reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dokładnie jestem w tej samej sytuacji.
Dzis po konsultacji z lekarzem mówił ze zareagowałam bardzo dobrze na hormony, duzo miałam pęcherzyków. Maż ma bardzo dobre nasienie i musi cos byc nie tak skoro sie nie zaplodnily. Jedna 5 dniowa morula- z negatywna beta.

Bede szukac miejsca gdzie wykonać we wroclawiu

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Hooope86 u nas też szukali powodu. A czasem potrzeba zwyczajnie czasu :) Kariotypy finalnie wyszły ok, zmienili mi protokół na krótki i zupełnie inne leki i było gorzej niż za pierwszym razem :( mniej komórek, mniej zapłodnionych i 2 godziny przez umówionym transferem wszystko mi odwołali, bo żaden zarodek nie dotrwał :( Przyznaję, że to mnie dobiło i odpuściliśmy.. Nie miałam siły, żeby udźwignąć kolejne niepowodzenie. Zdecydowaliśmy się na adopcję, przeszliśmy całą procedurę i jak czekaliśmy w sumie już tylko na dzieciątko, to zadzwonili do mnie z kliniki, że kończy się program ministerialny, ostatnia szansa i może jednak spróbujemy - no i spróbowaliśmy :) bez zastawiania się co będzie i co? I dzisiaj kończę 23tc i czekamy na bliźniaki :) Nie trać nadziei, będzie dobrze, wytrwałości :*

reklama
Dokładnie jestem w tej samej sytuacji.
Dzis po konsultacji z lekarzem mówił ze zareagowałam bardzo dobrze na hormony, duzo miałam pęcherzyków. Maż ma bardzo dobre nasienie i musi cos byc nie tak skoro sie nie zaplodnily. Jedna 5 dniowa morula- z negatywna beta.

Bede szukac miejsca gdzie wykonać we wroclawiu

Hoope zrob sobie jeszcze mutacje v-leiden i mthfr oraz homocysteine

Hooope86 u nas też szukali powodu. A czasem potrzeba zwyczajnie czasu :) Kariotypy finalnie wyszły ok, zmienili mi protokół na krótki i zupełnie inne leki i było gorzej niż za pierwszym razem :( mniej komórek, mniej zapłodnionych i 2 godziny przez umówionym transferem wszystko mi odwołali, bo żaden zarodek nie dotrwał :( Przyznaję, że to mnie dobiło i odpuściliśmy.. Nie miałam siły, żeby udźwignąć kolejne niepowodzenie. Zdecydowaliśmy się na adopcję, przeszliśmy całą procedurę i jak czekaliśmy w sumie już tylko na dzieciątko, to zadzwonili do mnie z kliniki, że kończy się program ministerialny, ostatnia szansa i może jednak spróbujemy - no i spróbowaliśmy :) bez zastawiania się co będzie i co? I dzisiaj kończę 23tc i czekamy na bliźniaki :) Nie trać nadziei, będzie dobrze, wytrwałości :*
Mi przez głowę przechodzą myśli ze 4 stymulacja to strata zdrowia pieniędzy i czasu. ....ale bliźniaki powiadasz :D chyba mnie namowilas :D

Tez tak dostalam clexan podobno nie jest refundowany jako profilaktyka przed ciaza.
Nawet przy mojej niedawno stwierdzonej mutacji mthfr ktora jest wrodzona nadkrzepliwoscia nie jest refundowana. W nfz poprostu banda debili pracuje
A ja wysłałam męża do rodzinnego i dostałam receptę :) i kupił za niecałe 13 zł :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak się teraz zastanawiam, jutro o 12 mam transfer..a wg rozpiski rano mam łyknąć duphaston i zaaplikować lutinus...i teraz nie wiem... można brać te leki przed transferem?

reklama
Tak się teraz zastanawiam, jutro o 12 mam transfer..a wg rozpiski rano mam łyknąć duphaston i zaaplikować lutinus...i teraz nie wiem... można brać te leki przed transferem?

Duphaston możesz spokojnie łyknąć :) a lutinusa z tego co pamietam to chyba nie powinno się aplikować jakoś dwie godziny przed transferem (lekarz wypłucze przed podaniem zarodka i szkoda leku) ja zawsze ranne dawki miałam brać normalnie a te co przypadałaby w okolicach transferu (dopochwowe) wziąć po.

Do góry