Anna: ja nigdy nie byłam w ciazy...wiec poronien tez nie było. Co do kolejek to sprawdziłam na stronie MZ i ponoc czeka sie ok msc. A jakie konkretnie badania takie najważniejsze są potrzebne do in vitro?A powiedz mi u kogo sie leczysz w polmedisie? Ja zapisałam sie do dr P. I strasznie sie denerwuje ta wizyta. Mam juz wszystkie wyniki od gina obecnego i endokrynologa i wypisy ze szpitala o IUI, wiec zobaczymy co mi zaproponuje...a ja tez wybrałam polmedis bo mam blisko bardzo, mogę spacerkiem sie przejść a invimed...Eh. Szkoda mowić jesli chodzi o kwestie zapisywania nowych pacjentek.
reklama
Przed in vitro robi się takie badania:
- grupa krwi
- morfologia krwi, tj. hematokryt, hemoglobina i poziom płytek krwi
- czas APPT
- EKG
- obecność wirusa HBS, HIV, HCV i WR-u obojga partnerów
Radziłabym tylko nie robić ich już teraz przed wizytą, bo ja tak chciałam wcześniej zacząć i zrobiłam wcześniej, a potem musiałam powtarzać, bo niektóre badania mają jakąś tam swoją ważność. Poza tym może masz już niektóre badania zrobione i nie trzeba będzie ich powtarzać. Ja przy 2 i 3 in vitro miałam do zrobienia coraz to mnie badań
W polmedisie byłam u wszystkich lekarzy i tak. Dr Elias to fajna babka, wszystko tłumaczy jak dziecku, miła i uprzejma, ale jest w ciąży i pewnie niedługo będzie szła na zwolnienie. Dr Polak prawdziwy specjalista, ale mnie trochę przeraża Jest taki bezpośredni np. gada sobie tak: "tak sobie myślę o pani i nie chce żeby coś tu spieprzyć, trzeba to jakoś rozegrać, bo *urwa może być dupa psia... " i tak sobie gada pod nosem zaglądając na moje wcześniejsze rozpiski śmieszne trochę to było, ale podejrzewam że to dlatego, że ja już stała klientka Natomiast ja uwielbiam dr Siejkowskiego. To jest dla mnie lekarz idealny! kompetentny, delikatny, na każde pytanie odpowiada wyczerpująco, pomocny itd.
- grupa krwi
- morfologia krwi, tj. hematokryt, hemoglobina i poziom płytek krwi
- czas APPT
- EKG
- obecność wirusa HBS, HIV, HCV i WR-u obojga partnerów
Radziłabym tylko nie robić ich już teraz przed wizytą, bo ja tak chciałam wcześniej zacząć i zrobiłam wcześniej, a potem musiałam powtarzać, bo niektóre badania mają jakąś tam swoją ważność. Poza tym może masz już niektóre badania zrobione i nie trzeba będzie ich powtarzać. Ja przy 2 i 3 in vitro miałam do zrobienia coraz to mnie badań
W polmedisie byłam u wszystkich lekarzy i tak. Dr Elias to fajna babka, wszystko tłumaczy jak dziecku, miła i uprzejma, ale jest w ciąży i pewnie niedługo będzie szła na zwolnienie. Dr Polak prawdziwy specjalista, ale mnie trochę przeraża Jest taki bezpośredni np. gada sobie tak: "tak sobie myślę o pani i nie chce żeby coś tu spieprzyć, trzeba to jakoś rozegrać, bo *urwa może być dupa psia... " i tak sobie gada pod nosem zaglądając na moje wcześniejsze rozpiski śmieszne trochę to było, ale podejrzewam że to dlatego, że ja już stała klientka Natomiast ja uwielbiam dr Siejkowskiego. To jest dla mnie lekarz idealny! kompetentny, delikatny, na każde pytanie odpowiada wyczerpująco, pomocny itd.
martaczi
Fanka BB :)
Witajcie Kochane,
Fusun powodzenia Kochana trzymam kciuki z całych sił żeby było dużo pięknych dojrzałych komórek
Ona To świetna wiadomość, spokojnie przemyślicie decyzję;-)
Bziumelka witaj :-)
GizaS a to jest Twoja 3 stymulacja? &&& żeby pęchole ładnie rosły
Fusun powodzenia Kochana trzymam kciuki z całych sił żeby było dużo pięknych dojrzałych komórek
Ona To świetna wiadomość, spokojnie przemyślicie decyzję;-)
Bziumelka witaj :-)
GizaS a to jest Twoja 3 stymulacja? &&& żeby pęchole ładnie rosły
Jo.M.
