reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

i ja mieszkam na zadupiu, współczuje szyszka, i dlatego jade do stolicy, urop wzięty i za kilka dni beta :) wktórym dniu można zrobić sikańca?? ( nie sugerując się tylko i wyłącznie nim)??
Oktavi pięknych dorodnych jajeczek życzę
Sylwia Witkorek cudne imię ( moj przystojny juz 13 letni chrześniak ma tak na imię, więc mam słabość)
Lila dziękuje że Ty już widzisz moją wysoką bete :) ale chciałabym aby wyszla dwu cyfrowa :) bo to kurcze dopiero 5 dzien po transferze, a tę decydującą robie w 7 dniu. ( jak wspominałam kilka linijek wyzej musze brac wolne aby do stolicy jechac- w poniedziałek jeśli ciąża jest to już na pewno cokolwiek powinno wyjść)
darii u mnie np. w szpitalu sb-nd nie pobierają krwi , nawet prywatnie !! a jak poprzednim razem chciałam bete zrobić w szpitalu to była taaaaaaka kolejka ( sporo osob na refundacje przychodzi), a jakbym poszła w ok 14. to wynik dopiero byłby następnego dnia !!
yplocka1 u kogo się leczysz w invicie??
oktavi podziwiam za tyle ruchu !! zmobilizuj mnie :) choćby do fitessu !!! a może by kupić jakiś rowerek/orbiterek do domu? co o tym myślisz??
lolitka masło sezamowe?? brzmi smakowicie, ciekawe czy w polsce można kupić, i to zamiennik?? zamiast masła?

ostatnie 2 dni spędziałam w pracy, plus tego taki że szybko czas minął,nie miałam czasu myśleć o ciąży !! i pzez te 2 dni nie mogłam wstać z łóżka, nieprzytomna szłam do pracy. czuje się naprawdę świetnie !!!minimalnie brzuch czuje, lekko poczułam lewy jajnik i cisza !!
jesli byłabym jutro w stolicy robić tę betę czy nie robić?? :)
czy pizza jest wskazana w naszym stanie?? ;)

a Gillian McKeith?? mądrze pisze o zdrowiu?? - do tych co się na tym znają? warto kupić jej całą srie książek??

leczę się u dr. Stencla

reklama
Zula: nie ma lepszych niz 4 komorkowe w 2 dobie. Jest to idealna liczba. Oczywiscie trzeba patrzec tez na inne aspekty: fragmentacje, wielkosc/ ksztalt blastomerow

Hope <tule i śckiskam z całych sił!> :****

zula_5
biorę luteinę 200 3 razy dziennie, myślicie ze to wystarczająco?

Octavi milion fluidków wysłanych! podano mi jednego zarodeczka - więc bliźniaki odpadają. Może być ze przy jednym bobasku jest za dużo?

Jo.M. robię jutro betkę. co prawda w klinice nie kazali mi powtarzac - nie wiem czemu, tylko czekac na usg, ale dla wlasnej wiedzy idę jutro powtórzyć... właśnie dzięki za przypomnienie! śniadanie przez najbliże 100 lat mi się należy;)

24magda ściskam kciuki. Zobaczysz - beta będzie ogromna! tak, miałam ogromne bóle jak na @ i co chwile powtarzałam, ze teraz to juz napewno przyjdzie. czulam sie identycznie jak tuz przed @... teraz bole ustaly, ale piersi mnie bardzo bolą. Brzuch mnie czasem zakuje i tej sie obawiam czy to dobrze?

Madzia z każdej liczby bym się cieszyła. Jak byłam na trasferze z laską, której podawano dwa blastusie i powiedziała mi ze ma nadzieje ze blizniakow to nie bedzie:angry: a jak juz cos to parka, bo same chlopaki to juz w ogole tragedia. wkurzyłam sie na maksa takim paplaniem:crazy:

darii czy ty tez musialas tak dlugo czekac na usg? co ja mam teraz robic ze soba przez te prawie 2 tyg? kiedy zaczelas odczuwac jakies objawy?

martaczi nie mam pojęcia jakiej klasy, nie powiedziano mi. wiem, ze z 15 komorek 11 bylo dojrzałych. zapłodniło się wszystkie 6 i w 5 dobie miałam 3 bardzo dojrzałe blastusie w fazie hatchingu i jeden juz musiano podac i dwa zamrozono. pozostale trzy byly w fazie blastocysty ale bardzo wczesnej wiec musieli chwile poczekac i tylko jeden z nich sie rozwinal, wiec mam trzy śnieżynki, po które kiedyś wroce napewno. mam nadzieje ze moja kruszyna zostanie teraz ze mną i uslysze juz niedlugo bijace serducho - znow sie boje...

