reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
W ciazy homocysteina powinna byc chyba w okolicach 5 jak dobrze kojarze.

Zeby zbic homocysteine trzeba przyjmowac kw. foliowy metylowany, b6 metylowane i b12 metylowane.
Ciezko dostac w Polsce formy metylowe tych witamin. Ale mozna. Ja takie przyjmuje.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Od jakiegoś czasu tej dziewczynie udaje się zaopatrywać w metylowany formy w Polsce. Też się podłączam po prośbę o nazwę twoich. Nie robiłam genetycznych na MTHFR ale co jakiś czas kontroluję u siebie homocysteinę, kwas foliowy i wit 12 tak sama dla siebie. Mam homocysteinę 8 z kawałkiem. Mówisz, że powinna być 5? Kurczę, to się wystraszyłam... moje źrodła mówiły, że poniżej 9, oczywiście im mniej tym lepiej. Nawet w Instytucie Genetyki na Sobieskiego pokazywałam takie wyniki (tez sama z siebie zrobiłam) to powiedzieli ze jest ok. Ale tam faktycznie trochę po macoszemu ten temat traktują, że niby za dużo szumu wokół MTHMR się robi - przynajmńiej ja to tak odczułam.

Metylowane lepiej sie wchłaniają? Widziałam gdzies ze zwykły kwas foliowy czasem w ogole nie jest przyswajany.
Strawbelka napisz nazwy tych leków , ładnie prosze [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mi zamawialy dziewczyny na i herb, ze Stanow. Wychodzi taniej niz w Polsce i szybka przesylka.
Jak mi braklo to kupilam"Modulator homocysteiny" Solgara i bralam 1×dziennie i do tego kwas foliowy metylowany z Solgara( metafolin)i tu bralam 2 tabletki dziennie.

Swanson ma tez b12 metylowana i b6 metylowana. B6 metylowana nosi nazwe P5P.

Bardziej oplaca sie kupowac na iherb.

Warto zrobic badania na MTHFR, bo ponoc co druga kobieta ma ta mutacje i nawet nie wie ze ja ma.

Jakieś 40 zł. Ja nie płaciłam bo poprosiłam lekarza w Medicover to mi wypisał. Teraz głupio mi już prosić wiec zrobię sobie prywatnie. Ja bym Aniu na twoim miejscu postępowała tak, ze na wszelki wypadek suplementowania bym się tak, jak by ta homocysteina była wysoka. I właśnie zrobiła bym badanie teraz, żeby tak dla siebie wiedzieć jaki był poziom homocysteiny zanim zaczęłaś suplementować metylowany formy.

reklama
Mi zamawialy dziewczyny na i herb, ze Stanow. Wychodzi taniej niz w Polsce i szybka przesylka.
Jak mi braklo to kupilam"Modulator homocysteiny" Solgara i bralam 1×dziennie i do tego kwas foliowy metylowany z Solgara( metafolin)i tu bralam 2 tabletki dziennie.

Swanson ma tez b12 metylowana i b6 metylowana. B6 metylowana nosi nazwe P5P.

Bardziej oplaca sie kupowac na iherb.

Warto zrobic badania na MTHFR, bo ponoc co druga kobieta ma ta mutacje i nawet nie wie ze ja ma.

To takie ?
1475672995-ozxbvy.jpeg

1475673012-4eyufz.jpeg

Ten foliowy to tez metylowany?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry