jest 4700, ale na pewno dochodzą koszty mrożenia zarodków i leki. Aż się boję tych wydatków...

Sent from my SM-J710F using Forum BabyBoom mobile app
Za leki do stymulacji zaplacilam ok 1200zł a za sama procedure w ovum niecale 6tyś plus 650zł za mrożenie zarodków lub komórek jajowych, 400zl za klej do transferu jeśli chcesz. No i później dochodza leki po transferze np luteina prolutex na 2 tygodnie to jakoś 250zł

Cała noc nie mogłam spać, budziła się co chwile męczona koszmarami. Śniło mi się że poronilam. W nocy wstawalam na siusiu. Rano zrobiłam test a tu mi pokazuje nie jesteś w ciąży i się zalamalam. Co za cudny dzień....

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości w czasie wizyty!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Już luty - kobietki, to będzie nasz rok. Niech przyniesie kolejne ciąże! Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Rok 2016 zakończony pozytywnymi wiadomościami :) :) forum odczarowane :) ciąg dalszy pozytywnych wiadomości :yes::yes::yes:;):)
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Styczeń
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

09.02 - koniczyna82 - kontrola przed transferem

10.02 - Maryn123 - pierwsza wizyta przed podejściem
10.02 - kreatola - badania prenatalne 2
10.02 - sunrisea - wizyta przed podejściem
11.02 - Milagors - transfer
13.02 - Peeggy - wizyta kwalifikująca do criotransferu
13.02 - ambicja - badania prenatalne
14.02 - Pixie_Dixie - USG pęcherzykowe / serduszkowe [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
17.02 - Peugeotka36 - wizyta u gin prowadzącego ciążę / badania prenatalne
17.02 - husann - wizyta u gin prowadzącego ciążę
23.02 - Rybka14 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27.02 - Rustynka - wizyta u gin prowadzącego ciążę

01.03 - BeataWarszawa - badania prenatalne 2
06.03 - asiex - wizyta u gin prowadzącego ciążę
07.03 - Żanka1410 - wizyta przed podejściem
09.03 - karolina1984 - kontrola przed transferem
13.-16.03 - Rybka14 - termin porodu
14.04 - Peugeotka36 - termin cc
18.06 - kreatola - termin porodu
10.07 - Maddie@ - termin porodu
12.07 - Klarsa - termin porodu
17.07 - Rustynka - termin porodu

Skontrolujcie kalendarz, gdzie którą dopisać :)

;)8-)
[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

2.03 kontrola przed punkcją :)

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Zaczynamy z mężem myśleć o in vitro. U mojego lekarza podejdziemy jeszcze do dwóch iui, bo powiedział, ze doradza trzy przed in vitro. Ale jest problem, bo mąż musi wyjechać najpóźniej na początku kwietnia. Rozważamy możliwość zamrożenia jego nasienia. Stąd wynika moje pytanie, czy mrożone nasienie obniża prawdopodobieństwo zajścia w ciążę? Warto próbować??

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Mozecie sppkojnie mrozic wg mnie... My tez mielismy mrozone i z pierwszego cyklu 4 zarodki :) tak wiec jesli nasienie jest w miare ok to chyba najwidoczniej nie wplywa na nie mrozenie.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry