reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny klaczki to sa wymioty.. :tak:

liskka to super mialas bete... a u ktory to twoj dc? przy takiej becie na pewno juz bys zobaczyla pecherzyk :tak:

reklama
Liskka, pecherzyk jest zwykle widoczny jak beta jest wyzsza niz 1000 wiec nie musisz tyle czekac ;)

a dlaczego klaczki?

anulla, mnie jajńiki bolaly po transferze ale to bylo po hormonach, mialam hiperstymulacje. No ale bol jajnikow to nic dziwnego bo podobno sie kurcza.

Anula28, z objawów to miałam ciągniecie w pachwinach na początku , takie lekkie kłucie 4 dni po, potem takie ćmienie w brzuchu - nie wiem jak to opisać coś jak przed okresem, i w terminie @ bóle podbrzusza- takie jak na @- wtedy się podlamalam. Na szczęście mój M postawił mnie do pionu i kilka z was te pisało ze to może nic złego nie znaczyć .

Olusia, to jest mój 28dc, zrobiłam bete dokładnie w 14 dniu po.

Ladygodiva, to nie wiem o co chodziło lekarce juz, może kropka nie widać w tym pęcherzyku jeszcze

Ostatnia edycja:
Aisa_77 dziekuje za info, to może uda się iść na naturalnym cyklu..:-) tez doktorek kazał jeden cykl przeczekać, wiec czekam:crazy:

Cześć dziewczynki

Nie miałam czasu wczoraj zajrzeć ponieważ dostałam z kliniki telefon że dziś transfer także zaraz po pracy pojechałam na zakupy , potem obiad robiłam na 2 dni żeby mój już dzisiaj nie musiał się "męczyć" no i chatę ogarnęłam a wieczorem to już nie miałam ochoty na nic. W każdym razie dziś o 9:30 miałam transfer 3-dniowych zarodków - szt 2:-). Pozostałe 4 trzymają do blastocysty chociaż 2 spowolniły a 2 są super ale zobaczymy jak będzie do mrożenia. Niedawno dotarłam do domu i tak mi żal że muszę w domu siedzieć a tak piękna pogoda za oknem. No cóż jutro posiedzę na ogródku przed domem. A tak w ogóle to nie czuję żebym transfer miała dzisiaj. Nic po prostu nic.

Aisa79
- Bardzo mi przykro że zmarł Twój tata i to w takim okresie który powinien być spokojny dla Ciebie. Współczuję. Trzymam kciuki za Twoje zarodeczki i za transfer oczywiście. Pozdrawiam

Olusia
- Mi nie było źle po narkozie tylko te jajcory tak mnie bolały że myślałam że się przekręcę. Z toaletą miałam jak i Ty po prostu strach było iść i się wysikać bo tak bolało. No ale już za mną także będę żyła. Ja miałam przepisany Zamur ale dziś dr kazał mi odstawić bo bolał mnie po nim żołądek i pytałam czy jakieś osłonowe tabletki mogę brać a dr powiedział że mam wszystko dobrze zagojone ani śladu po punkcji i mogę odstawić ten antybiotyk. Podejrzewam też że żołądek boli mnie od encortonu tym bardziej że mam w dawce 20mg:baffled:

Mimozama
- Podobnie jak dziewczyny uważam że powinnaś bete powtórzyć bo nigdy nic nie wiadomo.

dorotav - No nareszcie łachudra przylazła. Miłego kłucia w takim razie. Gonal jest bardzo prosty w obsłudze po prostu wkręcasz igłę i ustawiasz pokrętłem dawkę leku. Teraz Dorcia to już z górki:-)

Zula - Kochana wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Życzę Ci przede wszystkim szybkiego i gładkiego porodu oczywiście w odpowiednim terminie. Dużo radości , spełnienia marzeń zadowolenia z życia no i żeby mąż Cię słuchał:-D

Ostatnia edycja:
Jo.M to wspaniala wiadomosc... to zatem trzymam kciuki za twoje zarodeczki, niech sie wgryzaja w mamusie... :tak: a od kiedy bierzesz encorton? bo ja nie bralam go przy swiezynkach..:-) kiedy bedziesz testowac? ja tez po transferze mialam ladna pogode wiec troszke w domu, troszke na ogrodku itp.. a bedziesz chodzic do pracy czy wzielas sobie l4?

zula wszystkiego najlepszego..duzo usmiechu na twarzy, pociechy z meza a juz nie dlugo z dzieciaczkow, latwego i szybkiego porodu w terminie i wiele dobrego..:-)

reklama
Do góry