Ona - Myślę , że to bardzo dobra decyzja. Zobaczysz jak się do tego kwietnia sprawy potoczą i podejmiecie ostateczną decyzję. A co w sumie teraz planujesz , spróbujesz raz jeszcze na swoich komórkach? Może warto dopytać o te komórki antralne lekarza?
Bziumelka - Witam na forum. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam za jakieś 9 dni masz @ i antykoncepcyjne tabletki. Jeżeli tak to in vitro raczej będzie w grudniu albo i styczniu w zależności jak długo masz brać te antyki.
Giza - No niestety taki już nasz los , że w sumie jeszcze w ciąży nie jesteśmy a człowiek już się stresuje a to komórkami , endo , zarodkami a o całej reszcie nie wspomnę. Szczęściary z dziewczyn które zachodzą w ciąże bez problemu i dowiadują się tak ok 5-6 tygodnia albo i później i nie mają nawet pojęcia o tym całym procesie.
Hope - Jak się trzymasz? Zobaczysz , że za kilka dni znowu wrócą Ci chęci do walki. Jesteś w dobrej sytuacji bo czekają na Ciebie blastusie i jestem pewna , że któryś z nich to właśnie ten.;-)
Bziumelka - Witam na forum. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam za jakieś 9 dni masz @ i antykoncepcyjne tabletki. Jeżeli tak to in vitro raczej będzie w grudniu albo i styczniu w zależności jak długo masz brać te antyki.
Giza - No niestety taki już nasz los , że w sumie jeszcze w ciąży nie jesteśmy a człowiek już się stresuje a to komórkami , endo , zarodkami a o całej reszcie nie wspomnę. Szczęściary z dziewczyn które zachodzą w ciąże bez problemu i dowiadują się tak ok 5-6 tygodnia albo i później i nie mają nawet pojęcia o tym całym procesie.
Hope - Jak się trzymasz? Zobaczysz , że za kilka dni znowu wrócą Ci chęci do walki. Jesteś w dobrej sytuacji bo czekają na Ciebie blastusie i jestem pewna , że któryś z nich to właśnie ten.;-)
Fusun
Dzięki Martaczi.
Anna: dziekuje za odpowiedz czyli w sumie wybrałam dobrze chodziło mi o dobrego specjalistę(bo lekarza mam swojego jakby mi sie udało być w ciąży)a to ze ma tam swoje jakieś smiac sie lubie wiec pewnie jakoś sie z nim dogadam ale denerwuje sie wizyta.
Jo.M. dzięki za odpowiedź :-) teraz jestem w 22dc i czekam na @ powinna przyjść 30/31 listopada i wtedy antki dostałam jasmin jedno opakowanie ale nie wiem ile tam jest tabletek. Po @ mam przez 10 dni robić irygacje się tantum rosa i tabletki metronizadol (chyba tak się nazywaja, nie mam przed soba recepty) i po tym czasie posiewy z pochwy i kanalu szyjki macicy, chlamydia itd. A 15 dc mam iść do lekarza i z tego co wyczytałam w takiej informacji to dostanę receptę na zastrzyki.... Lekarz mówił że na początku grudnia już będzie ale co to nie wiem....:-)
reklama
Martaczi w sumie to 4 raz zaczynam stymulację do ivf, ale przedostatnia została wstrzymana po 6 ds gdyż zrobiłam się ogromna torbiel czynnościowa, ale za sobą mam dwie pełen procedury, pierwsza w łódzkiej Gamecie z najgorszym lekarzem jakiego spotkałam prof R, stymulacja o dupę roztrzaśń, dawka maksymalna 400 jm menopuru, jeden słaby zaroedek, żadne przygotowanie, żadnych badań po za AMH, przestymuowlanie, straciłam 2 dominuące pęcherzyki za mniejsze nie podrosłyehh straszne to było, no i ostatnie 1,5 ivf w katowickim Gynectrum, tym razem miałam da dobre zarodki i jak zwykle brak pingiwników. Tak zazdroszcze dziewczyno że mają zarodki mrożone i że nie musza zaczynać od nowa
Miłego dnia dziewczyny:-)
Fusun kciuki za owocne jajcobranie
Miłego dnia dziewczyny:-)
Fusun kciuki za owocne jajcobranie
Podziel się: