reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

W tej 3 probie bralam leki zalecone przez dr koenzymQ10 oraz B6 i B12,D ,E,magnez, spirulina, , arginina, kwas foliwy, olej lniany we wczesniejszej próbie DHEA ale przy tej dr kazal odstawić, a jaki wplyw ma Q10?

reklama
koenzym Q10 napędza mitochondria w komórkach które są takimi małymi dlektrowniami komórek. Dzięki nim jest energia do życia. Jak są słabe - u pań po 37. r z to już często - to procesy wewnątrz komórkowe przebiegają leniwie niezależnie od tego czy materiał genetyczny ok czy nie ok. Jest nawet taki pomysł żeby na komórki o silnych mitochondriach dawczyni przeszczepiac materiał genetyczny prawdziwej matki. Na razie to są eksperymenty i udział kosztuje ok 40 tys dolarów. A lepszy od koenzym Q10 jest PQQ zdecydowanie.

Trzymamy laski kobitki :)

najki, jak wrócisz od Mira to opowiadaj od razu ;D apropos płaczu na debilnym serialu - "przyjaciółki"? :p bo ja akurat na tym płakałam ostatnio ;p

dokładnie monia :D hehehe ;)

co do dekalogu...czasem warto przed samym sobą, odpowiedzieć sobie na nurtujące pytanie...informować zbyt wielu osób o procedurze nie będę - taka moja wola :) ale wiem, że muszę popracować nad stresem i nad tym, żeby procedura nie przysłoniła mi całego życia..;-)

DorotaMie - witam oficjalnie i zaciskam kciuki!!!!
Dzisiaj kibicujemy także elfce, miłych widoków życzymy bubu :) i pięknych dorodnych jajec Bety! :)))
A ja idę sobie zapodać już estrofem...co prawda wizytę mam po 17 i to wtedy będę ustalać jak tam dalej z crio, ale dziś 2DC więc myślę, że mogę już zacząć.. ;)

WRZESIEŃ:

18: najki - wizyta i ustalenie dalszego planu działania
18: Bety72 - pick up
18: bubu - usg i spotkanie z kropkiem
18: elfka37 - wysoka beta :)
19: anika11 - wizyta przed crio
19: moniusia - wizyta przed stymulacją
19: DorotaMie - transfer kropka :)
19: efcia83 - pick up
21: Edenlayn - badanie prenatalne
21: emenems - kontrola żelaza ;)
21: Aisha_23 - pick up
21: Bety72 - transfer
22: efcia83 - transfer
22: kachna84 - wysoka beta!
24: Aisha_23 - transfer (?)
25: fruitofhope - wysoka beta!
25: Kropka1985 - dwie krechy na teście
25: inga_po - wysoka beta!!
28: annemarie - wizyta kontrolna
28: najki - podgląd endo (wizyta przed crio)
29: stacy - wizyta kontrolna
30: bubu - kolejne spotkanie z maluszkiem

PAŹDZIERNIK:

01:
fruitofhope - usg
01:
kate_p - kontrola szyjki
02:
kropka - dwie grube krechy na teście :)
02: Kropka1985 - powtórka testu i tłuste dwie krechy :)
06: Aisha_23 - wysoka beta!

Ostatnia edycja:
kate lista pytań do doktorka jest! poproszę o ten clexane lub acard - zobaczymy co powie i/lub zaproponuje od siebie. I podchodzimy do crio teraz.
Gdyby się znów nie udało...to robimy przerwę i pełną diagnostykę, histero, kariotypy i nie wiem co jeszcze..

reklama
Do góry