reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
A po ktorym protokole lepsze komorki ?
Bo sie zastanawiam czy ten dlugi byl dla mnie taki super skoro bylo 20 pecherzykow a w nich tylko 7 komorek ???
Gosia, ja na dlugim mialam 5 pecherzykow z czego zaplodnily sie 3. teraz bedziemy probowac na krotkim i zobaczymy jak bedzie.
Ale tak jak pisala Ewcia, najlepszy ten co dziala :)

Hej Dziewczyny :) czytam Wasze forum i cieszę się, ze mogę dołączyć do Was :) ja zaczynam dopiero przygodę z in vitro dlatego nie zawsze rozumiem Wasze skróty :) u mnie chyba największym problemem jest wynik AMH 0,32 :( poza tym hormony Oki, jestem po dwóch nieudanych inseminacjach. Jeżeli pojawią sie jajeczka to w przyszłym cyklu bede miała pobrane komórki, ale już od teraz lekarz zalecił mi do stymulacji testim żel (co drugi dzień), a od 3 do 7 dnia cyklu clo 2,5 tabl. Do tego biorę wit D 4000, collostrum, pregna 1, kwas foliowy, magnez, omega 1000. Prawdopodobnie bede miała tylko pobrane komórki, a transfer troszkę pózniej, bo u mnie dochodzi jeszcze macica lukowata i bedą chcieli to skorygować. Leczę się w Angeliusie w Katowicach. Kochane czy któraś z Was tez miała tak niskie AMH? Gratuluje wszystkim, którym beta idzie w gore :D ściskam Was mocno.

Dziewczyny zapytam Was jeszcze, bo widzę, ze tutaj można sie dowiedzieć dużo, dużo więcej niż u lekarza :) ja bede podchodziła do in vitro pelnoplatnego ponieważ przez to moje AMH nie łapie sie na refundowane. Czy możecie mi powiedzieć jakie badania są wymagane przy takim in vitro? 2 lata temu robiłam sobie te wszystkie na WZW, HIV itd, ale nie wiem czy to trzeba powtórzyć przed in vitro nierefundowanych? Lekarz nic mi nie powiedział na ten temat, a nie chce sie pózniej rozczarować, ze czegoś będzie brakowało

Dziewczyny zapytam Was jeszcze, bo widzę, ze tutaj można sie dowiedzieć dużo, dużo więcej niż u lekarza :) ja bede podchodziła do in vitro pelnoplatnego ponieważ przez to moje AMH nie łapie sie na refundowane. Czy możecie mi powiedzieć jakie badania są wymagane przy takim in vitro? 2 lata temu robiłam sobie te wszystkie na WZW, HIV itd, ale nie wiem czy to trzeba powtórzyć przed in vitro nierefundowanych? Lekarz nic mi nie powiedział na ten temat, a nie chce sie pózniej rozczarować, ze czegoś będzie brakowało
Witaj Asiu :-)
Ja też leczę się w Angeliusie. Kto jest Twoim lekarzem?
Jeśli chodzi o in vitro, to ja musiałam mieć cytologię (nie starszą niż 12 miesięcy), usg piersi, wirusologię (max do 3 miesięcy), grupę krwi i AMH. Do tego TSH, morfologia, mocz, różyczka, toksoplazmoza etc. Zrobiłam cały pakiet dla kobiet planujących ciążę. Chyba tylko tyle.

Musisz pójść do lekarza prowadzącego,który Ci przepisze badania. Generalnie są ważne 3 miesiące.

reklama
Witaj Asiu :-)
Ja też leczę się w Angeliusie. Kto jest Twoim lekarzem?
Jeśli chodzi o in vitro, to ja musiałam mieć cytologię (nie starszą niż 12 miesięcy), usg piersi, wirusologię (max do 3 miesięcy), grupę krwi i AMH. Do tego TSH, morfologia, mocz, różyczka, toksoplazmoza etc. Zrobiłam cały pakiet dla kobiet planujących ciążę. Chyba tylko tyle.

Chodzę do dr Juraszka, moja Kolezanka chodziła do dr Cholewy i po 10 latach starań sie udało :) u niej był problem ze zbyt wysokim NK, myślałam o przeniesieniu sie rowniez do niego, ale zależy mi żeby jak najszybciej podejść do in vitro i ze zmiana narazie sie wstrzymuje :) a Ty do jakiego lekarza chodzisz? I podchodziłas do in vitro w Angeliusie? Część badań mam zrobionych tylko nie wiem czy wszystkie badania rowniez trzeba wykonać przy in vitro nierefundowanym.

Do góry