reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, zaczekam jeszcze. Jakoś zmiana kliniki poza Warszawą nie bardzo mi się uśmiecha. Poczekam do końca lipca, zobaczę co się wydarzy.... Ech..... Naczekałam się na transfer poprzednio, to teraz będę musiała poczekać na III stymulację :(

Inga po - Ty zmieniasz klinikę? Z jakiej na jaka? Jak to wygląda?

reklama
Sykatynka - powodzenia z pająkami ;). Mnie imię Aniela akurat się nie podoba, ale grunt, że Wam się podoba :) I w sumie chyba nie ma za wiele Aniel ;).

Hej Hess procedura wyglada mniej wiecej tak: zglaszasz chęc zmiany w swojej klinice, maja przygotowac kserokopie dokumentacji mi np na jurtro, jednoczesnie podpisze papiery dotyczace zmiany kliniki, ktore ida do Ministerstwa procedura przeniesienia trwa ok 3 tyg. Ja na sierpien jak juz bede w systemie Bociana w Bialymstoku umowie sie na wizytę .Mozna jechac na konsultacje wczesniej np. do Warszawy bo tam dr Mrugacz przyjmuje (platnie). Ja zapisuje sie jednak do innego dr nauk Grygoruka lub ew Pietrzyckiego. Z rzeszowskiego Parensa wiekszosc dziewczyn tam sie poprzenosiła to pionierzy leczenia in vitro w Polsce i specjalisci od trudnych przypadkow. Miejsca jak dzwonilam to jeszce byly z uwagi ,ze dostali jeszcze chyba z jedna czy dwoma klinikami najwiecej srodkow finansowych jako szpital z jednymi z najlepszych wynikow w Polsce. Jak bedzie zobaczymy pozdrawiam:-)

Aha no wiec mam chwile w koncu by napisac jak u położnej było :)

Wiec ta najbardziej lubiana u ktorj byłam z polecenia jest z Idlandii nazywa sie Sigurdis, bardzo miło było bo to nie jsk u lekarza ze następni e kolejce, byłam godzine u niej, oprocz standardowego wywiadu miła rozmowa o wszystkim, mowi ze im blizej terminu tym wiecej bedziemy szczegółów omawiać, kurs dla ciężarnych bedzie na jesien dostanę zaproszenie pocztą.

Zbadała mocz na miejscu, wszystko ok, brzuch tez, pomacala, i zbadała tętno moje i dziecka, i było slychac jak bije serce i jak sie rusza, mowi ze mogr słuchac ile chce i ze dziecko bardzo ruchliwe.

Teraz mowi ze wszystko jest w porzadku, ze następny krok to usg miedzy 17-19 tygodniem, potem rodzinny i do niej 14.09 chyba ze czuje potrzebę to moge przyjsc szybciej a jak nie to lecimy wg planu.

Pogadalysmy o jedzeniu, o dziwo sushi mozna ...nie mozna tuńczyka ani miesa surowego. Ale ryby sa ok, zdziwiło mnie to ale nawet pokazała mi norweska strone typu instytut żywności i żywienia i tam nawet da przepisy na sushi w ciazy z surowych ryb.

Bardzo sie bałam tej opieki tutaj ale jest świetna, częste wizyty, i całodobowa opieka, mam jej numer i mowi ze woli najgłupsze pytania niz zdenerwowana ciężarna miec pod opieka.

Nie wiem co wiecej pisac ogolnie bardzo mi sie podobało , suzo rzeczy mowila co kazda z nas wie oczywiscie.

Zachęcała do wciągania ojca do wszystkiego, jak i to ze powinnam przytyc do 14kg/16kg ze powinnam trgo pilnowac bo nie jest zdrowe wiecej.

Najbardziej zwracała uwage na alkohol mowila ze w Norwegii to jest teraz e ciazy najgłośniejszy temat.

O cały czas mowila zeby sie cieszyć ciaza i chwilami ze omdlenia czy bóle czy zawroty głowy to normalne i trzeba umiec w tym widzieć rozwijajcie sie zycie :)

Emenems ciesze sie z Twojego spotkania z polozna, i najwazniejsze ze jestes z niej zadowolona i jest tak pomocna. Bo znam przypadki gdzie polozne przyjda do Ciebie tylko po porodzie raz czy dwa i wiecej jej nie zobaczysz. Odwali swoja robote i pa..

A ja jeszcze 6 dni .. ale wyniki 7 :(( Co myslicie ? Czy jak zrobie test w domu w sobote to bedzie za szybko :? Bo ja juz po scianach chodze :rofl2:

reklama
no ja mialam 3 dniowe wiec moze w sobote wyjdzie (9dpt) ,a tym chyba bardziej ze jesli by byly blizniaki to hcg podobno wieksze, albo sie wstrzymam do niedzieli/ pon :crazy:. Im blizej tym chyba gorzej :eek:

Do góry