reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ooo ja uwielbiam kryminały, ale tej autorki nic nie czytałam....hmmm chyba się słyszę. Od czego proponujesz zacząć?
Są dwie oddzielne serie. Cztery żywioły są poniekad swoją kontynuacją - zacznij od "Pochłaniacza", wtedy wszystko Ci się ładnie ułoży w całość.
Druga jest seria z innym profilerem- Meyerem. Też najlepiej czytać od początku, ponieważ są wspólne wątki i nawiązania do wcześniejszych części. Tutaj zacznij od "Sprawy Niny Frank".

reklama
Są dwie oddzielne serie. Cztery żywioły są poniekad swoją kontynuacją - zacznij od "Pochłaniacza", wtedy wszystko Ci się ładnie ułoży w całość.
Druga jest seria z innym profilerem- Meyerem. Też najlepiej czytać od początku, ponieważ są wspólne wątki i nawiązania do wcześniejszych części. Tutaj zacznij od "Sprawy Niny Frank".
No i git;) przekonałaß mnie;)

Dziewczyny z tego co widzę nie obchodzi was jak to naprawde jest z tym prg. Kazda z was chce udowodnić drugiej ze ma racje:-) do tego jesteście wszystkie takie kategoryczne. Tak musi być because I said so! Ja nie będę wam robic wykładu o prg bo to bez sensu. Zaakceptujcie ze kazda z was jest inna i bedzie inaczej podchodzić do tematu, zamiast sie nawzajem obrażać. Kazda z was jest inna i podejmie inne decyzje przy tym samym poziomie wiedzy.Jedna bedzie obsesyjnie biegac na betę co drugi dzień i ma prawo A inna w ogóle i tez ma prawo do tego. To sie nazywa odmienność kazda z nich bedzie uważać ze dobrze robi, przeciez nie inaczej wiec po co się kłócicie? Wszystkie uparciuchy z niewyparzonymi buziakami:-* jak ktos bezzie chcial podyskutować o prg to jest mnóstwo literatury naukowej na ten temat. Nikt nie chce wchodzic w role lekarza, wszystkie chcemy jak najlepiej dla siebie i dla innych. Mam czasem wrażenie ze zapominacie ze wszystkie jedziecie na tym samym wózku. Naprawde nieistotne kto ma racje, popatrzę ile osób odchodzi na watek o adopcji albo rezygnuje w ogóle. Powinniście sie wspierać a wy wyładowujecie swoja frustracje tutaj. Może i tak byc ale to wam nie sluzy moim zdaniem:-)

Hej. Dziewczyny bierze ktoras z was cos przeciwzakrzepowo? I z jakich konkretnie powodow? Boje sie ze moge miec problem z mikrozakrzepami... Mam bole glowy, zawroty i takie... mroczki przed oczami czasami. . ide dzis do lekarza pierwszego kontaktu, do doktorka mojego dzwonilam. Mowi ze zalezy jak na to spojrzec.. Ogolnie jesli by to mialo byc od lekow ( wyczytalam w ulotce) to moznaby podejsc na cyklu naturalnym...ale podczas ciazy estriadol rosnie jeszcze batdziej niz teraz po lekach... I wlasciwie najprawdopodobniej bedzie mial taki sam wplyw...
Mozna dodac tez acard przecowzakrzepowo i zobaczyc czy pomoze...

No i badz tu madra... Nie wiem co mi powie dzis ten domowy... Nie jest szalenie dobrej klasy...

Stad moje pytanie czy ktoras z was ma takie problemy i czy cos bierzecie dodatkowo..?

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej. Dziewczyny bierze ktoras z was cos przeciwzakrzepowo? I z jakich konkretnie powodow? Boje sie ze moge miec problem z mikrozakrzepami... Mam bole glowy, zawroty i takie... mroczki przed oczami czasami. . ide dzis do lekarza pierwszego kontaktu, do doktorka mojego dzwonilam. Mowi ze zalezy jak na to spojrzec.. Ogolnie jesli by to mialo byc od lekow ( wyczytalam w ulotce) to moznaby podejsc na cyklu naturalnym...ale podczas ciazy estriadol rosnie jeszcze batdziej niz teraz po lekach... I wlasciwie najprawdopodobniej bedzie mial taki sam wplyw...

No i badz tu madra... Nie wiem co mi powie dzis ten domowy... Nie jest szalenie dobrej klasy...

Stad moje pytanie czy ktoras z was ma takie problemy i czy cos bierzecie dodatkowo..?

Ja od transferu mam brac 1 akard dziennie...
Ale pamietam ze przed crio bralam 4 razy dziennie estrofem i bardzo mnie bolala glowa...

Ja nie mam tych problemów ale biorę acard 1x1 od dnia w którym zaczęłam brać estrofem czyli od 3dc i przy pierwszym podejściu też bralam bo takie były zalecenia lekarza :)
Każda swoją wątpliwość najlepiej skonsultuj z lekarzem:)

reklama

Ja też miałam takie objawy jak brałam estrofem 3×1 na sztucznym cyklu plus cala byłam spuchnieta a nogi jakbym miała z ołowiu i bolały ze ciężko mi było chodzić i tez brałam acard 1×1 ale to było tylko ten jeden raz tylko jak teraz na naturalnym cyklu miałam estrofem 1×1 i tez acard to nie miałam żadnych problemów jak powyżej

Do góry