reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
ona nie smutaj, bo i Tobie się uda. Ja się boję, bo pierwsza pozytywna beta jeszcze nie gwarantuje szczęścia. U nas problemem jest to, ze mąż ma asthenozoospermię.

asthenozoospermię. a co to takiego??

u nas jest malo plemnikow i malej ruchliwosc:(
u mnie AMH 1,39 takze tez szalu nie ma:(

a ile mialas pobranych komorek???
w ktorej klinice podchodzilas?

ona to jest bardzo obniżona ruchliwość plemników, nasze nie pływały wcale. Podchodziłam w Kitz Regensburg i pobrali mi 18 komórek, ale tylko 11 było prawidłowych.

dziewczyny mam do was pytanie ostatnio jak mialam stymulacje i tez bralam GONAPEPTYL to mi nic nie bylo a teraz po zastrzyku robi i sie slabo >>tak slabne jakos kreci mi sie w glowie takie ogolnie oslabienie czuje powiedzcie mi czy wy tez tak mialyscie czy moze zle zastrzyki robie?? tym bardziej ze wczesniej mi nic nie bylo tylko teraz??

mazenka tylko jedenascie moja kochana to super wynik jamialam 4 komorki w tym 1 sie zaplodnila i niestety nie zostala z nami

Człowiek zagląda po krótkiej nieobecności a tu proszę
Mazenka, Dzidzius
cholernie się cieszę;)

Lawendowy trzymam mocno kciuki, teraz to już musi być ok.

Lolitka a co u Ciebie, jak twoje wyciszanie?

Sylwia kazdy twój post wzbudza u mnie nadzieję. Widzę przed oczami ten stary napis Koniec z in vitro i twoja obecną sygnaturę. Coś pięknego!

Za wszystkie przed i po trzymam mocno kciuki ja powoli też zaczynam mysleć o kolejnej próbie.

Mazenka – na czym się znam to podpowiem, ale do skarbnicy wiedzy to mi daleko

Maya25 – czy podczas stymulacji miałaś mniejsze pęcherzyki niż te przodujące? Bo zastanawiam się nad innym rozwiązaniem. Ja jestem po IVM – to metoda kiedy pobiera się niedojrzałe komórki i zapładnia je w laboratorium. Wtedy poddawana jest minimalna stymulacja i uzyskuje się większą liczbę komórek, co w Twoim przypadku mogłoby okazać się zbawienne. Mi pobierano komórki nawet z pęcherzyków co miały po 8-9 mm, a największy mój miał 13 mm pomimo ciężkiej i bogatej w dawki leków stymulacji. Oczywiście taką opcję warto przedyskutować z lekarzem, który podpowiedziałby czy w Twoim przypadku miałoby to sens. Ale może to już lepiej w innej klinice – tak aby porównać pomysł na Twoje leczenie.

Martaczi – słońce spokojnie. Chodziło mi o to że komórki jajowe nie da się tak długo przechowywać jak zarodki. A w novum mają ciążę z zarodka zamrożonego 10 lat. Od swojej doktor słyszałam że optymalnie jest trzymać komórki maksymalnie do 2 lat, bo potem wysychają. A Tobie kochana do tego daleko.

Hope84 – moja siostra teraz podchodziła też na cyklu naturalnym, jednak ma delikatnie suplementowany progesteron ( 3 x1 duphaston). Przy takim plamieniu warto sprawdzić poziom progesteronu. Czasami też takie plamienia są spowodowane implantacją zarodka.

Dzidziuś – ja właśnie z tego powodu nie oddałabym zarodków, nie mogłabym żyć z tą myślą że moje i mojego męża dziecko jest wychowywane gdzieś tam w Polsce. Zawsze zastanawiałabym się czy jest mu dobrze. Ogólnie tysiące myśli. Za jakiś czas znów podejdziemy do procedury od nowa, bo nie mam już mrożaków i jeżeli zostaną mi jakieś zarodki których już nie wykorzystam (tak teoretycznie myślę) to raczej wolę płacić za mrożenie do końca mojego życia niż narażać moją psychikę na myślenie o nich całe życie. Może to samolubne, ale po prostu bym nie potrafiła.

Domi2090 – punkcja jest w narkozie i nie boli. Potem bywa różnie, ja na następny dzień poszłam do pracy i jakoś specjalnych dolegliwości nie miałam. Transfer zarodków jest w 100% bezbolesny, ale za to pełny emocji.

Sylwia kazdy twój post wzbudza u mnie nadzieję. Widzę przed oczami ten stary napis Koniec z in vitro i twoja obecną sygnaturę. Coś pięknego!

Był był napis i to dłuższy czas. Po 3 próbie ciężko mi było dojść do siebie, ale w końcu zaryzykowałam i rośnie ten mój mały astronauta w brzuszku, że na usg miał dzisiaj 3,5 cm. Także mega człowiek.

Oczywiście nudna ciąża póki co nie jest. Wpierw krwiak, który pękł - krwawiłam różnymi kolorami krwi na zmianę ze skrzepami. 2 tyg takich krwawień i plamień - podczas których miałam 2 wizyty na izbie przyjęć w szpitalu i parę wizyt u innych lekarzy. Potem z tydzień dwa spokoju i zapalenie pęcherza tak mocne że wiłam się z bólu. Znów izba przyjęć bo wszyscy na długim weekendzie byli. Pęcherz przeszedł teraz mam grzybicę pochwy....Także się nie nudzę ;-).

Co nie zmienia faktu że astronauta rośnie i na każdym usg jest coraz większy i bardziej podobny do mnie :-). Obawy są cały czas, i chyba do końca zostaną. Do dzisiaj jakoś nie mogę sobie wyobrazić że to maleństwo we mnie mieszka, że jest tam w brzuszku i rośnie ku uciesze rodziców. I chyba teraz znam metodę skuteczną na in vitro u mnie - kiedy się poddałam i nie wierzyłam, to wtedy się udało :-). Widocznie działam na opak:-).

A Ty kochana kiedy podchodzisz do kolejnej procedury? Bo z tego co pamiętam to chyba nie masz mrożaków?

reklama
Cześć dziewczyny u mnie walki ciąg dalszy. wczoraj wieczorem po toalecie wieczornej dostałam krwawienia z niewielkimi skrzepami, cały dzień pobolewał mnie brzuch, raz słabiej raz mocniej. dzisiaj rano już krew nie leci, tylko znowu brązowe brudy. Brzuch boli o wiele mniej. Rano pojechałam zbadać hcg i progesteron. Jak odbiorę wyniki idę do lekarza w mojej miejscowości, na razie do przychodni, zobaczymy co powie. Bardzo boję się bety. nie wiem co się dzieje. Nie sądzę żeby to było normalne.:no:

Do góry