reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny.
Właśnie wróciłam z kurnika :-D 12 jaj zebranych. Transfer w poniedziałek o 14-tej (Najki zanotuj proszę).
Estradiol z poniedziałku 1434 a progesteron 0,51.
A i pytałam dr czy powiadamiają jak się moje dzieciaki będą dzielić no i niestety dopiero gdyby coś było nie tak to zadzwonią w pn do 10-tej.
Z jednej strony to lepiej bo nie będę się nakręcać ale z drugiej to chyba oszaleje z tej nie wiedzy.

Jak tam dziewczyny u Was dzisiaj? Jakieś bety są już bo przyznam się, że nie miałam czasu przeglądnąć postów a za 2 godz. mam zebranie wiejskie :-D a spać chce mi się strasznie.

reklama
Bety to trzymam teraz kciuki aby sie wszystkie zaplodnily:-) przyznam szczerze ze zglupialabym do poniedzialku ja zawsze sama dzwonie i ich męcze;)

Bety to trzymam teraz kciuki aby sie wszystkie zaplodnily:-) przyznam szczerze ze zglupialabym do poniedzialku ja zawsze sama dzwonie i ich męcze;)

I pewnie zgłupieje :-D:tak: Myślę, że wszystkie się nie zapłodnią bo na podglądaniu w pn to tak z 7 było dużych. Sama już nie wiem co bym chciała bo chcę jeszcze jedno dziecko albo bliźniaki (bo dwa zarodki) a na więcej nie mogę się zdecydować na mój "szczeniacki" wiek :-D ale już nic nie krakam. Co ma być to będzie.

Czytam i czytam i widzę, że w 4. dobie powinna wytworzyć się już morula czyli 12-16 komórek.
@kate_p7 Potrzebuję twojej wiedzy. W 4. dobie rozwoju zarodka wchodzi czynnik męski, czyli o co konkretnie chodzi właściwie? Wiesz może? Czy po zakończeniu 4. doby już wiadomo czy czynnik męski pomógł czy zaszkodził? Dopytuję, bo – kurza blaszka – będę miała zarodek podany nietypowo w momencie zakończenia 4. doby, czyli przed blastką. I zastanawiam się czy już coś będzie wiadomo.

reklama
Do góry