reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej Dziewczyny, Od jakiegoś czasu śledzę Wasze forum i w końcu postanowiłam się uaktywnić. Staramy się z mężem o dzidzię od dwóch lat- bezskutecznie. Z mężem wszystko ok- lekarze mówią, że parametry ma wzorowe, ze mną gorzej- niskie amh- rezerwa się kończy. Poza tym wszytko w porządku. Przez ostatni rok stymulowałam się clostilbegytem, femarą i nic. Do inseminacji podchodziliśmy raz- nie udało się. Z uwagi na niską rezerwę i wiek- 37l. zakwalifikowali nas do in vitro. Jestem właśnie w trakcie stymulacji- Puregon- dawka 200- dziś szósty dzień. Wczoraj miałam wizytę kontrolną i chyba kiepsko to wygląda, bo pani doktor z niezadowoleniem kiwała głową widząc moje pęcherzyki. Już nie chciałam dopytywać, żeby się nie załamać. Juro kolejna wizyta- mam nadzieję, że jednak coś tam urośnie.

reklama
Hej Dziewczyny, Od jakiegoś czasu śledzę Wasze forum i w końcu postanowiłam się uaktywnić. Staramy się z mężem o dzidzię od dwóch lat- bezskutecznie. Z mężem wszystko ok- lekarze mówią, że parametry ma wzorowe, ze mną gorzej- niskie amh- rezerwa się kończy. Poza tym wszytko w porządku. Przez ostatni rok stymulowałam się clostilbegytem, femarą i nic. Do inseminacji podchodziliśmy raz- nie udało się. Z uwagi na niską rezerwę i wiek- 37l. zakwalifikowali nas do in vitro. Jestem właśnie w trakcie stymulacji- Puregon- dawka 200- dziś szósty dzień. Wczoraj miałam wizytę kontrolną i chyba kiepsko to wygląda, bo pani doktor z niezadowoleniem kiwała głową widząc moje pęcherzyki. Już nie chciałam dopytywać, żeby się nie załamać. Juro kolejna wizyta- mam nadzieję, że jednak coś tam urośnie.
Ehh niskie AMH nie dobrze, ja mam wysokie i też źle,bo dużo pęcherzyków :/ Niemniej trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę :)

Witam Panie :)
Dzisiaj byliśmy na wizycie konsultacyjnej w Parens Kraków. Z jednej strony Pan Doktor dał nam nadzieję, powiedział że musimy walczyć bo czasami się tak dzieje. Także w Październiku podchodzimy kolejny raz, do tego czasu chcemy odpocząć, jechać na wymarzoną wycieczkę :) Tym razem będziemy się starali zarówno nasieniem dawcy jak i moim. Zobaczymy jak będą się zarodki rozwijać. Nie ukrywam bardzo mnie zasmuciła wiadomość iż może się okazać że nie będę biologicznym Ojcem, jednak jak to jest jedyna szansa na maleństwo to muszę schować ego i dumę do kieszeni :(
Mam pytanie do Was a dokładniej do dziewczyn których Mężowi mieli słabe paramatery, czy są jakieś specyfiki które mogę brać aby poprawić jakość, ruchliwość i ilość? Brałem PROXEED ale to parodia było - nie dość że drogie to jeszcze nasienie nic się nie poprawiło :(

Buziaki i .... WALCZYMY DALEJ :) W ten weekend planuje jakiś wyjazd (niespodziankę) aby dać Żonie (i sobie) odetchnąć, odpocząć i pobyć razem :)

Dzisiaj byliśmy na wizycie konsultacyjnej w Parens Kraków. Z jednej strony Pan Doktor dał nam nadzieję, powiedział że musimy walczyć bo czasami się tak dzieje. Także w Październiku podchodzimy kolejny raz, do tego czasu chcemy odpocząć, jechać na wymarzoną wycieczkę :) Tym razem będziemy się starali zarówno nasieniem dawcy jak i moim. Zobaczymy jak będą się zarodki rozwijać. Nie ukrywam bardzo mnie zasmuciła wiadomość iż może się okazać że nie będę biologicznym Ojcem, jednak jak to jest jedyna szansa na maleństwo to muszę schować ego i dumę do kieszeni :(
Mam pytanie do Was a dokładniej do dziewczyn których Mężowi mieli słabe paramatery, czy są jakieś specyfiki które mogę brać aby poprawić jakość, ruchliwość i ilość? Brałem PROXEED ale to parodia było - nie dość że drogie to jeszcze nasienie nic się nie poprawiło :(

Buziaki i .... WALCZYMY DALEJ :) W ten weekend planuje jakiś wyjazd (niespodziankę) aby dać Żonie (i sobie) odetchnąć, odpocząć i pobyć razem :)
Jesli chodzi o specyfiki to moj m bierze androwot plus ktory poprawil ilosc z 1000 na 164 miliony do tego l karnityne troche poprawila sie ruchliwosc. I do tego jadl orzechy brazylijskie podobno mega dawki naturalnego selenu i cynku dla mezczyzn rewelacyjne orzeszki. Teraz dodatkowo wit c 1000 wit e koenzym q10 kwas foliowy i mleczko pszczele zobaczymy czy cos jeszcze sie poprawi.
Odpocznijcie zregenerujcie sily i ruszajcie do dzialania jesienia. Zycze powodzenia i trzymam kciuki :)

Trzymamy kciuki za dzisiejsza wizyte serduszkowa pieknych widokow :)

Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Bety sa w koncu pozytywne :) :) forum odczarowane :) :D
Czerwiec bedzie szczesliwszy niz maj :)

Trzymamy kciuki za dzieciaczki madziongi

30:KasiaAnna - usg serduszkowe

Lipiec
1:marzen88 - wizyta w trakcie stymulacji
1:Kajka89 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
1:malinuś - betowanie podejscie 2
1:nieagatka - kontrola w trakcie stymulacji
1:ema51 - wizyta w klinice przed crio
4: ewa651 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
4:BeataWarszawa- betowanie 1
5: martka83 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
6:BeataWarszawa- betowanie 2
6:Truskawka89 - wizyta pęcherzykowa
7: MartiniM - wizyta u gin proeadzacego ciążę
7: mavi - wizyta u gin prowadzacego ciążę
7:kamka75 - betowanie 1
8:Hess - usg w trakcie ciąży
8: MartiniM- usg połówkowe
11:katharina203 - wizyta w klinice poczatek stymulacji
12:malina_29- wizyta pęcherzykowa
14: koralik83 - wizyta kontrolna w klinice
14: pisanka89 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
14:butterfly1331-wizyta w klinice przed stymulacja
15:N@t@li@89 - wizyta w nowej klinice i nowy plan dzialania
26:ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27:Nikaaa - na świecie pojawia się ukochany synuś
Sierpień
8: pisanka89- kontrola u gin prowadzącego ciążę
31: Ewunka - wizyta kontrolna przed rozpoczęciem stymulacji

Wrzesień
Ewunka -rozpoczecie stymulacji
gosia321- rozpoczecie stymulacji
Falka- rozpoczecue stymulacji

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać :) ;):D
♡♡♡♡♡

Witaj kochana :)
Dopytuj sie na wizytach jak to wyglada bo jak nie wiesz to przypuszczenia sa jeszcze gorsze bo powoduja ze sie stresujesz a stres podczas stymulacji nie jest dobrym doradca.
Mam nadzieje ze w koncu cos ruszy ze jajka beda ladnie rosnac
Powodzenia :)

Profertil i orzechy brazylijskie :)(serio:)) Drogie również, jednak mojemu pomogło troszkę.. pozdrawiam!

reklama
Do góry