reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Gizas bardzo mi przykro, tulę. Masz już plan działania? Trzymaj się mocno.

Genna witaj:-D.

zula bardzo zazdroszczę urlopu:-), baw się dobrze i wracaj zarażona!

Lilia, kwiatuszek, Jo napływ ciążowych fluidków macie zapewniony:-D.

ona współczuję Ci tego dziurkowania... A nie dałoby się ich zlikwidować lekami?

Oktavi testowałaś? albo mi umknęło:szok:.

lawendowy sen mi sikaniec w miarę ładny wyszedł dopiero przy becie 255:happy2:

reklama
Mazenka jestem w programie rządowym czyli mam jeszcze dwa podejścia, ale kiedy mogę przystąpić do kolejenj procedury to nie wiem. Miałam 8A w trzeciej dobie i 6B zarodki, czyli jeden bardzo ładny drugi ciut słabszy, progesteron 5 dpt 29, 11 dpt 24, więc wina musiała być w zaordkach, może przestały się dalej dzielić, bo organizm jak widac był przygotowany dobrze. W kolejnym podejściu wywalcze scratchin, IMSI i embryogel, i jeśli będzie potrzeba to AH.

Gizas - przykro mi, idź do lekarza i popytaj kiedy możesz podejść. Ja bym za długo nie czekała, trzeba kuć żelazo póki gorące tym bardziej, że jesteś w rządówce. Powodzenia.

Mazenka - dziękuje za napływ fluidków ciążowych :tak: A na tym Twoim avatarze kto jest?? Już dawno miałam Cię zapytać ;-)

Taki mam zamiar Lila:sorry2: jeszcze dzis biorę luteinę i fraxi, jutro powtorka bety ale na nic nie liczę, ale to nakaz z kliniki wiec się dostosuję, progesteron dość spory, jak odstawie luteinę zacznie spadać i @ przylezie. No a później wizyta. Nie chce czekać 3 cykli:zawstydzona/y:ale zrobię to co powie lekarz. Nie miałam dużych dawek bo 225 więc może szybko się zregenruje jajnik:sorry2:

GizaS - tak bardzo mi przykro , tulę z całego serducha:-(ale dobrze że masz jakiś plan działania, trzeba zebrać siły i walczyć dalej

Gizas to super, że na rządówce jesteś:-D. I dobrze kombinujesz, bierz dodatkowe opcje. A tak się zastanawiam, czy w Twojej klinice mogliby zarodki pohodować do stadium blastocysty? Ja miałam 4 bardzo ładne poddane hodowli i niestety tylko 2 z nich przetrwały. Embriolog powiedział, że tamte biedaki nie miałyby żadnych szans w brzuszku i skonczyłyby tak samo jak w hodowli:-(. To trochę drastyczny sposób, ale wybiera te naprawdę silne.

Lilia to Amelia z filmu 'Amelia' Jean-Pierre Jeunet'a :-).

Giza - trzymam kciuki za szybki powrót do gry. Będzie dobrze

Mazenka - ja jestem w tej samej klinice co Giza i tam upierają się na mrożenie w 2 dobie ewentualnie w 3. Ja miałam 8 komórek i żałuję że się zgodziłam na mrożenie w 3 dobie , bo też jestem zdania że jak mają przetrwać do 5 doby na szkiełku to przetrwają a ich przekonywania że nie ma lepszego inkubatora niż organizm kobiety to już na mnie nie działają.
Także dziewczyny jak macie możliwość przetrzymania zarodków do 5 doby to warto skorzystać.

reklama
Do góry