reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

cześć dziewczyny.
Wczoraj w klinice pielęgniarka powiedziała mi, że gonapeptyl mam trzymać tylko w temperaturze pokojowej, natomiast menopur również zaleca się w pokojowej. Ja w domu mam niecałe 20 stopni, więc chyba ok:)
Tak w ogóle to czytam Was już jakiś czas, ale nie miałam jak się włączyć do rozmowy:) Od wczoraj zaczęłam swoją 1 stymulację. Mam nadzieję, że uda mi się wdrożyć w Wasze grono i liczę na to, że wszystkie niedługo przejdziemy do wątku ciężarnych i potem szczęśliwych mamusiek:)

reklama
Bzibziok - ja jestem u lekarza, który wczoraj mnie wkurzył, bo też nic nie mówi, robi szybko usg, daje receptę i do widzenia. Nic nie mogę się odezwać i zapytać, bo spławia mnie. Poza tym przepisał mi 1 lek i nie powiedział czy mam go brać dalej czy nie. Nie wiem co robić, bo jak zapytałam o inny lek, to powiedział, że mam wszystko w internecie i mam sobie przeczytać. A tam na temat tego mojego nieznanego leku nic nie ma i w końcu nie wiem jak długo go brać. :( Co do leków, to ja wczoraj wydałam dużo - 3000zł. - gonapeptyl i menopur. Mam tylko nadzieję, że dużo więcej mnie to nie wyniesie.

Anulla28, ja mam na razie na recepcie po 3 zastrzyki, a 5dc dowiem się o ile będę miała przedłużone.
Ale podejście lekarzy mnie potwornie irytuje, przynajmniej większości z którymi się spotkałam. Nie powiem są i wyjątki. Niestety w tak ważnym dla mnie temacie, mogę liczyć tylko na internet, bo lekarz co uświadomiłam sobie dopiero po wyjściu z gabinetu nawet mi nie powiedział, czy długi czy krótki protokół. I wszystko ciągle powtarzała że tego 5dc powie, a ja teraz już bym wolała wiedzieć i się przygotować. Ale 20s USG mnie po prostu rozbroiło!!
Fajnie że nie tylko ja dzisiaj dołączyłam, przynajmniej nie będę jedyną nową:)

Witam Dziewuszki stare i nowe :-):-):-)
Anulla do jakiego dr chodzisz w invccie?
Jogo jak tam się czujecie???
Niepokorna trochę puściły Cie stresy?
Lilia Kochana spójrz z tej strony, że to dopiero 2 razy się nie udało in vitro przecież do trzech razy sztuka:tak:

Bzibziok ja płaciłam za Menopur 75 j 100 zł. ale są też większe pojemności, wówczas wychodzi taniej.

Dzięki Kasik36 a orientowałyście się może w różnych aptekach jakie są różnice w cenach tych leków??Ja mam taką aptekę obok mojej pracy uważaną za najtańszą w okolicy więc chcę porównać.
A czy Wy w trakcie stymulacji coś jeszcze dodatkowo stosujecie??

ZULA sama nie wiem po co ten flamexin miałam podaną 1 tabletkę 2 godziny przed transferem razem z 1 tabletką relanium w Inviccie takie mają zasady :baffled:
bo w wskazaniach nie doszukałam się niczego co mogłoby być związane z in vitro!
kazali to brałam :-) jak co to mam jeszcze flamexin podzieliłam się z Zuzia, ale chyba jeszcze coś zostało ;-)
czujemy się dobrze:tak: już nie mogę się doczekać wizyty i oczywiście zaczynam już się martwić czy oby wszystko jest w porządku, standard :-(

Cześć dziewczyny

infinity - Nie martw się endo 9,5 to jest ok wynik a jeszcze podrośnie na 100%. Przy crio lekarz nie powie Ci jakie grube jest endo bo przez branie luteiny endo zaczyna się zapadać i robi się w nim takie wgłębienie. Może jak będzie lekarz robił USG to Ci pokarze jak to wygląda , endo zrobi się bardziej takie szarawe i widoczne na ekranie tzn. że endo będzie zluteizowane czyli prawidłowe.
Głowa do góry.

Kikifish - Też chyba muszę Cię do pionu ustawić !!! Nie martw się tsh na pewno się obniży przy takiej dawce , jest jeszcze trochę czasu. Jeżeli nie będzie 1,1 idealnie to też nie ma stresu , bo z różnym już tsh dziewczyny zachodziły w ciąży. A czy słaby zarodeczek to się dopiero konkretnie okaże po rozmrożeniu . ;-) Póki co jest dobry i tego się trzymajmy.

Kinga - 6 zarodków to super wynik. Trzymam kciuki aby wszystkie ładnie się dzieliły.

Lilia - Wracając do podsumowań roku 2013 to u mnie można powiedzieć 2 razy gorzej niż u Ciebie , bo 4 nieudane transfery . Także nie martw się jak widać zawsze może być gorzej.

Olusia - Żeby umówić się na scratching wystarczy , że zadzwonisz do kliniki jak dostaniesz @-w 1 dniu ( w tym cyklu co scratching) i powiesz , że dostałaś @ i chcesz umówić się na zabieg . Oni wyznaczą Ci datę bo robi się ten zabieg w odpowiednich dniach cyklu. Nie ma sensu więc iść na wizytę i płacić dodatkowo tym bardziej , że Pani dr nie robi tych zabiegów tylko nasi Panowie dr.

Bzibziok , Anulla - Witam dziewczyny u nas , życzę Wam powodzenia.

Almek - Też mi się wydaje , że dobrze trafiliśmy z dawczynią no i też chyba zasługa embriologa się liczy. U Ciebie tym razem na pewno będzie lepiej zobaczysz.:-)

reklama
cześć dziewczyny.
Wczoraj w klinice pielęgniarka powiedziała mi, że gonapeptyl mam trzymać tylko w temperaturze pokojowej, natomiast menopur również zaleca się w pokojowej. Ja w domu mam niecałe 20 stopni, więc chyba ok:)
Tak w ogóle to czytam Was już jakiś czas, ale nie miałam jak się włączyć do rozmowy:) Od wczoraj zaczęłam swoją 1 stymulację. Mam nadzieję, że uda mi się wdrożyć w Wasze grono i liczę na to, że wszystkie niedługo przejdziemy do wątku ciężarnych i potem szczęśliwych mamusiek:)

Witaj Anulla28:)

Odnosnie tego jak sie przechowuje te leki to powiem Ci, ze ja dostalam dokladnie odwrotne informacje :baffled:. Kupowalam leki w aptece i farmaceutka powiedziala, ze gonapeptyl KONIECZNIE w lodówce, a gonal f czyli cos jak menopur juz niekoniecznie, mozna, ale nie ma takiej potrzeby. Na Twoim miejscu bym poczytała na opakowaniu, ja nawet na czas transportu dostawalam ten lek do takiej torebki termoaktywnej, wydaje mi sie, ze jednak na opakowaniu bylo o przechowywaniu w lodowce, ale nie mam juz go niestety wiec nie sprawdze Ci tego, za to Ty sprawdz koniecznie bo lek moze nie dzialas prawidlowo pozniej!

Do góry