reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

no właśnie dlatego tak było, ale z 15 oocytów odmrozily się tylko 2:-( komórki przez hiperke zniszczone jeszcze mrozenie... ale ciaza była wlasnie z jednej z tych dwóch:-p myśleliśmy ze zaplodnic 3 komórki, ale wc PL ze względu na wiek nikt mi nie podałby 3 zarodkow:-(
U mnie refundacjia nie obejmuje mrozenia komórek i z 1 raczej silnej stymulacji nie Wyprodukowałam żadnego jajka . Wiec zmieniłam plan . Zobaczymy jak pójdzie 2 stymulacjia mam możliwość zaplodnic wszystkie komórki i zamrozić zarodki w 5 dobie. Mogę również poprosić o 3 zarodki narazie jestem zdecydowana na 2 decyzjie podejmę jak juz będę wiedziała czy coś mam i jakiej jakości i embriolog się wypowie.
No ponoć odmrazanie jajek to 10% odmrazanie zarodków 90% powodzenia .

reklama
Foote - piękny wynik:) wszystko idzie tak jak powinno:)

Annemarie - masz piękna rodzine:)

Ja przy stymulacji zupełnie nic nie czuje oprócz ogólnego złego samopoczucia ale to nie wiem czy sobie nie wmawiam.

U mnie refundacjia nie obejmuje mrozenia komórek i z 1 raczej silnej stymulacji nie Wyprodukowałam żadnego jajka . Wiec zmieniłam plan . Zobaczymy jak pójdzie 2 stymulacjia mam możliwość zaplodnic wszystkie komórki i zamrozić zarodki w 5 dobie. Mogę również poprosić o 3 zarodki narazie jestem zdecydowana na 2 decyzjie podejmę jak juz będę wiedziała czy coś mam i jakiej jakości i embriolog się wypowie.
No ponoć odmrazanie jajek to 10% odmrazanie zarodków 90% powodzenia .
Wiesz u mnie tez była hiperka i estradiol ponad 5000 wiec komórki mogly być zniszczone, bo w sumie było ich 24:-( a optymalnie jest ok. 6-8 to najlepsza jakość.. A jak duże dawki mialas? może jednak nie były takie duże:-p A za pierwsza proedure placilismy a potem MZ.

Ann piękne psiaki. Uwielbiam gianty, takie niedzwiadki do kochania :) ahh gdybym miała dom z ogrodem to mój futrzak też miałby dużego przyjaciela :Djestem mega zwierzolubna :)
Westi a Twoje zdjęcie wcielo i nic nie widzę :(
Kate dziękuję Ci za wszystkie wyczerpujące odpowiedzi :) a sama morfologię plemnikow można jakoś podreperować? Generalnie słyszalam że łatwiej ilość i ruchliwosc a morfologię słabo... W każdym razie 3msc na androvicie nic nie dały...
Foote gratuluje bety!
Ewelin nie !martw się o hiperke. Nic nie będzie. Ja miałam estradiol 2dni przed punkcja 7000 i hiperka mnie ominela. Co prawda byłam na zwolnieniu bo mega bolał mnie brzuch a jajniki miały po 12cm ale wszystko zeszło i ominęło mnie to na szczęście.
Nova czy to znaczy że beta ujemna? :(

Wiesz u mnie tez była hiperka i estradiol ponad 5000 wiec komórki mogly być zniszczone, bo w sumie było ich 24:-( a optymalnie jest ok. 6-8 to najlepsza jakość.. A jak duże dawki mialas? może jednak nie były takie duże:-p A za pierwsza proedure placilismy a potem MZ.
Fostipur 225 + menopour 75 co dzień .
Podejrzenie ze organizm wytworzył przeciwciała na lek bo byłam 2 razy już stymulowana fostipur 75 do stymulacji i reakcjia była aż za duża .Jestem też 4 miesiące po operacji wycięcia wodniaka z jajowodem i 2 torbieli endometrialnych. Amh przed operacjia 5.6 miesiąc po operacji 1.2 teraz 4 miesiące po 1.6 wraca do siebie ....
Miesiąc przerwy od stymulacji zmienia mi leki większe dawki i zobaczymy co wyprodukuje. Aaa zostawili mi 1 torbiel endometrialna bo była źle umieszczona duże szkody dla jajnika trzeba by było zrobić. Miała chyba 1 cm po stymulacji zamiast jajek urosła ona i ostatnio miała 4 cm

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry