reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kwiatek a czym byłaś stymulowana ? Podobno przy menopurze nie ma znaczenia , ale jeżeli lekarz nic nie mówił to znaczy ze bedziesz miała transfer, ja przy wyniku 1,2 podczas stymulacji dostałam juz ostrzeżenie ze prawdopodobnie nie bedzie transferu chyba cos koło 6ds

reklama
No niestety, znowu musze soe uzbroic w cierpliwosc. :(
Moja szyjka jest znow za ciasna, nie dalo sie wlozyc tej rureczki. Teraz musze czekac na list z kliniki odnosnie kolejnej histeroskopi z poszerzaniem. Teraz beda probowali bardzoej otworzyc. Ostatnio lekarz powiedzial ze otworzyli, ale nie tak jakby chcieli, ale powinno wystarczyc. Moze i by wystarczylo jakbym miala transfer zaraz po punkcji. Dobrze ze poprosilam o ta probe, bo oni nie pomysleli. Kolejna narkoza przede mna. Juz mialam 2( droznosc, histeroskopia) no i jedna sedacja( czulam sie jak po narkozie)
Pytalam co jesli kolejne poszerzanie nie pomoze i powiedzieli ze wtedy przez brzuch beda wkladac, czyli kolejna laparoskopia!
Dziewczyny, slyszalyscie kiedys o takim sposobie na transfer?!?!
Ja bylam zaskoczona...

Blake to nie lepiej Ci się skonsultować z innym specjalistą. Skoro poprzednia histeroskopia nic nie wniosła, to spartaczyli sprawe.
Chyba Smerfeta miała taki zabieg. Zapytaj
Poszperaj w necie lub powiedz im żeby Ci kogoś polecili.

Kwiatuszek u mnie w klinice transfer jest robiony do 1,6 prg w dniu podania zastrzyku na pekniecie ale powyzej 1,5 raczej odradzają. Ja miałam 1,58 i zrobili ale się nie udało, teraz napewno bym już sie nie zdecydowała i wolałabym zamrozić. Ale wiesz niektórzy lekarze twierdzą że to nie ma wpływu na skuteczność transferu....

buzimelka a czemu tak? czyzby za wysoki poziom progesteronu to tez nie dobrze jest? bo ja miałam prg ja na 2 trymestr ciąży po transferze i się zastanawiam czy tego transferu nie powinni se odpuscic? tym bardziej ze estradiol miałam 2 dni przed punkcja 4800:szok: a ponoc w przypadku hiperki i estradiolu powyżej 3000 nie powinno się podawac zarodkow..

Kate u mnie w klinice tłumaczą że jesli prg za szybko wzrasta to endometrium zaczyna się w jakiś dziwny sposób zapadać, robić twarde i nie pozwala na zagnieżdżenie zarodka... Poprostu organizm za szybko odczytuje owulację i podanie zarodka nie ma sensu bo to wszytsko się ze soba nie zgrywa... tłumaczę to takim naszym prostym językiem bo lekarz jak mi najpierw wytłumaczył językiem medycznym to też nic nie zrozumiałam. Ale np. na naszym bocianie ten lekarz z białegostoku co odpisuje tłumaczy że to nie ma znaczenia, więc zdania są podzielone. Ja podaję swój przykład i to co bym zrobiła następnym razem.

Progesteron ma rosnąć dopiero w dniu punkcji czyli owulacji dlatego od tego momentu go suplementujemy, wtedy organizm jest w odpowiednim czasie gotowy na przyjęcie zarodka.

reklama
bziumelka, albo buzimelka;-) tez ładnie:-D co do endometrium to może cos w tym być bo jak czytałam ostanio artykul o estradiolu to nagle się okazuje ze poziom estradiolu tez ma znaczenie, przy implantacji, czyli jak zawsze wiedza ze nic nie wiedzą;-P no i wynikało z artykulu ze poziomy estradiolu i prg powinnybyc zbizone do naturalnych;-(

Do góry