reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Yhy czyli o to chodzi :) no tak zolniezyki sa powodem wiec pewnie bedzie jak u ciebie 2 dniowe no ale tylko gdybam :)
Gosiu zalezy w duzym stopniu od tego co jest powodem nieplodnosci,ile komorek da sie zaplodnic i w jakim tempie beda sie rozwijaly,ogolnie jak jest z czego wybierac to podchodza troche luzniej do sprawy.jesli zastrzyk z hcg wezmiesz w piatek wieczorem ,to w niedziele bedzie punkcja w pon.sie dowiesz jaki rozwoj wypadkow i przypuszczam w srode albo piatek zabierasz babys do domu.Endo powinno byc nie mniejsze niz 7~8mm,bierzesz estradiol?

Anne zrobię chętnie...jak tylko się dowiem że maluch jest, że bije mu serducho, a nie że to puste jajo. Dzisiaj pokazuje mi 6w0d. 28dpt. Dr mi nie wyznaczal zadnych dat bo to jeszcxze palcem na wodzie...W głowie mi się nie mieści jak może beta tak rosnąć a może byc puste jajo... Nie wierzę w to. Okruszek jest i za 8msc go przytulne,ot co! :)

Falka ja bym poczekała jeszcze tydzien. W 7tc juz serduszko bedzie na pewno. W UK nie robią usg wcześniej niz wlasnie w 7tc bo do tego czasu moze jeszcze serduszka nie byc. Wiem że stres i nerwy przezywasz ale daj okruszkowi czas, bedzie dobrze. Beta rośnie, krwawień nie ma :-)

reklama
Buterfly już po wizycie czekamy na nowy plan;)
Kaczorku ja się tylko w 1 dzień poddawalam lenistwu potem już normalnie
Ann jak nastawienie przed jutrzejszą wizyta? Co właściwie będziesz mieć robione?
Hess jak po wizycie ?

Cześć!
Tak, już po wizycie. Dopytaliśmy o wszystko. Byłam dobrze wystymulowana,więc przerwa musi trwać 3 miesiące. Torbieli ani innych rewelacji nie mam. Dojrzewa sobie już nowy pęcherzyk. Zapytałam, czemu z 12 pęcherzyków było tylko 5 komórek. Dowiedziałam się , że mogły być zniszczone podczas źle przeprowadzonej punkcji Kolejną ma zrobić mój lekarz. Wynik estradiolu wskazywał na to, że komórek powinno być 10.
Teraz podadzą mi 2 zarodki w 3 dobie. Resztę zamrozimy od razu w 3 dobie. Winowajcą niepowodzenia prawdopodobnie są plemniki. Mąż dostał skierowanie na kolejne badanie- tym razem defragmentację DNA plemników. Może to nam coś wyjaśni. Może się też okazać, że z jego nasienia nie będzie sensu korzystać. Wynik za ok.miesiąc.

Gosia, wpisz mnie proszę na 20 czerwca na wizytę z rozpiską stymulacji. Wracam do gry ☺

Natalia, nie martw się sikaczem, beta na pewno będzie wysoka!

Falka, super, że u Ciebie dobre wieści☺ Życie nie może być aż tak niesprawiedliwe , żebyś nie zobaczyła serduszka. Wierzę, że wszystko jest dobrze.

Ostatnia edycja:
Do góry