reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kto po in vitro?

Martaczi - dziękuję za info. Właśnie zastanawiałam się o co kaman. Cieszę się, że u Was wszystko ok. Powodzonka na wizycie:)

A moze ktoś inny jest kto wie po co w takim razie Invicta daje Flamexin?:)

reklama
Witaj Bzibziok:)

Czytalam, ze jestes zapisana do Angeliusa, ja tez tam chodze, jesli chodzi o apteki to najtaniej kupisz w Bytomiu- Apteka Olimpijska. Poszukaj w googlach namiary i zadzwon to sie przekonasz, mnie polecil ja moj lekarz i faktycznie nigdzie taniej nie bylo, zaoszczedzilam 1000zl na stymulacji kupujac u nich, a nie w Angeliusie. Gonal f kosztuje roznie w zaleznosci od pojemnosci pena jaki kupujesz, ale jest duzo tanszy niz ten ktory chca wcisnac w klinice, tam nie sprzedaja penów. Encorton nie jest drogi chyba jakies 20-30 zl, a menopuru nie uzywalam.

Btw. nasi mezowie moga sobie podac reke :laugh2: moj tez mdleje na widok krwi :tak:

Hmm, a nie mozesz zmienic lekarza? wydaje mi sie, ze to powinna byc Twoja decyzja do kogo chodzisz

Bzibziok, Anulka 28 - witajcie w gronie staraczek, fajnie powiedziane w kupie zawsze raźniej:-).

Bzibziok a jeśli mozna zapytać to gdzie sie leczysz, że ten lekarz taki niedostepny.

Dziewczyny ja kupowałam Menopur 1200 za - 1620zł, do tego Menopur 600 za- 815 zł i cetrotide za 130 zł. takie stawki są u nas. I też dostałam go do przewiezienia w takie specjalnej torbie termoizolacyjnej.

Co do wizyt u stomatologa w ciąży to dziewczyny - leczcie ząbki przed !!!

Wczoraj byłam pilnie z bólem więc przekaże Wam garść info jakie otrzymałam:

W teorii można się znieczulać tzw. czystym znieczuleniem bez środków obkurczających naczynia krwionośne. W teorii bo to dotyczy drugiego trymestru, w pierwszym mimo wszystko odradzaja, chyba ze jest ewidentna koniecznosc, ale to juz na własną odpowiedzialnosc. Wyrywanie zęba tez w drugim trymestrze bo tutaj jest potrzebne takie zwykle znieczulenie inaczej grozi krwotokiem.

I tak wczoraj myslalam, ze padne przed gabinetem, najadlam sie tyle strachu, ze chyba to bardziej moglo zaszkodzic fasolce niz to cale znieczulenie. Nie mialam wczoraj podanego znieczulenia, okazalo sie, ze moj zab nie reaguje na tzw. test zywotnosci, chyba jest juz martwy niestety i doszlo do stanu zapalnego tkanek nad wierzcholkiem korzenia - czytaj kanałówka. Samo borowanie nic nie bolalo, boli jak cos gryze czy pije cieple, zimne. Na razie mam jakis opatrunek zeby sprawdzic czy napewno juz jest martwy na amen, za 2 tygodnie albo kanalowe leczenie albo plomba gdyby sie uspokoil. A swoja droga ciekawe czego uzywaja zamiast rtg do kanalowki bo zdjecia sobie nie dam teraz zrobic,

Takze Dziewczyny do dentysty! - lepiej leczyc komfortowo niz pozniej gryzc sie z myslami czy znieczulenie napewno nie zaszkodzi malenstwu.

Ja zawsze odwiedzalam dentyste raz w roku, wlasnie na poczatku, a trzeba bylo to zrobic na koniec roku.. ehhh

Dzięki Cyryjanka!
A mogę zapytać do kogo w Angeliusie chodzisz?? Nie wiem czy mogę sobie wybrać, na pierwszą wizytę zapisali mnie do dr. Gr. i tak już zostało. W związku z tym, że niedługo mam zacząć stymulację to już nie będę kombinować ze zmianami. Ale jakby się nie udało to się zastanowię.
No to zadzwonię do Bytomia i dowiem się u nas, bo ja jestem z Bielska ale często jeżdżę po śląsku służbowo więc to nie jest nie wykonalne, żebym do Bytomia podjechała. A jak ma być tak duża różnica w cenie to warto się nad tym zastanowić. Jejku jak fajnie patrzyć na Twój suwaczek - gratuluję z całego serca i zazdroszczę!!
Mi lekarz w ogóle nie wypisał recepty tylko od razu skierował do apteki na dole, musiałam się wrócić do niego i poprosić o receptę.

Cyryjanka - Tak masz rację zęby najlepiej mieć wyleczone jeszcze przed transferami żeby potem niespodzianek nie było. Ja na szczęście o tym pomyślałam i wszystkie zęby póki co mam zrobione. Biegłam jeszcze do dentysty chyba 2 dni przed ostatnim crio , żeby dokończyć co tam zostało.

Dzięki Cyryjanka!
A mogę zapytać do kogo w Angeliusie chodzisz?? Nie wiem czy mogę sobie wybrać, na pierwszą wizytę zapisali mnie do dr. Gr. i tak już zostało. W związku z tym, że niedługo mam zacząć stymulację to już nie będę kombinować ze zmianami. Ale jakby się nie udało to się zastanowię.
No to zadzwonię do Bytomia i dowiem się u nas, bo ja jestem z Bielska ale często jeżdżę po śląsku służbowo więc to nie jest nie wykonalne, żebym do Bytomia podjechała. A jak ma być tak duża różnica w cenie to warto się nad tym zastanowić. Jejku jak fajnie patrzyć na Twój suwaczek - gratuluję z całego serca i zazdroszczę!!
Mi lekarz w ogóle nie wypisał recepty tylko od razu skierował do apteki na dole, musiałam się wrócić do niego i poprosić o receptę.

Ja chodze do dr. Cholewy i jak sobie poszukasz w moich postach to gdzies znajdziesz moja opinie o nim bo juz mnie któraś z dziewczyn pytała o niego na Forum jesli sie nie myle to Lilia była ;-). W skrocie ja go sobie bardzo chwale, jest ludzki, kulturalny i jak mozna cos taniej kupic to wlasnie poleci gdzie i bez slowa wypisze recepte.

Dziekuje i życzę Ci podobnego suwaczka:) jak i każdej staraczce!

Bzibziok porównywałam z dziewczynami na forum to w Invickie miałam taniej. Teraz nawet jak spojrzę na ceny ze Szczecina (5 postów wyżej Madzia76) to płaciłam taniej bo za Menopur 1200 j 1520 zł., Menopur 600 j 760 zł., Menopur 75 j 100 zł. a za Gonapeptyl 40 zł./szt.

reklama
hej :-) Kochana, ja tez jestem z Angeliusa. do jakiego chodzisz lekarza?? Ja sie lecze u cudownej Dr Marty P :-) Uwielbiamy ja z mezem, jak ktos ma trafic do lekarza to tylko do takiego.Jako fachowiec i jako czlowiek jest super. Nie wiem czy wiesz ale mamy swoje forum , dziewczyny z Angeliusa ( wbij sobie w wyszukiwarke Provitowe Pogaduchy czesc 84) , leki kupowałam w krakowie tam najtaniej,podobno w jakies aptece w Bytomiu tez maja dobre ceny ale Kraków jest zdecydowanie najtańszy.

Do góry