reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć kochane kobietki Wiem, ze mówiliście zeby zrobić betę 12 dni po transferze, ze wcześniej nie ma sensu. Ale ... Hehe nie jestem kobieta silnej woli i zrobiłam sikanca 5 dni po transferze wyszła negatywna ( chciałam sprawdzić czy zastrzyk obitrelle usunął sie całkiem z organizmu ) i dzis dostałam strasznego chwilowego bólu lewej piersi i postanowiłam znowu zrobić sikanca.. Nie żebym sie nastawiała pozytywnie czy negatywnie, ale wole wiedzieć czy sie zagnieździło i organizm wyrzucił czy nie..tak dla własnego spokoju. Jak juz wcześniej pisałam miałam transfer zarodków w 3 dobie 2 bardzo dobrej jakości. Dzis jest 7 dzień po transferze ( tzn transfer był w piatek czyli 8 dni kiedy zarodki sa we mnie ) test sikany wyszedł tzn bardzo bardzo blada druga kreska. Co sądzicie? Na betę pójdę dopiero w środę..

Pytanie zasadnicze,ile dni temu wstrzykiwalas Ovitrelle?? Jesli dobrze licze,dzisiaj 10 albo 11 dzien.Ovitrelle wychodzi do 14 dni na tescie.Wiec albo resztki zastrzyku albo wczesna ciaza.

reklama
Choruje na hashi. Mam skoki. Wysokie anty i problem z ustabilizowaniem (ostatnio) wolnych i nigdzie nie trafiłam na taką teorię. Żaden z lekarzy tez tego nigdy nie wiązał.
Stymulowalam się w miarę. Z 6 zaplodnionych 4 blastki. Z czego 3x 5AA i 1x 4aa.
Ja miałam tsh 2.5 podczas stymulacji,co było za wysoko. Przeciwciała mam ok 500. Miałam krótki protokół.
Ja tam się nie znam :) ale embriolog zanim mu powiedziałam o swoich problemach, sam powiedział ze z badań komórek można wywnioskować problemy endokrynologiczne. W takiej sytuacji zdecydowanie lepszej jakości komórki są z długiego protokołu.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

witam po kilkumiesieczneij przerwie wracam do gry ;) jestem młodą mężatką dnia 4 czerwca poslubiłam najwspanialszego meżczyzne na tym świecie ;) <3 oboje zdecydowalismy ze odrazu chcemy miec dziecko rzecz jasan moj mąż wie o mojej przygodzie historii z in vitro. Wiec postanowilismy zrobic ogolne badanie nasienia męża poniewaz wspomiał ze moze niebyc dobrze.... wyniki odebrałam wczoraj i super moim zdaniem niejest.......jesli mogłabym prosic o zerkniecie i co radzicie dalej....
wiek męża 23 lata, pali papierosy, nieduza nadwaga wzrost 192 waga 110kg (uwaga była 150kg) a o to wyniki:
Czas trwania abstynencji 4 dni
Sposób upłynnienia mechaniczne !
Barwa mleczna
Zapach swoisty
Objętość ejakulatu 3.10 ml norma > 1.50
Odczyn (pH) 7.8 norma> 7.2
Liczba plemników w 1 ml 79.80 mln/ml norma > 15.00
Liczba plemników w ejakulacie 247.38 mln norma > 39.00
Liczba komórek okrągłych 10.00 mln/ml norma < 5.00
Liczba leukocytów 0.30 mln/ml norma< 1.00
Plemniki żywe 57 % norma > 58
Plemniki martwe 43 % -
Plemniki o szybkim ruchu 5 % -
postępowym (VSL>11um/s,
VAP>25um/s)
Plemniki o wolnym ruchu 1 % -
postępowym (VSL>11um/s,
25>VAP>5um/s)
Suma plemników o ruchu 6 % > 32
postępowym
Plemniki o ruchu niepostępowym 1 % _
(VSL<11um/s lub VAP<5um/s)
Plemniki nieruchome (VSL=0um/s, 94 % _
VAP=0 um/s)
Średnia prędkość przeciętnego 46.8 um/s norma> 34
toru (VAP)
Średnia prędkość ruchu 38.5 um/s norma > 27
postępowego (VSL)
Średnia prędkość względem 69.5 um/s norma > 46
zarejestrowanego toru (VCL)
Średnia amplituda bocznych 3.6 um 3.1 - 4.5
odchyleń główki plemnika (ALH)
Średnia częstotliwość bocznych 15.0 Hz > 10.5
odchyleń główki plemnika (BCF)
Prostoliniowość (STR) 80.0 % norma > 74
Liniowość ruchu (LIN) 54.0 % norma> 54
Średni współczynnik kształtu 88 % norma 67 - 79
główki (Elongation)
Test hypoosmotyczny (HOS) 55 % norma> 58
Komentarz do preparatu:
Agregacja plemników.

innymi słowy mąż sie podłamał ........... co dalej?
całuje :* ;*
Daria,witaj ponownie,dlaczego podlamany???
Co powiedzial lekarz?

przeraziło go słowo MECHANICZNE naczytał sie w internecie ze to bardzi kiepsko ze tylko inseminacja lub in vitro.... i ze ma tylko 5% plemikow o szybkim ruchu postepowym a az 94% nieruchome....
wizyta u lekarza przednami dopiero...

przeraziło go słowo MECHANICZNE naczytał sie w internecie ze to bardzi kiepsko ze tylko inseminacja lub in vitro.... i ze ma tylko 5% plemikow o szybkim ruchu postepowym a az 94% nieruchome....
wizyta u lekarza przednami dopiero...
Jest troche slabo ,ale zawsze jest w sumie 6 % ktore sie poruszaja.caly proces powstawania nowego plamnika trwa okolo 3 miesiecy i wbrew pozorom cos mozna zrobic.Jednym to pomaga na innych nie dziala,wklejalam w Grupe Slownik in vitro ,wszelkie mozliwe dopalacze ,sprobujcie moze, zwieszanie glowy nic nie pomoze.Witaminy,ruch,luzne galoty ,zdrowe jedzenie...na pewno cos mozna poprawic.Z drugiej strony in vitro jest zrobione tez dla mezczyzn ktorzy maja slabe nasienie.Sposrod tych paru procent znajda w labo na pewno takie ktore beda sie nadawaly do zaplodnienia.Nie tracila bym nadzieji. Jest co prawda duzo nie ruchomych,ale z wynikow wynika ,ze reszta wartosci jest w dobrej normie.Glowa do gory i do roboty.:):):)

Choruje na hashi. Mam skoki. Wysokie anty i problem z ustabilizowaniem (ostatnio) wolnych i nigdzie nie trafiłam na taką teorię. Żaden z lekarzy tez tego nigdy nie wiązał.
Stymulowalam się w miarę. Z 6 zaplodnionych 4 blastki. Z czego 3x 5AA i 1x 4aa.
Pytanie zasadnicze,ile dni temu wstrzykiwalas Ovitrelle?? Jesli dobrze licze,dzisiaj 10 albo 11 dzien.Ovitrelle wychodzi do 14 dni na tescie.Wiec albo resztki zastrzyku albo wczesna ciaza.

Dziewczyny jak miło was tu widzieć i czytać:) zaglądajcie tu częściej bo dziewczynom potrzebne są profesjonalne rady a różnie bywa;)

reklama
Do góry