Sylwia i lawendowy sen powiedzcie, robilyscie cos szczegolnego miedzy wynikiem bety i usg? mialyscie jakies bóle/objawy? swiruje:)

dopisuje się:
PAŹDZIERNIK:

25: hoacynka - wizyta w celu zobaczenia co z maluszkiem
25: Nat85 - wysoka beta!
25: Fusun - punkcja
25: szyszka87 - beta II weryfikacja
26: Lilia♥ - USG
26: zula - USG - decyzja o udanym crio
28: 24magda09 - wysoka beta!
28: martaczi - wizyta przed udanym crio
28: GizaS - podglądanie wielu pęcherzyków
30: genna - wizyta u nowego "realizatora"
30: Octavi - punkcja
(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

LISTOPAD:

2: Octavi - udany transfer :)
5: genna- wizyta w poradni genetycznej (Łódź)
5: szyszka 87 - serduszkowe usg
6: genna - kolejna wizyta u immunologa

GRUDZIEŃ:

Zuzia2011 - podejscie do crio - jestem mama:)

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny, myśle ze powoli przeniosę sie na Wasz wątek...wiec jesli mogę dołączyć?
Jestem umówiona do polmedisu we Wrocławiu na 30.10, nie wiem czy moze któraś z Was sie tam leczy lub leczyła?chcialam do invimedu we Wrocławiu ale jest cieżko sie dostać to sobie odpuscilam... Ale do rzeczy. Nie miałam nigdy robionych kariotypow a to chyba bedzie potrzebne(tak myśle) i we Wrocławiu sa poradnie genetyczne i czy któraś z Was moze mi powiedziec czy w poradni dadza mi skierowanie na kariotypy? Bez żadnych większych problemów? Zawsze trochę kasy w kieszeni?

Widzę tutaj dużo dziewczyn które znam z wątku i IUI...

Hope: :( bardzo mi przykro. Ciagle śledzę Twoje poczynania po cichu i strasznie Ci kibicuje...

Hope, głowa do góry. Kolejnym razem się uda.
Fusun, idziesz krótkim protokołem w Invicta? Jak to wygląda? Czym się różni od długiego. Jak kwotowo to wygląda? I powodzenia jutro.

Tak, krótkim w Invikcie. Miałam tylko 8 dni stymulacji Menopurem i Gonapeptylem (bez uprzedniego wyciszania antkami). Jestem w programie rządowym więc płaciłam tylko za leki. Wydałam 2.670,00 zł

W Invimedzie miałam dwie poprzednie próby i przez cykl poprzedzający stymulację miałam tabletki anty, a potem 10 dni stymulacji Menopurem i Cetrotide. Do tej pory nie wiem czy to był długi protokół. Ale z tego co tu czytam na forum, to długi wygląda chyba inaczej.

Moja koleżanka z pracy, która miała faktycznie długi brała antki przez miesiąc, a potem miała miesiąc stymulacji małymi dawkami Menopuru. Była w gdańsiej Invikcie i udało jej się za pierwszym razem

Szyszka pamiętam, że dni do 1 usg po becie dłużyły mi się okropnie, a później nerwy do usg serduszkowego. Zerknij na moją sygnaturkę kiedy miałam usg. Ja nie miałam żadnych objawów ciąży. Wszystko typu mdłości, zachcianki, zawroty głowy mnie ominęły. Jedyne co to od 5 dpt bolał mnie brzuch jak na @, ale jakoś po tygodniu czy dwóch mi przeszło. Przez pierwsze trzy miesiące jak gdyby nigdy nic - czułam się naprawdę wyśmienicie! Później zaczęło mnie bardzo boleć podbrzusze i miałam jakieś dziwne kłucia. Okazało się, że to przedwczesne skurcze i musiałam leżeć plackiem przez ok 2 m-ce. Dopiero niedawno dr powzolił trochę chodzić, ale i tak większość dnia muszę leżeć.

reklama
Do góry