reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

[Blawendowy sen[/B] witaj oficjalnie w ciąży! :-D

Gizas boskie wyniki:-D. To trzymam &&&& za transfer!

Domi witaj, jesteśmy w takiej samej sytuacji zdrowotnej :tak:. Jestem z południa Niemiec i mi zaproponowali icsi, za które zapłaciła kasa chorych:-).

reklama
dzidzius rzeczywiście oddanie swoich zarodków do adopcji jest bardzo ciężkie, na szczęście lub nieszczęście niemieckie prawo zadecydowało za nas i tutaj taka adopcja jest nielegalna, więc oficjalnie nie istnieje. Przynajmniej wiem, że nie ma takiej opcji, a nieopłacone zarodki po upływie czasu są niszczone.

Dzidziius . Mniej inwazyjne to znaczy?. W naszym przypadku nie chcieli robic wygodę isci z tego względu ze sa one zbyt słabe i jest ich mało .Wedzieli ze to bedzie totalna klapa i rozczarowanie dla mnie,odrazu zakładali ze moze sie nie udać dlatego podwiedzili ze imsi zaczynaja odrazu.. Mazenka: My musieliśmy zmienić krankenkasśe bo tamta co byliśmy dotychczas za mało refundowala ,w nowej kk wykładam 500 euro za jeden raz po czym oni mi to oddadzą .Czyli jednym słowem pokrywają całość mojego leczenia jedyne co musze to wydać 100 euro na leki sama które juz sa tańsze.. ;)

Powiedzcie dziewczyny czy boli to pobieranie jajeczek i wsadzanie spowrotem?Strasznie sie boje bo nigdy nie miałam wcześniej nic z tych rzeczy.. Kiedy sie dowiedziałam ze z mężem nie możemy mieć dzieci ze nie znajdę w ciążę bo sa problemy,zalamalam sie... Ale stwierdziłem ze nie ja pierwsza i nie ostatnia taka kolej rzeczy.. Ale wierze ze wszystko sie uda i ze będę cieszyć sie szczęściem wraz z mym mężem gdy tylko okaże sie ze jestem w ciąży!!!;)) dziekuje ze jesteście miłe i mi odpisujecie na moje wiadomości ..;)

Domi to widać, że wiedzą, co robią:tak:. My też zmieniliśmy z aok na knapfschaft i musieliśmy wyłożyć kaskę, ale jakoś w tym tygodniu wyślemy im rachunki, za które zwrócą. Niestety nie pokrywali mrożenia zarodków, niektórych badań i 2 leków po transferze, więc doplaciliśmy do tego jakieś 1700e. A czy boli... Każda dziewczyna powie Ci inaczej, mnie bolało po punkcji, ale było warto. Transfer nie bolał nic;-). Jak chcesz poczytać, to zapraszam na bloga, trochę poopisywałam jak to wyglądało Niepłodność & ICSI wszystko da się przeżyć :tak:.

lawendowy - witaj z powrotem, dbaj o siebie i swoje maleństwo Kochana

gizas - &&&&&&&&& za jutro

domi - witaj, sama punkcja nie boli bo jest przeprowadzna pod znieczuleniem, tylko później troszkę brzuch ciągnie i jajniki kłują, ale da się przeżyć, co do transferu to nie pomogę bo ja miałam transfer odwołany z braku zarodków, więc jeszcze nie wiem jakie to odczucia...

Wszystko okaże sie "w praniu " .. Teraz mamy kk ikk gesund plus.. Pokrywa całość więc nie jest złe. Pewnie ze sie da,jak trzeba to człowiek wszystko przejdzie i przeżyje ;) a jeżeli idę w 20 dniu cyklu do nich i odrazu dostaje leki bo pani dr mówiła to jak długo mniej wiecej bedzie to wszystko trwało?. Wy to juz kurcze spece jesteście,ja to tylko taka niedouczona hehe;))

Domi 4 lipca zaczęłam wyciszanie, 23 lipca stymulację, a 3 sierpnia miałam juz punkcję. Szłam długim protokołem. To mój pierwszy raz i mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze:tak:.

reklama
Mazenka to super ci sie udało,!!! Jednym słowem wychodzi ok miesiąca cała ta procedura. ;) Rzeczy mało wiarygodne stają sie rzeczywiste !!! Najważniejsze jest wierzyć w to ze wszystko bedzie dobrze i ze sie uda ,wkoncu wiara czyni cuda!!;) Ja rownież liczę i wierze ze będę miała w brzuszku "groszka"

Do góry