reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Lilia super wiadomość, w końcu się doczekałaś :-) Teraz już wszystko potoczy się szybciutko aż do 2 kresek na teście :tak::tak::tak: Sama nie wierzę, że mam tyle pęcherzyków, cały czas się boję, że doktor się pomylił, bo to przecież nie możliwe :confused:

Odebrałam posiew moczu i się okazuje, że nic nie wyhodowali bo jest ok, tak więc nie wiem skąd były poprzednio liczne bakterie w moczu. Może jakieś niegroźne skoro się nic nie wyhodowało. Zbytnio się na tym nie znam ale to chyba dobrze :confused:

reklama
Lilia, fantastic !!! dość już się wyczekałaś, czas na Ciebie, zaczynam trzymać kciukole za szczęśliwe zakończenie za 9 miesięcy !!

Kasik36, może faktycznie coś im w labo się pobrudziło, najważniejsze że jest czysto :tak:

gos1512, Ann84 - co u Was dziewczynki ? trzymam kciuki

Olusia, mmm - jutro Wasz dzień, myślami i z zaciśniętymi kciukami będę z Wami. :-)

LIPIEC

12: Olusia7982 - podglądanie pęcherzyków
12: mmm - punkcja
13: Anulla28 - wysoka beta !!

14: Juhasek87 - udany crio-transfer !!
14: Inka26 - rozpoczęcie stymulacji
15: Quinnie - wysoka beta !!

16: Kasik36 - podglądanie pęcherzyków
16: Oktavi - badania prenatalne
22: Aisa79 - wizyta kontrolna przed stymulką

Lilia super wiadomość, w końcu się doczekałaś :-) Teraz już wszystko potoczy się szybciutko aż do 2 kresek na teście :tak::tak::tak: Sama nie wierzę, że mam tyle pęcherzyków, cały czas się boję, że doktor się pomylił, bo to przecież nie możliwe :confused:

Odebrałam posiew moczu i się okazuje, że nic nie wyhodowali bo jest ok, tak więc nie wiem skąd były poprzednio liczne bakterie w moczu. Może jakieś niegroźne skoro się nic nie wyhodowało. Zbytnio się na tym nie znam ale to chyba dobrze :confused:

a może poprzedni pojemniczek na mocz nie był sterylny??

LIPIEC

14: gos1512 - podglądanie pęcherzyków

hej Kochane
dzięki wielkie za pamięć i kciuki. Za dużo się nie udzielam, ale codziennie czytam Wasze wpisy i kibicuję.

ja już po transferze, niedawno wróciłam... Mam podanego ostatniego blastusia. dziś transfer nie należał do przyjemnych
:-( jestem cała podrażniona od luteiny, do tego stopnia że prawie krzyknęłam przy zakładaniu wziernika. Transfer robiła mi inna pani doktor i jak zobaczyła że wręcz krwawię, od razu zamieniła lutke na duphaston 3x1. Zawsze miałam meeega zapalenia od lutki i w sumie nie wiem dlaczego lekarz wcześniej nie zamienił mi jej na dupka. I kurde, nie wiem jak to jest... wiem że wiele z Was bierze o wiele więcej progesteronu... ja mam 3x1 dupka lub 2x 200mg luteiny. Lekarz ostatnio mi powiedział, że dawka jest wystarczająca więc sama nie wiem, co mam myśleć...

Testuję 21 w pon.

a... słuchajcie... do rządowego programu można tylko raz przystąpić, prawda? Ja już wykorzystałam moje trzy próby... w sumie to był mój 7 transfer licząc z komercyjnym wcześniejszym podejściem... i szczerze... chyba nie mam nadziei zbyt wielkiej na powodzenie...
:-(

Lilia - super wiadomości, serdecznie gratuluję!
Olusia, mmm - kciuki zaciśnięte za jutrzejszy dzień!

LIPIEC

14: gos1512 - podglądanie pęcherzyków

21: Ann84 - wysoka beta !!

Lilia super, że możecie już się stymulować:))
Kasik, to dobrze, że nic nie wyszło z bakterii. Dobra wiadomość:)
Ann84 - tak, można tylko 1 podejść do rządowego, no ale więcej nie będzie Ci potrzebny, bo ten będzie udany:) Trzymam kciuki za podanego blastusia. Niech zostanie już z Tobą:tak:

reklama
Ann84 wydaje mi się że przy zdrowej mocnej ciąży progesteronu jest na tyle dużo że ten sztuczny nie jest potrzebny w jakichś ogromnych ilościach. ale to tak na mój babski rozum :p

kciukasy za blastusia :)

Ostatnia edycja:
Do góry