reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dokładnie jestem w tej samej sytuacji.
Dzis po konsultacji z lekarzem mówił ze zareagowałam bardzo dobrze na hormony, duzo miałam pęcherzyków. Maż ma bardzo dobre nasienie i musi cos byc nie tak skoro sie nie zaplodnily. Jedna 5 dniowa morula- z negatywna beta.

Bede szukac miejsca gdzie wykonać we wroclawiu

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Hooope86 u nas też szukali powodu. A czasem potrzeba zwyczajnie czasu :) Kariotypy finalnie wyszły ok, zmienili mi protokół na krótki i zupełnie inne leki i było gorzej niż za pierwszym razem :( mniej komórek, mniej zapłodnionych i 2 godziny przez umówionym transferem wszystko mi odwołali, bo żaden zarodek nie dotrwał :( Przyznaję, że to mnie dobiło i odpuściliśmy.. Nie miałam siły, żeby udźwignąć kolejne niepowodzenie. Zdecydowaliśmy się na adopcję, przeszliśmy całą procedurę i jak czekaliśmy w sumie już tylko na dzieciątko, to zadzwonili do mnie z kliniki, że kończy się program ministerialny, ostatnia szansa i może jednak spróbujemy - no i spróbowaliśmy :) bez zastawiania się co będzie i co? I dzisiaj kończę 23tc i czekamy na bliźniaki :) Nie trać nadziei, będzie dobrze, wytrwałości :*

reklama
Dokładnie jestem w tej samej sytuacji.
Dzis po konsultacji z lekarzem mówił ze zareagowałam bardzo dobrze na hormony, duzo miałam pęcherzyków. Maż ma bardzo dobre nasienie i musi cos byc nie tak skoro sie nie zaplodnily. Jedna 5 dniowa morula- z negatywna beta.

Bede szukac miejsca gdzie wykonać we wroclawiu

Hoope zrob sobie jeszcze mutacje v-leiden i mthfr oraz homocysteine

Hooope86 u nas też szukali powodu. A czasem potrzeba zwyczajnie czasu :) Kariotypy finalnie wyszły ok, zmienili mi protokół na krótki i zupełnie inne leki i było gorzej niż za pierwszym razem :( mniej komórek, mniej zapłodnionych i 2 godziny przez umówionym transferem wszystko mi odwołali, bo żaden zarodek nie dotrwał :( Przyznaję, że to mnie dobiło i odpuściliśmy.. Nie miałam siły, żeby udźwignąć kolejne niepowodzenie. Zdecydowaliśmy się na adopcję, przeszliśmy całą procedurę i jak czekaliśmy w sumie już tylko na dzieciątko, to zadzwonili do mnie z kliniki, że kończy się program ministerialny, ostatnia szansa i może jednak spróbujemy - no i spróbowaliśmy :) bez zastawiania się co będzie i co? I dzisiaj kończę 23tc i czekamy na bliźniaki :) Nie trać nadziei, będzie dobrze, wytrwałości :*
Mi przez głowę przechodzą myśli ze 4 stymulacja to strata zdrowia pieniędzy i czasu. ....ale bliźniaki powiadasz :D chyba mnie namowilas :D

Tez tak dostalam clexan podobno nie jest refundowany jako profilaktyka przed ciaza.
Nawet przy mojej niedawno stwierdzonej mutacji mthfr ktora jest wrodzona nadkrzepliwoscia nie jest refundowana. W nfz poprostu banda debili pracuje
A ja wysłałam męża do rodzinnego i dostałam receptę :) i kupił za niecałe 13 zł :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak się teraz zastanawiam, jutro o 12 mam transfer..a wg rozpiski rano mam łyknąć duphaston i zaaplikować lutinus...i teraz nie wiem... można brać te leki przed transferem?

reklama
Tak się teraz zastanawiam, jutro o 12 mam transfer..a wg rozpiski rano mam łyknąć duphaston i zaaplikować lutinus...i teraz nie wiem... można brać te leki przed transferem?

Duphaston możesz spokojnie łyknąć :) a lutinusa z tego co pamietam to chyba nie powinno się aplikować jakoś dwie godziny przed transferem (lekarz wypłucze przed podaniem zarodka i szkoda leku) ja zawsze ranne dawki miałam brać normalnie a te co przypadałaby w okolicach transferu (dopochwowe) wziąć po.

Do góry