reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

no właśnie dlatego tak było, ale z 15 oocytów odmrozily się tylko 2:-( komórki przez hiperke zniszczone jeszcze mrozenie... ale ciaza była wlasnie z jednej z tych dwóch:-p myśleliśmy ze zaplodnic 3 komórki, ale wc PL ze względu na wiek nikt mi nie podałby 3 zarodkow:-(
U mnie refundacjia nie obejmuje mrozenia komórek i z 1 raczej silnej stymulacji nie Wyprodukowałam żadnego jajka . Wiec zmieniłam plan . Zobaczymy jak pójdzie 2 stymulacjia mam możliwość zaplodnic wszystkie komórki i zamrozić zarodki w 5 dobie. Mogę również poprosić o 3 zarodki narazie jestem zdecydowana na 2 decyzjie podejmę jak juz będę wiedziała czy coś mam i jakiej jakości i embriolog się wypowie.
No ponoć odmrazanie jajek to 10% odmrazanie zarodków 90% powodzenia .

reklama
Foote - piękny wynik:) wszystko idzie tak jak powinno:)

Annemarie - masz piękna rodzine:)

Ja przy stymulacji zupełnie nic nie czuje oprócz ogólnego złego samopoczucia ale to nie wiem czy sobie nie wmawiam.

U mnie refundacjia nie obejmuje mrozenia komórek i z 1 raczej silnej stymulacji nie Wyprodukowałam żadnego jajka . Wiec zmieniłam plan . Zobaczymy jak pójdzie 2 stymulacjia mam możliwość zaplodnic wszystkie komórki i zamrozić zarodki w 5 dobie. Mogę również poprosić o 3 zarodki narazie jestem zdecydowana na 2 decyzjie podejmę jak juz będę wiedziała czy coś mam i jakiej jakości i embriolog się wypowie.
No ponoć odmrazanie jajek to 10% odmrazanie zarodków 90% powodzenia .
Wiesz u mnie tez była hiperka i estradiol ponad 5000 wiec komórki mogly być zniszczone, bo w sumie było ich 24:-( a optymalnie jest ok. 6-8 to najlepsza jakość.. A jak duże dawki mialas? może jednak nie były takie duże:-p A za pierwsza proedure placilismy a potem MZ.

Ann piękne psiaki. Uwielbiam gianty, takie niedzwiadki do kochania :) ahh gdybym miała dom z ogrodem to mój futrzak też miałby dużego przyjaciela :Djestem mega zwierzolubna :)
Westi a Twoje zdjęcie wcielo i nic nie widzę :(
Kate dziękuję Ci za wszystkie wyczerpujące odpowiedzi :) a sama morfologię plemnikow można jakoś podreperować? Generalnie słyszalam że łatwiej ilość i ruchliwosc a morfologię słabo... W każdym razie 3msc na androvicie nic nie dały...
Foote gratuluje bety!
Ewelin nie !martw się o hiperke. Nic nie będzie. Ja miałam estradiol 2dni przed punkcja 7000 i hiperka mnie ominela. Co prawda byłam na zwolnieniu bo mega bolał mnie brzuch a jajniki miały po 12cm ale wszystko zeszło i ominęło mnie to na szczęście.
Nova czy to znaczy że beta ujemna? :(

Wiesz u mnie tez była hiperka i estradiol ponad 5000 wiec komórki mogly być zniszczone, bo w sumie było ich 24:-( a optymalnie jest ok. 6-8 to najlepsza jakość.. A jak duże dawki mialas? może jednak nie były takie duże:-p A za pierwsza proedure placilismy a potem MZ.
Fostipur 225 + menopour 75 co dzień .
Podejrzenie ze organizm wytworzył przeciwciała na lek bo byłam 2 razy już stymulowana fostipur 75 do stymulacji i reakcjia była aż za duża .Jestem też 4 miesiące po operacji wycięcia wodniaka z jajowodem i 2 torbieli endometrialnych. Amh przed operacjia 5.6 miesiąc po operacji 1.2 teraz 4 miesiące po 1.6 wraca do siebie ....
Miesiąc przerwy od stymulacji zmienia mi leki większe dawki i zobaczymy co wyprodukuje. Aaa zostawili mi 1 torbiel endometrialna bo była źle umieszczona duże szkody dla jajnika trzeba by było zrobić. Miała chyba 1 cm po stymulacji zamiast jajek urosła ona i ostatnio miała 4 cm

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry